1. Een onsmakelijk spelletje

Een onsmakelijk spelletje

Een filosoof predikte zo'n twee jaar geleden dat de jeugd van tegenwoordig ofwel in apathie vervalt, ofwel in extremen. Dat laatste is een reactie op het eerste, omdat in een wereld van apathie men alleen nog maar reageert op de extreemste zaken. En daar herken ik me wel in: mijn verlangen naar extreme zaken, hetzij literatuur, hetzij films, hetzij games, is groot: eerder schreef ik over een game die 'pijn' in een nieuw daglicht zou zetten. Nu hunker ik naar een spel dat smerigheid hoog in 't vaandel heeft dragen.

Reden hiervoor was dat ik vanochtend wakker werd met een bloedneus. Hiervan was niet alles uit mijn neus gedruppeld, maar ook iets achter in mijn keel. Dat merkte ik pas tijdens mijn dagelijkse ochtenddouche: toen ik naar believen in het badputje rochelde kwam er opeens een smerige, dikke, vuurrode kledder uit m'n keel. Ik verweet het onmiddelijk aan m'n bloedneus (anders was ik gillend naar een dokter gerend), maar nu ik er 's avonds nog even over na zit te mijmeren...

In plaats van pijn, kan een originele ontwikkelaar ook gaan voor het (visueel) makkelijkere excessief-edoch-realistisch rondspatten van lichaamsvloeistoffen.

Ik heb het hier dus over een realistisch iets, hè, niet over een wannabe-grof moordenaarspelletje met poepgraphics.

Dit artikel delen

Over de auteur