1. Effe over… allerlei bullshit

Effe over… allerlei bullshit

Voor degene die mijn laatste logje niet vergeten zijn: ja, ik heb toch maar besloten om weer hier iets te posten. Waar gaat dit over? Nou ja, allerlei bullshit dus. Ik heb geen idee of iemand het interesseert, maar daar komen we snel genoeg achter.

Laat ik beginnen met de site waar ik voor zou gaan werken: pas als je zelf aan een site gaat werken, weet je hoe lastig het is. Naast het feit dat er geprogrammeerd moet worden (wat ik niet kan, en dus gelukkig ook niet hoef te doen) en naast de content die de redactieleden moeten verzorgen, komen er ook andere complicaties bij kijken. Communicatie, management, afspraken nakomen, al met al een teringbende aan werk. En als uiteindelijk blijkt dat de site in de huidige staat niet online kan, na twee jaar ontwikkeling (en in mijn geval na enkele maanden experimenteren met content voor de site en ongeduldig wachten), dan is dat mooi klote. Hoe staat het er nu voor? Geen idee, het huidige project zoals ik het ken is dood. Helaas, maar weer een ervaring rijker zullen we maar zeggen.

Naast werk en studie heb ik ook een poging gedaan om de NaNoWriMo-uitdaging te ‘winnen’. De uitdaging is om binnen een maand (de maand november) een boek van minstens vijftigduizend woorden te schrijven. Het hoeft niet perfect, laat spelfouten maar lekker zitten, zolang het maar een verhaal is dat uit de minimale hoeveelheid vereiste woorden bestaat. Echt winnen kan je niet, de magische vijftigduizend halen is een soort persoonlijke overwinning. Een vriend van me met wie ik veel schrijfprojecten uitwissel en met wie ik nog samen ga werken aan een ander concept, had me dit voorgeschoteld (hij kan trouwens enorm goed schrijven en ik weet zeker dat jullie ooit meer van hem gaan horen). Maar zoals jullie allemaal wel weten, is dit najaar het beste game-najaar ooit, dus echt veel is daar ook niet van gekomen ^^;;

Toch heeft het me aangespoord tot een begin van iets dat ik zeker af wil maken. Het is een soort ‘Effe over…vrouwen’-achtig iets, voor degene die deze logjes gelezen hebben, maar dan Engelstalig en niet beperkt tot het onderwerp ‘vrouwen’. En het is ook vrij grof, hard, direct en confronterend. Laat ik het zo samenvatten: zou het bij wijze van spreken wereldwijd uitgegeven worden, dan zullen enkele overheden het zeker verbannen. Misschien dat ik het één en ander in een logje plaats, als er ooit geïnteresseerden zijn.

Laat ik het dan ook nog over games hebben. Zoals ik al eerder aangaf: dit najaar is het vetste najaar ooit. Nog nooit zijn er zoveel kwalitatief hoogstaande titels achter elkaar uitgekomen. Oké, niet alle verwachtingen zijn waargemaakt, maar toch beleef ik enorm veel plezier aan titels zoals Saints Row 2, Fable 2, Left 4 Dead, Far Cry 2 en natuurlijk Gears of War 2. Ga ik nog meer kopen? Zeker, alleen wanneer is nog maar de vraag. We mogen onszelf gelukkig prijzen met al deze goede ontwikkelingen in onze favoriete industrie, want ik kan me de slechtere dagen maar al te goed herinneren.

Goed, dit was dus een beetje een suf logje, maar kijk niet raar op als ik binnenkort weer een ouderwetse ‘Effe over…’ plaats.

Dit artikel delen

Over de auteur