1. Gammo

Gammo

Met een gevoel van voldoening kijk ik terug op mijn, al aardig lange, gamecarriere. Hoewel ik niet iemand ben die slechts vijf uur per nacht slaapt en de rest van de tijd aan zijn console zit vastgeketend (nee, Gears of War 2 kreeg 'slechts' achtien uur per dag aandacht) speelde ik toch altijd wat actiever dan de kindertjes om mij heen. Tuurlijk voetbalde ik ook buiten en speelde ik verstoppertje op immens grote parkeerplaatsen, maar gamen deed ik ook. Vaak alleen, omdat veel vrienden van mij - nog altijd niet - het plezier van gamen inzagen. Als ik ze dan een keertje overhaalde om zich achter de Playstation 2 te nestelen, mondde dat vaak uit in een eeuwig gezuer over 'wanneer gaan we nou 'es naar buiten?' of 'ik snap er helemaal niets van!'. Dat mijn vrienden geen gamers zijn vind ik nog altijd jammer...

Er zijn echter genoeg leuke dingen gebeurd in mijn 'gamersjeugd'. Het mocht wel eens gebeuren dat we urenlang met SingStar aan het klooien waren, maar ook beleefde ik in mijn eentje veel plezier aan games als Ratchet & Clank en Sly Raccoon. Die eerste serie heeft al jaren een plekje in mijn hart, de serie is zo bijzonder omdat het ongelooflijk creatief in elkaar is gezet, de hoofdpersonen ijzersterk zijn en er behoorlijk goede humor in de game is verwerkt. Helaas vond ik de delen die na 'Going Commando' kwamen een stuk minder dan de eerste twee delen. Hopelijk komt daar verandering in met het nieuwe deel, dat in 2009 moet uitkomen.

Waarschijnlijk had ik de serie nooit gekend, zonder Gammo; een (in mijn ogen) professioneel bedrijf dat elke vrijdag op Veronica een half uur op de buis was. Ergens in 2003 maakte ik kennis met het programma en sinds dien keek ik het elke vrijdagavond, niet wetend dat zij ook een eigen website hadden! Urenlang spitte ik de archieven door, Gammo bracht het zo leuk, zo boeiend. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij Ratchet & Clank. Per toeval was er die dag ook een demoschijfje met verschillende spellen erop geleverd, wat mij de mogelijkheid gaf om de game ook te spelen. Dat vond ik zó vet dat ik ongeduldig de nachtjes aftelde en op mijn verjaardag dan eindelijk werd verlost van mijn ongeduld. Een enorme boost voor mijn liefde naar Gammo én de serie.

Ik vond het dan ook erg jammer dat Gammo er vier jaar later mee stopte, onder het mom van 'tijdelijk geen Gammo'. Ik bezoek de site echter nog maandelijks om te zien of deze alweer draait, maar dat is nog altijd niet het geval. Als Gammo er nu nog was geweest, dan had ik misschien weer niet bij InsideGamer terecht gekomen en dit avontuur had ik toch zeker niet willen missen! Hopelijk zie ik ooit weer een Gammo-episode en zo niet; Gammo zal altijd in mijn herinneringen blijven!

Coverstory R&C; 2 http://www.gammo.nl/player.php?sid=256

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad