1. Help! Een beugel!

Help! Een beugel!

Die titel hierboven wil niet zeggen dat ik een beugel krijg, sterker nog ik heb al 2 jaar een beugel. Dit zou je niet verwachten van iemand die pas 12 is maar het is waar.

Het begon toen ik 10 was met een blokbeugel, een beugel die ik in en uit kon doen. Het was best onhandig want praten..was moeilijk. Nou trof ik het toen ook met een het bericht dat ik een bril nodig had. Maar dat even tussendoor het was niet fijn om op een beugel de hele dag te moeten bijten om hem goed te houden.

Vorig jaar kreeg ik slotjes, een hele bekende beugel. De eerste 3 dagen was dat ongeloofelijk pijnlijk. Ik raad aan als je dat krijgt alleen zachte dingen te eten zoals vla en zacht brood. Eerst de bovenkant en daarna onder. het was makkelijker omdat het geen in-uit gedoe was maar poetsen was een ramp. Alle slotjes moesten een voor een worden gepoetst en dat was niet fijn. Spoelwater helpte me om vuil helemaal weg te halen.

Sinds een week heb ik ook elestiekjes, van boven naar beneden aangebracht om mijn gebit op elkaar te krijgen. En alweer begint het in-uit gedoe met die dingen. Het houdt nooit op geloof me. Ik merk nu alleen wel dat beugels steeds meer voorkomen. Ongeveer 2 anderen hebben ook slotjes en een ander krijgt ze.

Misschien weet je nu wat het is voor beugeldragers en kijk uit, het kan iedereen overkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur