1. Hirokazu Hamamura spreekt over DS

Hirokazu Hamamura spreekt over DS

Hirokazu Hamamura, de voorman van het immens populaire Famitsu, heeft zich uitgelaten over de Nintendo Dual Screen. Hij deed zijn uitspraken tijdens een lezing op de universiteit van Tokyo.

De beste man sprak over van alles en nog wat maar zijn commentaar betreffende de DS sprong eruit. Dit zei hij over de besturing van het nieuwe apparaatje:

"The feeling of control through the touch panel is excellent. The DS goes beyond the culture of the D-Pad and A/B buttons and attempts to create a new culture. I'm deeply interested in seeing where this will go."

En over de succesvolle lancering van de DS zei hij dit:

"The Nintendo DS was launched and had shipments exceeding 500,000, but the software ratio is low. It's showing a unique development among Nintendo hardware."

Gelukkig had hij ook nog tijd om zich uit te laten over de PlayStation Portable:

"I believe the PSP will have no problem selling one million to three million units, but the key to going beyond that will depend on music and movie contents."

Hamamura is dus positief over de Dual Screen en denkt dat de Portable het ook wel kan gaan maken. De studenten die de lezing bijwoonden kregen trouwens de nieuwste beelden van Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Final Fantasy XII te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm, leuke universiteit dan. Weer eens wat anders.

 • @ T1G moet je eens naar wat is waar met henk westbroek luisteren op Yorin FM dan hoor je pas vage onderzoeken van vag universiteiten.  Ik denk wel dat er een bron van waarheid in zit … okay ik ben een DS aanhanger maar de rede die hij geeft beweegt mij ook om een DS te kopen … ieder zijn ding natuurlijk.

 • Ghehe ik zag op een advertentie site,….zoiets als marktplaats iemand die 4 NDS' had, en ze verkocht voor 225 euro :P Sick  Ik moet 'm gewoon zelf eerst zien en voelen, dan zeg ik wat ik er van vindt.

 • Das wel mooi, Famitsu bereikt een grote doelgroep qua jappanners. Ik ga denk ik ook de PSP kopen die lijkt me ook wel leuk maar Nintendo's visie van de DS spreekt mij meer aan.

 • Kheb Nintendo DS ontvangen:). Mario speelt heel erg lekker, zelfs met D-pad speelt het gewoon goed. MP:H is ook erg leuk en de schermen lijken echt een stuk groter als die van de GBA (sp).

 • moeten ze ook hier doen op scholen:P

 • HA HA DS roeleeerrrrttt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren