1. Fietsen + Muziek = Gevoel.

Fietsen + Muziek = Gevoel.

Ken je dat gevoel, dat je gaat nadenken over wat jij gedaan hebt en hoe je er nu voor staat, alleen dat je geen idee hebt waar je nu werkelijk over zit na te denken? Dat gevoel heb ik vaak en wanneer ik bijvoorbeeld naar school fiets dan denk ik veel over het hier boven genoemde, en als ik dan de muziek hoor die ik op mijn MP-3 heb staan én het nummer past bij dat gevoel. Dan heb ik het idee dat de muziek harder begint te spelen en dat alles om je heen net vervaagt. Dan ben je in je eigen gedachten verzonken, dan denk je maar en je denkt aan iets waar (voor mij) geen antwoord op is.

Omdat we in de laatste weken van het jaar zitten blik ik terug, zoals veel mensen doen. Ze gaan hun lijstjes maken voor het komende jaar en ze beloven dingen anders of beter te gaan doen. Dat zijn allemaal beloftes waarvan het merendeel niet eens zal uitkomen of echt werkelijkheid zou worden.

Zo ben ik ook een lijstje aan het maken maar dan over het afgelopen jaar. Wat voor mij een turbulent (met een duur woord) jaar is geweest. Ik heb veel ups en downs gekend en dingen meegemaakt én gehoord waarvan ik liever had dat het niet zo'n grote invloed op mij had. Ik dacht er tegen te kunnen maar wat niet zo blijkt te zijn.

Misschien de grootste down voor mij was dat er een ruzie in de klas was en dat je daar niks mee te maken wou hebben en tóch word je er in meegezogen. Daardoor is denk ik mijn hele jaar op de kop komen te staan. Want er komt iemand naar je toe en diegene begint tegen je te praten en je in vertrouwen te nemen en toen... toen werd het mij teveel. Je begint haar leuk te vinden en dan op een gegeven moment komt ze daar achter en dan is alles op eens anders. Je praat minder met haar en je kijkt tegen hele ander manier naar haar of praat over haar. Zoals je eigenlijk overal anders tegenaan aan gaat kijken door zo'n moment en daardoor gaat je hele jaar op zijn kop staan.

Over de andere ups en downs kom je komende week meer te lezen. Misschien dat het niet hoeft van jou, maar voor mij moet het wel. Want zo kan ik mijn gedachten op een rij zetten en kan ik rustig blijven i.p.v al die gevoelens er in woede uit te laten komen. Ik kan het beter op 'papier' zetten dan om heen beginnen te slaan. Dus komende week volgt er nog meer, dan staat in de planning; de reisjes met school dit jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur