1. Iwata spreekt over handheld-markt

Iwata spreekt over handheld-markt

Nintendo president Saturo Iwata heeft op de 'Tokyo headquarters of the Foreign Correspondents Club' enkele beweringen losgelaten met betrekking tot de handheld-markt.

Zo verklaarde hij dat de voorraden van de Nintendo Dual Screen het niet kunnen bijhouden met de vraag naar de draagbare spelcomputer.

Over de PlayStation Portable liet Iwata los dat de oude 'formule' van geavanceerde beeldkwaliteit en hoge specificaties niet meer werken. Ook beweerde hij dat Nintendo een nieuwe koers voor de industrie inslaat door allereerst met de Dual Screen te komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ja maar je moet toegeven, het geeft niets nieuws aan gameplay toe. Ok het is wel vet om ps2-kwaliteitsspellen om zo'n klein handheldje te spelen, maar meer biedt die ps2 qua gameplay dan ook niet.

  PSP gaat denk ik toch wel verkopen hoor, de massa vindt tegenwoordig graphics toch een zeer belangrijke factor om een console/handheld aan te schaffen. Bovendien de PSP ziet er zoveel lijper uit dan de NDS :P

 • Mooi nieuws voor nintendo!

  Maar de PSP maakt echt nog wel een kans.

  Maar goed de president van nintendo gaat niet zeggen de psp gaat meer verkopen.

 • Vind'm er nou niet echt "lijper" uit zien hoor die PSP, 2 schermen heeft wel iets en een DS in 't zwart… Maar dat is natuurlijk ook een mening.  Toch denk ik dat Iwata een punt heeft, of de tijd er rijp voor is zien we wel nog. Mij interesseert diezelfde gameplay nogmaals op de PSP wel niet echt.

 • PSP maakt wel een kans. Maar ik denk dat batterijpower en laadtijden hem zichzelf de das omdraaien.

 • ds,en psp,ik vind de psp beter,maar toch haal ik ook de ds in huis,ik heb hem geresiveert

 • Uhm volgens mij is sony ook japans:)………..

 • @TNR: dat is niet waar, NDS kan ook al mooie 3D gfx aan hoor maar idd zijn er nog veel 2d games die niet veel beter zijn van gfx dan GBA games. Dat hangt dan weer af van de developers natuurlijk. Niet alles hoeft 3D te zijn trouwens.

 • @PSP Unit: Sony is ook japans :P:P  ik ben het oneens met die gast, want met goede graphics kom je ook ver (ask the xbox-fanboys die de PS2 afkraken op graphics).  Maar als het op gameplay aankomt dan verschilt het per game!!,

  bijv. bij Mario 64 DS zie ik op alle screenshots dat het tweede scherm gebruikt wordt als plattegrond en dat vind ik niet vernieuwend, ik druk wel op start ofzo om de plattegrond te zien.

  Maar bij Metriod Prime DS is het tweede scherm (dankzij de touchscreen) wel vernieuwend, omdat je het spel met je stylus bestuurd.  Ik ga eind volgend jaar een PSP halen (ga deze maand al een Sony HD mp3 speler halen dus me geld zal wel op zijn :P en nu maar hopen dat de prijs gaat dalen tegen het einde van 2005 :P:P).


 • @Gamerking

  Je kan Mario 64 DS ook met de stylus besturen. =P

  Nou oke een stylus is wat onhanding maar je kan dat ding voor je duim ervoor gebruiken. O en wat je zegt over metroid klopt niet. Jij zegt dat het TWEEDE scherm vernieuwend is maar 1 van de 2 wordt OOK als map gebruikt. 1 scherm met touchscreen was al genoeg.

 • het is raar dat sommige mensen niet inzien dat psp niet van de ds gaat winnen. maar ze gaan t denk ik wel beter doen dan de game gear tegenover de gameboy.

 • Wat een hoog niveau hier (zoals altijd -_-')

 • Over de PlayStation Portable liet Iwata los dat de oude 'formule' van geavanceerde beeldkwaliteit en hoge specificaties niet meer werken. Ook beweerde hij dat Nintendo een nieuwe koers voor de industrie inslaat door allereerst met de Dual Screen te komen.  Als nintendo zelfs met Gameboy, gameboy pocket, gameboy color en daarna GBA en dan nog eens GBA sp, zoiets zegt…

 • nintendo mag zichzelf niet te fel ophemelen, want daardoor gaat hun nederlaag nog zwaarder wegen..

 • Is het hier tegenwoordig een "niet-leden" bëeenkomst?

 • wat een grappenmaker die jap. laat hem maar lekker klotemachines maken met mindere specs, dan ga ik wel uit mn naad op de psp.  damn wat een mafkees  LOL en jij loopt straks weer tegen xbox mensen te zeiken dat ze niet over de gfx van de ps2 moeten zeiken. Mjah ga jij maar lekker uit je naad op je psp hoor, tegen de tijd dat dat ding eens klaar is met laden is je accu weer leeg :p  Gfx op een handheld zijn vind ik minder interresant, als ik mooie plaatjes wil ga ik wel op me pc gamen. Op een handheld wil ik snel een leuk spelletje kunnen spelen zonder eerst 2 minuten te wachten voordat alles eindelijk eens een x is geladen. Ook wil ik geen 10kilo aan accu's hoeven mee te slepen om 2 uur te kunnen gamen.  IMHO heeft iwata gelijk.


 • het toppunt van overdrijven is hier bevestigd!  Nu mijn toer:  Ik wil geen graphics van 100 jaar terug op mijn handheld, ook wil ik niet geinfecteerd worden door DEADPIXEL, is toch zoiets als foxdie?  Ik wil ook geen ding waar de games voor baby's die nog niet geboren zijn gemaakt worden.  Zelfde stijl, niet?


 • NINTENDO OWNED DE psp en de ps 2 .

 • "de dvd functie is zwaar klote"  Wat een aap, die kent er dus duidelijk niets van

 • Gutegut wat een gedoe weer. Het is de grote man bij Nintendo, wat had je dan verwacht dat die zou zeggen? Dat de PSP veel beter is en dat we die maar massaal moeten kopen?

 • die iwata met zijn homoclubje , ik geloof hem niet meer , kijk alleen al naar waar de cube staat , ik mag dan wel 11 zijn , maar ik weet teminste wel beter dan mijn leeftijdgenoten , ik heb de PS TWO inplaats van die cubus .  Uhm jij weet er dus niks van. Al die casual gamers kopen een ps2 omdat ze te dom/skilloos zijn voor de wat moeilijkere games zoals je die vooral op de GC heb. Tuurlijk heb je op ps2 ook wel moeilijkere games maar de ps2 is meer een console die je moet hebben om ''cool'' te zijn dan dat je er goede games op heb.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren