1. EA Origin is verleden tijd

EA Origin is verleden tijd

Vandaag liet Electronic Arts weten dat hun studio Origin opgeheven gaat worden. Een directe reden voor de opheffing van de studio is niet gegeven. Origin is in het verleden verantwoordelijk geweest voor Ultima games. De afgelopen tijd is Origin bezig geweest met Ultima X: Odyssey.

Electronic Arts zegt de projecten van Origin naar hun studio in Californië te halen. De kans is echter groot dat Ultima X: Odyssey nooit meer zal uitkomen. En zo lijkt het er op dat na Microsoft en Ubisoft ook Electronic Arts zich voor een deel terug trekt uit het MMORPG genre.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kheb nog nooit gehoord van Origin, kzie net de spellen links van het bericht staan maar khad geen idee dat die van Origin waren, ik heb altijd gedacht dat EA alleen bestond uit: EA, EA Sport en EA Sport BIG, Zijn er nog meer studio's van EA die ik niet ken?  PS. de 1e 'gaat' in het bericht moet weg ;)

 • Damn, mijn broertje wacht al jaren op de nieuwe ultima. Wat lullig voor hem :D

 • cb666, die wat jij opnoemt zijn geen studios van EA, dat zijn hun publishing labels. Ze hebben veel studios zoals EA LA, Visual Science, hun kantoren in Londen, Westwood Studios, NuFX (van NBA Street) en dat zijn maar de bekendste.

 • Allemaal bang voor World of Warcraft HAHAHAHA :P

 • EA Pacific is er ook nog.

 • nah, veel van de studios die jullie noemen bestaan ook al niet meer of zijn samengevoegd. EA is nogal aan het schuiven geweest de laatste tijd.  Hier vind je een overzicht van bijna alle In-house EA studios: (NuFX uitgezonderd)  IG noemt bij alle EA studios 'EA' er voor, dit is duidelijker, en zo noemt EA de studios op hun corporate site ook, sommige studio's voeren echter nog hun eigen naam (zoals Maxis)  http://www.insidegamer.nl/companies.php?id=0&let=e
 • Odyssey komt echt nog wel uit hoor. Zo niet onder EA dan wel onder een andere publisher. MMORPG's uitbrengen is riskant maar Ultima Online is na Everquest en FF XI de populairste MMORPG serie en met zo'n enorme userbase met maandelijkse fee (1 miljoen x 10 dollar!)…. je kunt mij niet wijsmaken dat het loon van je werknemers (die als het spel bezig zijn toch op een laag pitje draaien) en het onderhouden van zo'n 20 servers 10 miljoen dollar per maand kost.

 • en nu ook RIP Maxis

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren