1. Gametalk : interview met...Limelight

Gametalk : interview met...Limelight

Sinds wanneer game je ?

Pfoe, daar vraag je me wat. Ik denk dat het allemaal in groep vier van de basisschool begon, dus zo rond 1998 met één of ander spel waar je een holbewoner speelde die paddestoelen uit de grond piste (wat trouwens een vreselijk gaaf spel was ). Maar ik ben pas echt serieus gaan gamen toen ik een jaar later FIFA 99 en Jazz Jackrabbit 2 kreeg en de Nintendo 64 ontdekte.

Waarom game je ?

Om dezelfde reden waarom mensen dingen doen in hun vrije tijd. Gewoon omdat ik het leuk vind, daar zit geen diepe filosofie achter ofzo.

Heb je een favoriet gamegenre ?

In principe kan ik spellen van zowat elk genre waarderen, behalve simulatiegames: ingewijden weten wel hoe dat precies komt (hint: Ship Simulator), maar er zijn twee genres die ik de laatste tijd een warm hart toedraag. Ten eerste ben ik groot fan van Role Playing Games, en dan vooral de westerse variant (dus niet dat Turn-Based gezeik). Ten tweede hou ik ook erg van muziekgames en dan vooral full-band games als Guitar Hero: World Tour en Rock Band (2).

Heb je een favoriet platform ?

Nou ja, ik heb weinig anders dan een Xbox 360 en een Nintendo Wii en aangezien ik op die tweede nauwelijks games speel, wint de Xbox 360 in mijn huis simpel. Maar ik moet er wel bij zeggen dat mijn ervaringen met de PlayStation 3 niet verkeerd zijn, dus waarschijnlijk zou daar een gelijkspel ontstaan als ik ze allebei hier in Huize Witjes had staan.

In welke game zou je graag de hoofrol spelen ?

Rock Band natuurlijk! Ik heb altijd een zwak gehad voor harde rocksterren die van elk lied een perfecte cover kunnen maken en daarmee groter kunnen worden dan de originele bands!

Maar nu even serieus: Ik zou in geen enkele game echt de hoofdrol willen spelen, de hoofdpersonages zijn meestal toch de grootste pechvogels ooit. (Heb je ooit gezien in wat voor problemen een personage als Marcus Fenix altijd raakt? Damn.) Nee, dan zou ik veel liever een onbelangrijk personage willen zijn en dan het liefst een doodgewone inwoner van Tamriel (het rijk waar The Elder Scrolls zich in afspeelt), hulde aan de makers voor het bedenken van zo’n geweldige wereld!

Welke game is voor jou de topper van het jaar ?

Rock Band 2. Deze game vind ik gewoon de beste muziekgame die ik ooit heb gespeeld. Heerlijke tracklist, heerlijke gameplay, heerlijke partygame, veel verbeteringen ten opzichte van het origineel, meer dan 500 nummers, et cetera. Ik denk serieus dat Rock Band 2 zo’n game is die ik gewoon blijf spelen tot het vervolg er is en geloof me, dat is zeldzaam bij mij.

Welke game is voor jou de flopper van het jaar ?

Tja, daar vraag je me wat. Welja, ik denk dan toch dat de flop van het jaar voor mij Turning Point: Fall of Liberty is. Eind vorig jaar had ik er grote verwachtingen van. Deze verwachtingen waren al eerder een beetje naar achteren gedrukt toen ik vorig jaar bij de Campzone waar ik de game te zien kreeg. Daar liep het geheel al niet zo lekker, maar toen ik eind januari/begin februari een vroege versie te spelen kreeg sprongen de tranen me in mijn ogen. Wat een afgeraffelde meuk was dat! Uiteindelijk had ik zelfs al een review kunnen schrijven gebaseerd op die vroege versie, want veel beter is het er niet op geworden in de uiteindelijke game.

Ligt er een game onder jouw kerstboom ?

Ik hoop het ten zeerste, maar aangezien het laatst Sinterklaas was én ik ook nog eens jarig was deze maand, denk ik dat die kans erg klein is. Maar als er een game te vinden is onder de kerstboom hoop ik dat het Fallout 3 (ik wilde deze game zo graag aanschaffen, maar Rock Band en Guitar Hero stonden in de weg  ) of het Rock Band AC/DC pack is.

Geef je top 5 favoriete 2008 games

1. Rock Band 2

2. Fallout 3

3. GTA IV

4. Guitar Hero World Tour

5. Super Smash Bros. Brawl

Aangezien ik aan alle geinterviewde leden hun top 5 favoriete games heb gevraagd hier de top 5 :

1. Grand Theft Auto IV

2.Super Smash Bros. Brawl

3. Metal Gear Solid 4

4. Okami

5. Guitar Hero IV : World Tour

Prettige Kerst en een gelukkig nieuwjaar !

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.