1. Flashback: Rockstar met GTA !

Flashback: Rockstar met GTA !

Iedereen kent Rockstar Games wel. Of het nou komt door de geweldige reeks van Grand Theft Auto, de sadistische games van Manhunt of de pestgames van Bully, je moet er in ieder geval ooit van gehoord hebben. De laatste tijd download ik veel games voor mijn pc, waaronder GTA Vice City en San Andreas. Ik heb echter een leuke History met Vice City, dus leek het mij leuk, om terug te denken naar de GTA's vanaf deel 3, tot en met IV. Vandaag bespreek ik de games die op de PS2 uitkwamen.

Grand Theft Auto 3 - Eind Oktober 2001

Het is einde van 2001 en nadert. Rockstar games komt met de eerste Grand Theft Auto op een Next-Gen console, namelijk de Playstation 2 en later ook de XBox en de PC. GTA speel je nu niet meer van bovenaf, maar als een Third Person Game met 3D beelden. Free Roamen is weer de basis van de game, en in dit deel kruip je in de huid van Claude. Het doel is om de Maffia op te ruimen en de grootste gangster te worden in Liberty City. Hier leren we tevens kennis maken met Liberty City, dat gebasseerd is op New York. Onthou deze stad goed, want je zal hem vaker tegen gaan komen. Door dit goede deel snakken de fans naar meer, en dat gebeurd ook.

Grand Theft Auto: Vice City - Begin November 2002

Nadat de fans snakte naar meer, kwam er precies 1 jaar later en nieuw deel en weer als eerst voor de Playstation 2. Grand Theft Auto: Vice City speelt zich af in 1986. Vice City is gebasseerd op Miami, en dan begrijp je meteen dat dat zonneschijn betekent. Nieuw zijn de motoren en scooters. Vice City kende een sfeer die geen enkele game heeft weten te kweken naar mijn mening, het had zalige soundtracks en er zat een goed verhaal aan vast. In dit deel kruip je in de huid van Tommy Vercetti, die vrijkwam uit de gevangenis. Dit maal probeer je erachter te komen wie de deal heeft verknalt die je had gesloten. De hype werd groter en groter, en weer wilde de fans een nieuw deel.

Grand Theft Auto: San Andreas - Eind Oktober 2004

Na 2 jaar, kwam er weer een nieuw deel. San Andreas genaamd. Deze game speelt zich af in de jaren 90 en je kruipt in de huid van Carl Johnson. Zijn moeder word vermoord, en zijn familie is uit elkaar gegroeit. CJ word gearresteerd vanwege moord, en reist heel San Andreas af om het tegendeel te bewijzen, en zijn familie te redden. San Andreas is ditmaal gebasseerd op San Fransico met de Nevada erbij. De map is aanzienlijk groter geworden. Nieuw zijn de vliegtuigen, en die heb je nodig in dit deel. Dit is het laatste originele deel voor op de Playstation 2, er volgen nog wel games, maar dat zijn delen van de PSP.

Meer volgt nog, over de PSP versies, en natuurlijk, Grand Theft Auto: IV !

Dit artikel delen

Over de auteur