1. Break-A-Laptop Awards 2008

Break-A-Laptop Awards 2008

Dames en heren,

Het einde van het jaar is weer aangebroken en op zo'n moment is het de gewoonte van het menselijk ras om terug te kijken op wat er de afgelopen tijd allemaal is voorgevallen. Maak je niet druk, ik ga het niet hebben over de politiek, klimaatverandering of de kredietcrisis, maar over iets waar ik me persoonlijk erg mee kan vermaken.

Ik ben namelijk werkzaam bij een instituut dat valt onder de Fontys, Fontys OSO genaamd (Opleiding Speciale Onderwijszorg). Ik werk hier als ICT-er/Designer, wat ook inhoudt dat wij te maken krijgen met problemen die mensen ondervinden met hun laptop. Speciale Onderwijszorg is erg bedreven in het slopen van hun apparatuur op een speciale manier. Hieronder een top 5, die ik samen met mijn collega's heb samengesteld. En ik zweer het: het is 100% waar.

1. Papegaai

Huisdieren, wie houdt er niet van. Een gebruiker van OSO is een grote fan van papegaaien. Bij de minste of geringste mogelijkheid werd het lieve beestje losgelaten om even rond te fladderen in de huiskamer. Maar, zo weten wij allemaal, dieren zijn niet altijd te vertrouwen. Zeker niet met de nieuwste apparatuur. Afijn, onze gebruiker moest naar de WC en liet de papegaai z'n ding doen in de huiskamer. Dat de papegaai meteen nadat hij alleen werd gelaten alle toetsen van het toetsenbord begon af te breken, daar kwam de gebruiker wat te laat achter...

2. De Stroomkabel

Stroomkabels zijn relaxt. Laptop zouden een stuk minder effectief zijn zonder stroomkabels. Ze zijn ook niet moeilijk in gebruik. Je pakt de kabel, stopt het in het stopcontact en het plugje in de laptop. Een ronde plug, naar een ronde uitgang... appeltje, eitje. Zou je denken... Toch hebben mensen ook hier een inventieve manier gevonden hun laptop compleet naar de ziekte te helpen. Hoe? Probeer voor de grap een stroomkabel die in al in het stopcontact zit, in je USB poort te duwen! Gevolg: vuurwerk!

3. De Pen

Werken met een laptop is hartstikke handig. Je kan tijdens het nazoeken van informatie door middel van de handige kopieer en plak-functie gemakkelijk informatie die je belangrijk acht opslaan en bewerken. Wat oudere gebruikers hebben deze functies nog niet helemaal door. Zo hebben we vaak gebruikers die werken met een kladblok bij hun PC's om zo informatie die onthouden moet worden te noteren. Mensen leggen dan tijdens het typen de pen even op het toetsenbord om zo snel weer wat te kunnen noteren. Helaas zijn mensen soms wel eens afgeleid en dan gebeuren er vervelende dingen. Bijvoorbeeld: je legt je pen op het toetsenbord, gaat naar de WC en wil nadat je terugkomt naar huis. Je klapt je laptop dicht, en.... helaas.

4. Het Weer

Dit is een klassieker die jullie vast al vaker hebben gehoord. Mensen werken graag buiten, waarvoor de laptop natuurlijk een fantastisch apparaat voor is. Mensen gaan naar binnen om wat te halen, raken afgeleid, vergeten de laptop en de rest raadt zichzelf. Nederland is niet het meest zonnige land en de kans dat het gaat regenen is hier bovengemiddeld groot. Zo ook in dit geval. Een doorweekte laptop, die volgens de gebruiker, en ik citeer: 'daar toch tegen moet kunnen'. Dat de gebruiker daarna nog heeft geprobeerd de laptop droog te föhnen, maar het alleen maar hilarischer.

5. Het Dakraam

Het dakraam, mensen hebben er een haat/liefde verhouding mee. De volgende gebruiker sinds het kritieke moment een pure haat verhouding, dat weet ik zeker. Want je laptop in een open dakraam zetten met een beker erop aan de kant waar de laptop het raam uitsteekt, dat is vragen om problemen. Op zich geen spannende manier om je laptop te slopen, al is het dom, maar het mooie is dat de laptop bleef hangen in de dakgoot en deze zeer elastische gebruiker zijn laptop achterna moest om er nog enigszins iets van te maken. Dat dit vergeefse moeite was, mag duidelijk zijn.

Een mooie top vijf en ik hoop van harte dat ook volgend jaar weer mag grossieren in de achterlijke acties. Hopelijk volgend jaar weer een mooie update! Thanks for reading!

Dit artikel delen

Over de auteur