1. 15! En meer.

15! En meer.

Wat een kutgetal, 15. Maar wel byzonder. Gisteren was ik voor het laatst 14 en dat wordt ik ook nooit meer. Best vreemd eigenlijk, afscheid nemen van jezelf - een soort van dan. Vijftien jaar oud zijn voelt niet veel anders dan normaal, maar ik heb eigenlijk ook niet het gevoel dat ik jarig ben.

Mijn moeder zegt dat dat te maken heeft met volwassenheid, het niet meer zo byzonder vinden als je jarig bent etc. Het zij zo, maar hoe je het ook went of keert; ik ben vandaag jarig en morgen niet meer. Dus maak ik iets leuks van de dag, feesten en dergelijken hoeft niet op mijn verjaardag. Ik ben liever thuis met familie en probeer de dag zoveel mogelijk te rekken, ook al vliegt 'ie voorbij. Vandaag was mijn zus er met haar vriend en kinderen, morgen mijn Opa en Oma. Niet geweldig veel mensen nee, maar op mijn verjaardag wil ik het liefst alleen mensen waar ik écht om geef. Geen vrienden ofzo, wel mijn vriendin.

Velen zeggen altijd dat ik pech heb, vlak na Sinterklaas jarig zijn. Eigenlijk komt het me wel goed uit, familie kan zo bovendien vaak blijven slapen op vrijdag-avond en mijn verjaardag de volgende dag meevieren. Officieel ben ik dus gelijktijdig jarig met de goedheilig man, maar men viert het vaak op vijf december.

Ook na het schrijven van dit logje voel ik me niet 'echt' jarig, niet zoals vroeger in ieder geval. Ach, ik heb het geluk dat ik de vijftien sowieso mag halen, er zijn genoeg kindertjes die (al aan een ziekte lijdend) weten dat nooit te zullen halen. Wel duurt het weekend lekker lang, heb ik vrijdag gespijbeld om een surprise te maken en voel ik me (eindelijk, na al die weken school) lekker rustig. Morgen mijn vader uitzwaaien op Schiphol, twee weekjes naar school, met zijn allen de feestdagen vieren en dan weer beginnen aan een heel nieuw jaar:

MET MIJN GLOEDNIEUWE FOKKE & SUKKE SCHEURKALENDER! :D:D:D

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad