1. Phantom Dust

Phantom Dust

De Xbox verkoopt niet al te goed in Japan. Toch verschijnen er regelmatig exclusieve Xbox spellen die speciaal voor de Japanse markt bedoeld zijn. Een enkel Japans Xbox spel is zelfs kwalitatief zo goed dat het ook buiten Japan prima zou verkopen. Phantom Dust is hier één van. Microsoft Game Studios Japan heeft dit spel ontwikkeld en het blijkt om een waar pareltje te gaan. Het is dan ook een raadsel waarom het spel nog niet in de planning staat voor Amerika en Europa. In deze impressie bekijken we wat deze exclusieve Japanse Xbox titel te bieden heeft.

Er werkten niet de minste mensen aan Phantom Dust. Het Phantom Dust-team werd namelijk geleid door niemand minder dan Yukio Futatsugi. De Sega-fans weten natuurlijk allang al over wie ik het hier heb. Yukio Futatsugi creëerde eerder succesvolle internationale spellen als Panzer Dragoon en Panzer Dragoon Orta. (ook een exclusieve Xbox titel trouwens) Het draait in Phantom Dust om een postapocalyptische wereld waarin de mensheid genoodzaakt is om ondergronds te gaan leven. Op het oppervlak zweeft namelijk een mysterieuze en gevaarlijke stoflaag. De aarde is dus niet meer wat het was en is overgenomen door mysterieuze krachten. Onze naamloze held is één van die mensen die onder de grond moest gaan leven, maar blijkt wel over speciale krachten te beschikken. Deze speciale krachten komen uitstekend van pas om de mensheid en de aarde in Phantom Dust te redden. En zo begint een spannend anime-achtige verhaallijn vol met interessante plotwendingen en mysterieuze personages.

Phantom Dust is een gevechtsspel waarin je in de één speler modus het moet opnemen tegen tientallen tegenstanders. Het gaat hier niet om een ‘gewoon’ gevechtsspel. Je krijgt verschillende levels voorgeschoteld waarin je op zoek moet gaan naar een aantal tegenstanders. Het is niet dat je even de tegenstander met zoveel mogelijk vuurkracht omverschiet. Nee, je moet echt je hersenen gebruiken. Phantom Dust is daarom erg strategisch ingesteld.

Hoe versla je de tegenstanders dan wel? Wel, deze moet je verslaan met zogenaamde powers en skills. Voor je een level start kies je de juiste uit en kun je beginnen. Je kunt er maximaal 30 tegelijkertijd meenemen, en het spel bevat in totaal 300 verschillende powers en skills. Je moet hier denken aan powers die je raketten laten schieten of je extra hoog laten springen. Elke power of skill heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, en het is dan ook aan de speler de taak om dit uit te zoeken. Tijdens het spelen zelf kun je aan de vier gekleurde knoppen op je controller skills toekennen. Het is zaak om bij elke vijand de juiste te gebruiken, daarbij moet onder andere gelet worden op de afstand tussen jou en je tegenstander. Niet iedere aanval is namelijk succesvol op een lange afstand. Tussen de levels door wordt je getrakteerd op vele tussenfilmpjes. Phantom Dust mag dan wel een exclusieve Japanse Xbox titel zijn, het spel kan ook in zijn geheel in het Engels gespeeld worden. Extra goed nieuws voor de import-fans onder ons.

Naast de één speler modus kan Phantom Dust ook over Xbox Live gespeeld worden. Je moet het dan in drie verschillende speelmodi (één-tegen-één, Battle Royale en Tag Team) opnemen tegen andere Xbox Live spelers. Waar de één speler modus garant staat voor ongeveer 14 uur speelplezier, is dat bij de Xbox Live modus nog eens veel groter. Het is elke keer weer een uitdaging om uit te vogelen welke powers en skills je het beste kunt kiezen om de desbetreffende tegenstander te kunnen verslaan.

Xbox liefhebbers die van een origineel Japans Xbox spel houden moeten Phantom Dust zeker in de gaten houden. Mocht het spel niet buiten Japan worden uitgebracht en mocht je de mogelijkheid hebben om imports te spelen, dan is Phantom Dust zeker zijn aankoop waard.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • dit spel schijnt echt supercool te zijn (Gold award gekregen in de PU) Live schijnt ook te ownen

 • Lijkt me zo uber dit spel….

  Jammer genoeg krijgen we hem nooit te zien:(

 • Yukio Futatsugi van Panzer Dragoon levert geen half werk af.

  En kwa screens ziet het er ook goed uit.

  Van mij mag het in Europa komen :)

 • Klinkt cool. Maar eens nader 'investigeren'.

 • investigeren is niet Nederlands hoor :)

 • lame, hou niet van sci-fi gamezzzzz

 • Wat denk je van de Cube, die heeft ook nog aardig wat meer topppers meer die toch niet hier uitkomen. Enige wat werkt is naamsbekendheid, verder durven ze t niet aan.  Deze game ga ik maar ff bij een vriend testen :)

 • het verhaal doet me vreselijk denken aan de anime gilgamesh

 • Gold award in de PU?! Dan MOET het wel goed zijn!

 • ziet er zker goed uit

 • @ T1G

  Ik neem aan dat dat sarcasme is :s  Ziet er cker nice uit

 • PU heeft er een goede review over geschreven en het spel is het cijfer en de award meer dan waard..

 • Importeren lijkt me, als die shit toch Engels is..

  Gameplay lijkt me iig erg cool

 • Het zou toch beter zijn als ze gewoon een PAL-versie uit zouden brengen.  Dat is een van de dingen die ik niet snap, een goed spel niet uitbrengen,

  ook niet in beperkte oplage, jammer…

 • Ziet er goed uit :) nou maar hopen dat het ook een goed spel wordt :p

 • ROFL @ Mobilegamer

 • misschien als microsoft slim is brengen ze deze top game ook naar europa:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren