1. Extreem rechts?!

Extreem rechts?!

Ok, vandaag is het weer eens zo ver. Ze hebben mij weer zo ver gekregen met misvattingen, foute representaties en algehele besmeuring van dingen waar ik voor sta dat ik even af moet gaan. Ik veel moeilijke, lange woorden gebruiken dus wees gewaarschuwd!

Het onderwerp van mijn irritatie: de bestempeling van de PVV als "extreem rechts". Voor de mensen die dit niet hebben mee gekregen; er is een jaarlijkse evaluatie van de hedendaagse raciale discriminatie en welke vormen dit aanneemt in het maatschappelijke aspect. Nu is dit op zich natuurlijk niet een slecht iets omdat het wel belangrijk is om dergelijke praktijken in de hand te houden, echter je verwacht natuurlijk een onpartijdige visie. Maar door wie, schept mijn verbazing, word het gecontroleerd? Monitor Racisme en Extreem-rechts en de Anne Frank Stichting! De eerste van deze organen is een bolwerk van extreem linkse lobbyisten en de tweede een organisatie die zijn wortel in het semitisme heeft.

Laat ik wel even zeggen dat ik niet zonder meer sta voor de argumenten die PVV aanvoerd. Sterker nog, ik vind ze vaak ongenuanceerd, maar verre van racistisch. Ze zijn ultra-nationalistisch. Dit is een groot verschil. Wat ze in principe zeggen is "eigen volk eerst". Tevens zijn ze van mening dat we stevige vraagtekens mogen zetten bij de vele moskeeën die weigeren transparant te handelen. Extreem links wijst met zijn vingertje naar de PVV en zegt dat ze ketters zijn. Maar wacht, het gaat verder dan wijzen. Waar links aan de ene kant verdraagzaamheid prediken, zoeken ze aan de andere kant de confrontatie met rechts zonder fysiek geconfronteerd te zijn. Oude vandagen zullen de tijden van de CD nog wel kennen. Deze partij werd structureel gesaboteerd en panden van in de hens gestoken door de Linkse Kerk. Daarna is hij vervolgd voor discriminatie en veroordeeld. Let wel, dit was voor uitspraken die tegenwoordig dood normaal zijn! Hij zei wat gezegd moest worden maar niemand durfde.

Nu, hier zit het probleem. Ik ben bang dat Geert Wilders en de PVV de nieuwe Janmaat of nog erger Fortuyn word. Want hoewel hij ongenuanceerd is, onttrekt hij wel reacties uit dit decadente klokwerk wat wij een regering noemen. Hij zorgt er voor dat de politiek niet op zijn lauweren kan rusten en dit is uiterst belangrijk. Als de grenzen niet opgerekt worden dan krimpen ze. Hier is de Linkse Kerk bang voor en dus beginnen ze hem maar te verketteren. Ze deden het bij Janmaat en Fortuyn, maar dit keer gaat het ze niet lukken! Er zijn te veel onlusten met allochtonen, geweld uit de naam van overtuigingen en algemene bullshit die de coalitie bedenkt. Mensen willen hem zien op die barricade.

Je hoeft het, net als mij, niet met hem eens te zijn om het belang van hem in te zien. En dat links hem nu met man en macht probeert kapot te maken geeft aan dat zij het ook door hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur