1. Nintendo vergane glorie of nostalgie

Nintendo vergane glorie of nostalgie

Net als veel mede gamers ben ook ik opgegroeid met Nintendo .De nieuwe weg die ze zijn ingeslagen heeft er voor gezorgd dat zelf non gamers hebben het kleine apparaatje in huis staan. Collega’s op me werk hebben er ee, me oma heeft er een,de fysiotherapeut om de hoek heeft er een. Een inslaand succes.

Je voelt hem al aankomen,de keerzijde van dit alles is dat vele ,zogenaamd,Hardcore gamers niet blij zijn met deze ontwikkelingen. Menig forum is geweid aan dit onderwerp. Gamers zouden zich door Nintendo bedrogen voelen,er zijn te weinig Hardcore games en te veel “Kiddy” of in sommige gevallen “Granny “games. Bullshit,Klinkklare Onzin!!

Wie Nintendo echt een warm hart toe draagt herinnert zich nog wel het plaatje op de doos van de NES,vader zoon moeder dochter,gezellig om de TV met allemaal een controller in de hand.

Reclames van de gameboy lieten vaders op kantoor met het apparaat zien,niet uit hun handen weg te slaan. De games idem. Neem een greep uit de collectie van Nintendo,beginnend bij de NES tot aan de GameCube.Wat zaten er een F*** titels bij,inclusief rand apparatuur. Dansmatten,Powerglove, Headset’s met spraak besturing,20 jaar geleden was Nintendo ook al bezig met innovatie.Kortom Nintendo doet wat het altijd al heeft gedaan. Entertainment voor het hele gezin.Nintendo entertainment System,het woord zegt het al.

Hoe verklaar je dan de forse kritieke van de hardcore gamers.

Een woord,Nostalgie. De games van weleer hebben de tand des tijds niet doorstaan en in het HD licht komt hun waren aard naar boven Het is pas sinds de komst van de Angry Video Game Nerd dat games van 20 jaar geleden echt goed onder de loep wordt genomen. De line up van toen was niet rozengeur en maneschijn,het was soms ronduit tragisch en triest. Maar als je 10 bent en je krijgt voor je verjaardag geen megaman maar back to the future,dan speel je hoe dan ook dat spel uit en geniet je ervan want je had niks anders.

Kortom iedere hardcore gamer is in ontkenning,een sessie regressie therapie en al die herinneringen aan crappy games komen weer bovendrijven.Nintendo fanboy/girl ,wees eerlijk naar je zelf en koop gewoon een 360 of ps3 ipv te wachten op die lange lijst van hardcore Wii games,die komen namelijk niet.

Dit artikel delen

Over de auteur