1. Athens 2004

Athens 2004

Een half jaar geleden kwam Athens 2004 al op de PlayStation 2 uit, nog voordat de olympische spelen begonnen. Het resultaat was een plezierig sportspel dat vooral in de multiplayer modus erg leuk was om te spelen. Nu besloot Eidos het spel een half jaar later alsnog uit te brengen op de PC, iets wat ze beter niet hadden kunnen doen.

Allereerst het principe: Athens 2004 is een buttonbash spel. Dit houdt in dat je bij de verschillende sporten of zo snel mogelijk op de knoppen moet drukken, of je toetsaanslag goed moet timen of een mix van deze twee moet toepassen. Er zitten twintig verschillende onderdelen in het spel, waarvan je zou denken dat het er genoeg zijn. Helaas lijken sommige onderdelen veel op elkaar. Zo heb je 100, 200, 400, 800 en 1500 meter sprint, waarbij alleen de afstand verschilt. Bij de vier verschillende zwemmersonderdelen heb ik helemaal geen verschil gevonden. Dit houdt echter niet meteen in dat de onderdelen niet leuk zijn. Bij de 100 meter sprint zul je bijvoorbeeld zo snel mogelijk op de End en Page Down toetsen (de standaard toetsen) moeten drukken, alvorens vlak voor de finish op de Ctrl (actieknop) te drukken om in de juiste houding de finish over te gaan. Dit spelprincipe lijkt simpel, maar is doeltreffend en erg vermakelijk als je het spel met drie andere personen speelt. Je probeert namelijk continue elkanders tijden te verbeteren en respect af te dwingen.

De PC versie verschilt amper van de PlayStation 2 versie. Dezelfde onderdelen zitten er nog in, dezelfde menu’s en ook dezelfde grafische engine is gebruikt. Grafisch kan het spel in ieder geval niet mee. De atleten en de hindernissen zien er goed genoeg uit, maar de achtergronden en het publiek totaal niet. Het gaat zelfs zo ver dat je bij het publiek de pixels kan tellen als er op je atleet wordt ingezoomd, iets wat anno 2004 niet hoort. Helaas kun je ook weinig aanpassen aan de instellingen. De hoogste resolutie is slechts 1024x768, en dat is meteen ook zo'n beetje alles wat je kunt instellen. Het geluid zit in principe goed in elkaar, hoewel het commentaar snel in de herhaling valt.

Er zit echter één grote wijziging in de PC versie ten opzichte van de PlayStation 2 versie, dat het spel ook meteen de kop omdraait. Ze hebben de multiplayer modus van vier man teruggebracht naar twee man. Je kunt het spel, dat bijzonder vermakelijk is door de multiplayer modus, dus maar met z'n tweeën spelen en dan wel achter hetzelfde toetsenbord. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat een consolespel, welke gespeeld dient te worden met drie vrienden, een grote zak chips en een kratje bier, niet leuk is om vanachter je PC te spelen met slechts één vriend. Multiplayer via het netwerk of internet zit er ook niet in, waardoor je dus vast zit aan twee spelers.

Conclusie en beoordeling

None

Nee, ik ben niet zo te spreken over de PC versie. Eigenlijk is er weinig aan. Het spel speel je in de singleplayer hoogstens twee keer om bekend te raken met de toetsen, en de multiplayer zul je ook helaas niet zo vaak spelen. Het concept is goed, maar niet voor een PC spel. Wil je graag een leuk partyspel hebben, dan kan ik je zonder meer de PlayStation 2 versie aanraden (wel een multitap en drie controllers erbij kopen), maar dit spel is je hard verdiende geld niet waard.
3
Score
30
Score: 30
 • Pluspunten
 • Buttonbashen in teamverband
 • Minpunten
 • Grafisch verouderd
 • Multiplayer ingedunt
 • Olympische spelen zijn al afgelopen

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hehe, ofwel dit is een soort veredelde Decathlon zoals ik op de Atari 2600 speelde :D , nee deze komt niet op mijn PC :S , Jammer… had het wel leuk gevonden om op een LAN met me vrienden te buttonbashen :P

 • Nou ik wil 'm best op mijn XBOXje hebben maar euh dan moet die wel stijgen in de scoresysteem. Daarvoor moet die toch iets beter voor gemaakt worden :D

 • + Buttonbashen in teamverband

  Hehe: ik zal de recensie vanmiddag nog is doorlezen, heb nu geen tijd meer.

 • Lol @ Speelduur: Dit spel speel je op de PlayStation 2.

 • D8 dat dat spel wel leuk was. In bladen krijgt ie hele andere scores…

 • OS Games zijn 9 van de 10 keer niks aan.(Vind ik)

  En zeker niet op een PC.

 • een collega van me heeft dit spel gekocht voor pc. Ik heb 't 'm nog afgeraden maar hij wou niet luisteren.

 • eidos weer

 • ´´Dit spel speel je op de Playstation 2´´  Of liever gewoon helemaal niet..

 • och, op de PS2 kreeg ie een 7 he…

 • Dit is dus nog een game die ik niet haal…

 • Op de ps2 vond ik het ook niks spectaculairs. Als ze een OS Game maken moeten ze gewoon 4 jaar van te voren beginnen zodat ze een goede game kunnen neerzetten. Niet 5 maanden van te voren ff de versie van 4 jaar geleden gebruiken. Egt een schande om zulke slegte games op de markt te brenegen. En dan nog wel over zo'n groot evenement.

 • HL2 draait op die kaart, maar niet op hogere resolutie's, zoals verwacht.  Tja, met het PS2 spel had ik me vermaakt. Heb ook International Track & Field 2 (PSX) hier liggen, en dat was dolle pret met z'n vieren. Maar het is gewoon geen PC-spel, dus maak er geen ports van.

 • sjonge jonge…hoe stom kan je zijn…. OS is al een half jaar geleden afgelopen komen ze met kerst met de PC versie….  En dan nog gewoon een complete poort (enkele veranderingetjes) maar dat was het dan ook.  Als ze nou de grafix en gameplay wat meer hebben opgeknapt was het misschien nog de moeite waard om het uit te brengen op de pc….  Bracht dan de PC versie tegelijk met de PS2 versie uit….was er tenminste un paar exemplaren verkocht….maar nou heeft het ook geen nut meer…Je moet dan wel echt dol gek zijn op de OS/Geld te veel hebben als je dit spel gaat kopen :D
 • ZO HOOG!!

 • wat een shit zeg :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren