1. Wat maakt de Playstation 3 dan zo verschrikkelijk anders als de Xbox 360?

Wat maakt de Playstation 3 dan zo verschrikkelijk anders als de Xbox 360?

Al jarenlang hebben we Sony en Microsoft-aanhangers, of beter gezegd; fanboys. Niks mis met het verdedigen van je console, maar hoe kun je in Godsnaam stellen dat de Playstation zóveel beter is dan de Xbox? Ik heb sinds kort beiden op mijn kamer staan en kan na een weekje concluderen dat ik de Xbox-controller nét wat lekkerder vind spelen, maar dat is dan ook alles. Het is in mijn ogen dan ook volstrekte onzin dat de éné console zo verschrikkelijk veel beter is dan de ánder.

Een veelgenoemd onderwerp is de RROD, dat rode, knipperende licht dat er verschijnt wanneer je Xbox 360 aardig goed kapot is, zonder dat jij er met een hamer op hebt zitten slaan. Nu heb ik sowieso - tot nu toe - niks gemerkt van een eventuele RROD, maar dan nog; heeft dit voorval enige

invloed op het gamen zelf? Nee dus, een RROD betekent niet dat je controller niet lekker bestuurt noch de console slechtere grafische kwaliteit vertoont. In mijn ogen ook totaal geen reden om de Playstation aan te schaffen in plaats van de Xbox, aangezien Microsoft vaak uitstekende service bied. Dat is bij Sony weleens anders geweest, ik spreek uit ervaring.

Dan de games die er verschijnen op beide consoles. Toegeven, ik heb de 360 voornamelijk gekocht om Gears of War 2 te kunnen spelen, maar ik zou het komende voorjaar voor geen goud - nou, voor goud misschien wel - willen missen. Dan komt er namelijk heel wat moois uit voor de Playstation 3, denk aan Killzone 2, God of War 3 ed. Een spel kan je wel degelijk overhalen om een console te kopen, maar aangezien het verschil tussen topgames voor beide consoles zó klein is, is dit totaal geen reden om de éné console beter te vinden dan de ánder!

Op gebied van community, controllers etc. scoren beide consoles vrijwel gelijk. Xbox live kent wel een schamelijk prijsje om online te kunnen spelen, maar bied dan ook meer. Naar mijn mening is de SIXAXIS-mogelijkheid absoluut géén must en voegt deze weinig toe aan het geheel, ook beide controllers scoren ongeveer gelijk. Ach, ja; de prijs van een console! Bijna vergeten. Sommige mensen zijn ook nog eens zó dom, dat ze de prijs meerekenen in het totaalaanbod van kwaliteit. De Xbox 360 mag dan ruim 150 euro goedkoper zijn, dat is enkel een strategie om meer exemplaren te verkopen. Grafisch schijnt de Playstation 3 wát beter te kunnen presteren, maar tot nu toe hebben we daar nog weinig van gemerkt. Beide consoles zijn, qua prestaties, gewoon even goed!

Miijn mening: Ben jij een twijfelende gamer, kies dan voor de Wii :')

Nee, met al die geweldige exclusives (God of War 3, Ratchet and Clank, Killzone 2) in opkomst, lijkt het mij de beste keuze om een Playstation 3 aan te schaffen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad