1. Aiii's Algemene Beschouwing van 2008

Aiii's Algemene Beschouwing van 2008

De laatste week van het jaar is weer aangekomen en traditioneel gezien betekent dat we weer in de week van de bezinning zijn gekomen. Die tijd van het jaar dat iedereen even terugdenkt aan het afgelopen jaar en zich eens achter de oren krabt om te kijken of de invulling van dat jaar wel de moeite waard was of niet. Zo ook deze jongen, ik nodig jullie dan ook uit om samen met mij het afgelopen jaar van ondertekende te beschouwen.

Het jaar begon erg rustig, ik ben eind vorig jaar afgstudeerd aan het HBO en in Oktober vorig jaar begonnen als full-time webdeveloper en consultant. Dat hield in dat ik de eerste paar maanden van het jaar voornamelijk bezig was met werken. Voor de goede duidelijkheid, het bedrijf waar ik werk digitaliseert archieven en zet dagelijks kranten als bijvoorbeeld de Volkskrant, De Leeuwarder Courant en de Limburger online. Wie interesse heeft kan weleens een kijkje nemen op het archief van het Rotterdamsch Nieuwsblad, één van de weinige kranten die onder Duits bewind mocht uitgeven.

Maar goed, met al dat harde werken kwamen er ook harde pegels binnen. In Juni realiseerde ik dan ook een hele oude droom van me, ooit eens tegelijk alle current-gen systemen te mogen te bezitten. Nooit meer een mooie game laten liggen omdat hij net draait op het andere systeem. Wat een luxe en plezier!

Leuk natuurlijk al die current-gen systemen, maar eigenlijk ben ik ook wel een behoorlijke oude zak. Zo word ik al nostalgisch bij het denken aan mijn eerste gamesysteem, de Commodore 64, maar ga ik dat niet overdrijven (zie de meesterlijke en zeer ondergewaardeerde log van 7threst). Voor je het weet mis je met al je nostalgie de echte pareltjes en speel je alleen maar remakes van Pac-Man en Frogger, of het verschrikkelijke Golden Axe Beast Rider.

In Juli besloot ik een oude traditie nieuw leven in te blazen, de grafische memberrecensie. Dat deed ik niet onverdienstelijk overigens, want tot mijn grote vreugde en lichte trots won de recensie van Ninja Gaiden II de Memberrecensie van de Maand verkiezing. Daarnaast stond er ook nog een nominatie te wachten in Oktober. Verwacht dan ook de komende tijd nog meer van dit soort recensies, want voorlopig hou ik het maken ervan nog wel even vol.

In Augustus boekte ik mijn eerste vakantie in lange tijd. Een reis naar het westen van de Verenigde Staten. Daar heb ik enkele leuke dingen mogen zien, zo was ik getuige van de verkiezing van de eerste zwarte president in de geschiedenis van het land en viel ik van de ene verbazing in de andere van de schoonheid die daar te vinden is. Helaas duurde de terugreis wat lang, maar dat mocht de pret en vooral de geweldige ervaring niet drukken.

Vlak daarvoor, in September, stuurde ik definitief –na een allerlaatste heldendaad- mijn oude trouwe Mighty Rally Golf met pensioen. De auto was nog tip-top in orde, maar op een bepaald moment begint het toch te kriebelen.

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en ergens hoop ik dat de stichting Brein mijn open brief heeft gelezen. Nog een keer een halve dag uit mijn leven verkwisten aan lelijke filmpjes doe ik liever niet. Ik heb wel wat beters te doen.

Maar goed, genoeg beschouwd. Ik hoop dat volgend jaar een net zo plezierig jaar word als het afgelopen jaar. Af en toe zal ik jullie nog eens een kijkje in de keuken van Aiii laten nemen. Hopelijk voor jullie net zo leuk als voor mij. Neem ten slotte nog even een kijkje op mijn hevig vernieuwde profiel. Daar heb ik hard aan gewerkt en volgens mij mag het resultaat er wezen.

In ieder geval een mooie kerst gewenst, unne gooje roetsj naar 2009 (zoals we hier in zuidelijk Swalmen graag zeggen) en veel succes, daar in de kerk.

Dit artikel delen

Over de auteur