1. The GTA IV Log Nr. #1

The GTA IV Log Nr. #1

Vanaf vandaag zal ik jullie zo vaak mogelijk inlichten over mijn dagelijkse (onnozele) bezigheden in Grand Theft Auto IV. Veel leesplezier!

Nu ik voor de derde keer begonnen ben aan het verhaal van Grand Theft Auto IV wil ik natuurlijk wat meer doen dan alleen maar free-roamen, ik wil de Trophies halen! Meteen voor de hoofdprijs gaan leek me het leukst, dus begon ik aan Liberty City Minute. Het doel: In 30 uur de Main Story uitspelen. Ik was al een tijdje begonnen aan mijn avontuur en kwam nu eindelijk in de buurt van het tweede landje, maar eerst nog een paar missies voor Elizabetha. Ik begon maar eens aan ‘Blow Your Cover’, een redelijk makkelijke missie waar ik verder dus ook geen tijd meer aan ga besteden. Na een paar redelijk dezelfde missies gedaan te hebben, kon ik met Playboy X naar Algonquin. Eenmaal daar savede ik de game en begon wat lol te maken in Liberty City!

Het is maar een gelukje dat ik de game gesaved had, want ik zou anders veel tijd hebben verspilt aan free-roamen. Eerst ging ik een paar rondjes rijden op mijn favoriete motor: ‘The NRG-900’. Toen ik een stukje had gereden kwam ik een ‘Hidden Package’ tegen, oftewel een duif. Ik bedacht me net dat ik op het verkeerde pedaal trapte, het gaspedaal (Oftewel ik reed keihard, expres, op het arme dier af). Ik reed over hem heen en stapte van mijn motor af en liep terug naar de plaats waar het lijkje van de duif zou moeten liggen. Maar in plaats daarvan stond daar een levende duif, heel irritant te ‘roekoeën’ . Dat was het moment dat ik agressief werd van het nu heel arme dier. Ik schoot minstens 30 keer in de lucht met mijn pistool, maar ook dat schrok de duif niet af! Sterker nog, hij vloog niet weg, maar het lokte alleen maar politie op me af. Snel stapte ik op mijn motor en vluchtte een paar straten verder een steegje in. Nadat ik zeker wist dat ze weg waren reed ik terug naar de duif. Nu compleet door het lint gaand, pakte ik mijn RPG. Ietsje verder het steegje in richtte ik het geweer op het arme beest. Ik vroeg hem om zijn laatste woorden, en die waren ‘roekoe’. ‘Vaarwel duif’ zei ik en schoot…

Nog verdrietig nadenkend aan die lieve duif reed ik verder op mijn motor. Ik reed richting mijn fijne huisje in Broker, toen ik een mooie grote groene geldwagen zag staan. Hebben, hebben, hebben, was het eerste wat ik dacht. Dus ik reed hem naar een tankstation en blies de truck op door middel van een ‘hugh’ explosie! Vervolgens lagen er tienduizenden dollars voor het oprapen. Hiervan trakteerde ik mijzelf van een romantisch diner bij Burger Shot en een grote dosis wapens bij de shop. Het was intussen al bedtijd (21.00!) en ik wou graag naar huis.

Ik reed in een snelle Turismo, totdat er een zwarte Hummer door rood reed. Dit kon ik natuurlijk, als eerlijk Amerikaans burger, niet over mijn kant laten gaan. Na herhaaldelijk toeteren en duwen ging de Hummer steeds harder rijden. Ook nog te hard rijden! Dacht ik bij mijzelf. Alle stoppen sloegen door en ik opende het vuur. Ik schoot keer op keer mis en de Hummer scheurde weg. Na een lange achtervolging waar ook de politie aan mee deed, stopte ik de dief door middel van een kogel door de kop. Natuurlijk wilde ik de man even aanspreken op zijn roekeloze rijgedrag, maar de man reageerde jammergenoeg niet. De politie vond mijn achtervolging en mijn methode niet zo goed, dus probeerde ik snel weg te vluchten. Het lukte ze om mijn auto op de kop te krijgen. En toen was er weer zo’n vreemde gebeurtenis, ik stapte uit de auto maar stond opeens op het dak.

Nou ja, het was tijd om te gaan slapen, welterusten Liberty City. En denkend aan die prachtige duif viel ik in slaap…

Dit artikel delen

Over de auteur