1. Project Snowblind

Project Snowblind

Bijna iedereen kent wel de Deus Ex games die verschenen zijn op de PC, Xbox en PS2. Deze serie staat bekend om een originele aanpak. Omdat deze games gespeeld worden in een eerste persoon aanzicht, en toch veel puzzels en tactisch denkwerk vereisten, was het een erg geslaagde mix tussen denken en schieten.

Nu zouden wij dit niet vertellen als Crystal Dynamic's nieuwste game genaamd Project Snowblind hier niets mee te maken had. Dit spel speelt zich namelijk af in het Deus Ex universum en zou oorspronkelijk zelfs uitgebracht worden onder de naam Deus Ex: Clan Wars. De mannen van Crystal Dynamics (onder andere verantwoordelijk voor de Soul Reaver serie) waren echter zo overtuigd van het spel, dat ze besloten om het spel helemaal op eigen benen te laten staan en het te dopen tot Project Snowblind.

Snowblind speelt zich af in de nabije toekomst en draait om Nathan Frost. Deze arme luitenant werd aan het begin van een langdurige oorlog in Hongkong bijna aan gort geschoten. Gelukkig leeft hij in de toekomst en wordt hij door de knappe koppen van de wellness clinic opgelapt tot een supersoldaat. Alleen hij kan voorkomen dat de vijand de beschikking krijgt over een alles vernietigend wapen. Een standaard verhaal dus, en gelukkig moet Snowblind het daar niet van hebben.

Waar in de Deus Ex games de nadruk werd gelegd op het verbeteren en uitbreiden van je lichaamsmogelijkheden, (je lichaam kon geüpgrade worden) wordt in Snowblind meer de nadruk gelegd op de actie en het gebruik van de vele verschillende wapens. Waar je in de meeste shooters te maken krijgt met een standaard wapenpakket, schiet je in Snowblind vooral met ‘vreemde’ en originele schietijzers. Staat er een tegenstander slim achter een muur te wachten? Geen probleem, pak de railgun en schiet de arme vent met muur en al dood. Als je helemaal sadistisch wilt zijn, gebruik je de Flechette, en stuur je een groep afgerichte en intelligente vuurballen op je nietsvermoedende slachtoffer af. Ook de verschillende granaten zijn origineel en enorm handig. Zo heb je granaten die precies af gaan wanneer jij dat wilt, en granaten die bij ontploffing een schild creëren waar jij wél door kunt schieten, maar je tegenstanders niet.

Allemaal leuk en aardig die wapens, maar als het spel niet lekker speelt en er tevens ook nog eens niet uit ziet, dan is het speelplezier snel afgelopen. Gelukkig ziet het er naar uit dat het met Snowblind op beide vlakken ook goed zit, en is vooral de online mode iets om naar uit te kijken. Tot zestien spelers kunnen het daarin tegen elkaar opnemen met de hierboven genoemde wapens, en natuurlijk nog een heel ander arsenaal aan dodelijk geschut. De welbekende modes als Deathmatch en Capture the Flag zullen niet ontbreken, maar eerlijk gezegd denken wij dat Snowblind meer moet bieden dan deze online modes om een succes te kunnen worden. Dit beseft de ontwikkelaar ook en ze komen gelukkig met een aantal ‘originele’ speelmogelijkheden.

Zo moeten twee teams in de Tactical Assault modus vechten om een aantal kritieke punten in een level. Pas als één van beide teams alle punten in handen heeft dan is er een winnaar. Al eerder vertoont op de PC en vergelijkbaar met de Supply Drop mode in Killzone. Ook Hunter is een erg leuke nieuwe speloptie. Hierbij krijgt één speler toegang tot alle wapens en gadgets in een level, en is het de zaak om deze moordmachine met wat teamspel uit te schakelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de ideeën die Snowblind probeert te introduceren, en hopelijk gaan we aan het eind van dit jaar deze, en vele andere gamemodes terugzien op zowel Xbox Live als PlayStation Online.

Project Snowblind staat gepland voor het eind van dit jaar, en het lijkt erop dat Crystal Dynamics met een uitdagend en origineel spel komt, waar we zowel alleen als met vrienden behoorlijk veel plezier aan kunnen gaan beleven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Weer een Halo2 beater zkr:P LOL, het lukt sony nooit om halo na te maken..!

 • Ziet er wel goed uit.

 • Ziet er niet gek uit! En HALO hoeven ze ook niet na te maken want HALO is niet mijn stijl!

 • Het spel komt overigens niet eind dit jaar uit maar staat momenteel voor februari al ziet het er naar uit dat de uiteindelijke release data pas begin april gaat worden. Het is overigens een erg goede titel en voornamelijk voor de PS2 aangezien deze geen tot weinig concurentie heeft… Vooral de originele wapens en verschillende manieren om door een level te komen (multiple route) zijn erg goed. Denk bij multiple route bijvoorbeeld aan een plein waar veel vijanden zijn. Loop hierheen en de vijanden zien je. Vervolgens loop je terug en neem je een andere route naar dat plein, dan kom je via de achterkant uit en kan je de vijanden makkelijk aanvallen.

 • @grumpie: Socom 2 onlien beter als Halo 2 online hahahahahahahaha laat me niet lachen…..

 • Hij heeft het over de online functie van de game niet over hoe goed PS2 online is!

 • ik hoop dat het net zo'n goede game als deus ex 1/2 word!

 • ziet er vett uiit

 • Mischien ga ik 'm kopen :D. Screens zijn wel mooi.

 • Dat zijn van die Quake 3 graphics met van die saaie detail-loze textures :)

 • lijk mij een sterke game

 • goh wat een ergelijke topic…stel van die stomme idioten te bekvechten over een spel…goh man wat kinderachtig

 • tering, hoe kinderachtig kun je zijn man :S ik bedoel dit spel ziet er toch goed uit en die halo2 vergelijkingen zijn ook niets waard. halo2 is een goed spel, maar het staat mij gewoon neit aan, doe mij maar een ander spel zoals socom2. maar ik zeg neit dat halo2 slecht is. dat is gewoon een kwestie van smaak :) maar anyway dit word een brute game :D

 • Eind dit jaar? Mogen ze opschieten… Errr, IG info over game o.O Q1 2005. Platform PS2… Gerelateerde games, volgens mij zijn die hetzelfde.  Iig, ik vind het jammer dat het geen Deus Ex is… Maar belooft iig erg veel. Hoop alleen niet dat het een standaard shooter wordt.

 • WAAROM staat er in zo'n filmpje weer eens: "the halo beater"??? hou daar nou eens mee op.  voor de rest ziet het er vet uit, en ook leuk al die wapens.. maar met zulke wapens.. hoe leuk ord de multiplayer online dan, lijkt me niet echt vet als je levend wordt en meteen 60 bommen op je hoofd krijgt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren