1. TO Log: Breda Game Tournament!

TO Log: Breda Game Tournament!

Afgelopen zondag was het eerste Game Tournament in Breda, met Skate als host. Ik zag de reclame op de website van onze school en het leek me wel leuk om aan mee te doen. Enige nadeel was dat COD4 op de Xbox 360 zou worden gespeeld. Ik speel op de PS3 dus dit kon een nadeel worden. Maar de hoofdprijs was niet mis: €250 en een dik COD5 pakket! Nummer 2 kreeg alleen het COD5 pakket.

Rond 11 uur kwam ik aan op het station om samen met mijn vriend(Bas) er heen te gaan. Ik was een beetje zenuwachtig aangezien ik niet echt wist hoe goed de andere deelnemers waren. Bas was er van overtuigt dat hij ze wel zou ownen. Hij speelt COD4 heel vaak op de Xbox 360.

We kwamen er aan maar we waren beetje te vroeg, ze waren nog aan het opbouwen. Gelukkig stonden er X360 pods met Gears of War 2 erin. We gingen toen maar samen Horde spelen.

Terwijl Bas lekker Horde zat te spelen, ging ik even rondkijken hoe alles ervoor stond. Ze hadden inmiddels een podium gemaakt en daarachter een wit scherm voor de beamer. Zo konden de Guitar Hero deelnemers lekker showen hoe goed ze waren. Ze gingen eerst even warmdraaien door wat nummers op Expert te spelen. Op een gegeven moment had iemand een verzoekje Trough fire and Flames te spelen. Het begin ging de eerste keer niet dus daar moest iemand bij helpen, maar daarna deed hij alles zelf. 90% haalde hij uiteindelijk op Expert! Iedereen dacht hetzelfde: Respect voor die gozer!

Dit zijn wat gasten die Guitar Hero voor het eerst speelden

Rond 2 uur verzamelde iedereen zich in de zaal want het ging beginnen. Skate was de host en hij zorgde ervoor dat de adrenaline ging stromen om eens lekker te gaan ownen. Ook liet hij weten dat er 3 gasten van de World Cyber Games meededen. 2 voor FIFA en 1 voor Guitar Hero. Aan ons om te laten zien dat wat wij ook kunnen kont schoppen!

2 WCG gastjes kijken, 1 zit te spelen

Eerst begonnen de FIFA voorrondes, daarna de COD4 voorrondes. Hier wat plaatjes:

Daarna was het tijd voor de COD spelers. Ik en Bas moesten de tweede ronde pas dus we ging eerst evalueren hoe goed iedereen was. Ik ben die lange gast op de achtergrond:

Skate waagde zich ook aan en potje 1vs1 op shipment

De drie staande jongens van links naar rechts: Bas, ik en Aron(=gozer die we daar hebben ontmoet)

De eerste ronde was gespeeld dus nu waren Bas en ik aan de beurt. We mochten eerst even 1 potje inspelen. Vol zenuwen begon ik het potje met een M16, 3 stun grenades, stopping power en steady aim.

Ikke die een muur aan het inspecteren was!

Aan het einde van het oefen potje stond ik bovenaan met 36 kills! Het viel me hartstikke mee, die xbox controller! Vol goede moed begonnen we aan de eerste echt ronde. Ik helemaal stijf van de adrenaline, ik heb misschien zelfs een kans! Dacht ik bij mezelf.

Geconcentreerd keek ik naar mijn beeldscherm, Hello Kitty was bezig!

Dit is mijn kop net nadat ik een headshot kreeg!

De tweede ronde ging iets slechter; ik was tweede geworden. Het lukte me maar niet om in die ‘vibe’ te komen van het oefenpotje! Een paar uur en wat FIFA rondes later moesten we voor de tweede keer spelen voor een plek in de finale!

Ik en bas deden even een 1vs1 potje

De game was begonnen en het was me spannend!

Ik wist niet zeker of ik de finale wel had gered; ik was 3e geworden…Het ging niet zo lekker, ik merkte dat de andere spelers al wat beter werden. Het lukte me wel om een helikopter te krijgen maar die maakte geen enkele kill! Gelukkig haalde ik het net en mocht door naar de finale! Hier kwam alles op aan, deze 2 rondes…

Ik links met pet op. Vervloek die rode lamp!

De spanning was te snijden

In de voorrondes speelde we telkens Crash en dan Bog, maar voor de finale haalde ze Bog eruit en deden we Vacant!

Het ging echt heel slecht! Ik stond laatste, toen ik merkte dat het niet meer ging lukken, pakte ik een shotgun kit en ging maar wat klote…Ik kreeg nog 4 kills wat tot een hoop irritatie leiden van andere deelnemers. (Bas kreeg ook nog een shotgun schot in zijn reet…)

De finale was voorbij en het was tijd om de punten te tellen.

Skate en wat medewerkers die de score berekenen, wij staan er gezellig bij.

Helaas, ik en Bas hadden allebei niks gewonnen. Maar het was wel ontzettend gezellig en in maart/april komt er weer een tournament en daar gaan we zeker weer bij zijn!

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |