1. De batterijduur

De batterijduur

Redacteuren van IGN hebben een PlayStation Portable weten te bemachtigen.

Naast "Hoe speelt de PlayStation Portable?" en "Hoe zijn de spellen?" is er nog een andere grote vraag: "Wat is in praktijk de batterijduur van de PlayStation Portable?"

Om op deze vraag een antwoord te geven hebben zij de batterij van de PlayStation Portable aan een test onderworpen. Ze speelden spellen, luisterde muziek, sloten de PlayStation Portable aan op de PC en schakelde het systeem meerdere keren aan en uit. Kortom, ze gebruikte de PlayStation Portable zoals straks dat waarschijnlijk miljoenen mensen zullen doen. Hieronder vind je het resultaat van deze test.

[Samenvatting verslag

Er is 55% van de capaciteit van de batterij verbruikt. Er zijn 2 uur en 45 minuten besteed aan het spelen van spellen, 1 uur aan het verzenden en beluisteren van muziek. In totaal is de PlayStation Portable 3 uur en 45 minuten gebruikt. Daarnaast is het systeem vier keer aan en uitgezet.

Gedetailleerd verslag

00:54: Systeem aangezet

Het systeem is aangezet met een volledig opgeladen batterij. Het opladen van de batterij duurt ongeveer 2 uur

00:54: Status batterij

100% resterend

Resterende tijd (volledige helderheid): 5 uur en 49 minuten

Resterende tijd (lage helderheid): 7 uur en 35 minuten

00:54: Spellen gespeeld

Onder andere worden Ridge Racers en Vampire Chronicle: The Chaos Tower gespeeld. Het geluid staat op zijn maximum en het scherm wordt afwisselend van lichtsterkte gebruikt

01:54: Gestopt met het spelen van spellen

01:54: Status batterij

89% resterend

Resterende tijd (volledige helderheid): 4 uur en 52 minuten

Resterende tijd (lage helderheid): 6 uur en 21 minuten

01:54: Systeem uitgezet

03:30: Systeem aangezet

03:30: USB en MP3

Er is ongeveer 200MB aan muziek op de PlayStation Portable gezet. Naast alleen beluisteren is er ook veelvuldig door de verschillende nummers heen en weer gebladerd. De redacteur is van mening dat de kwaliteit van de koptelefoon en de afstandsbediening hiervan erg slecht is.

04:30: Gestopt met USB en MP3

04:30: Status batterij

76% resterend

Resterende tijd (volledige helderheid): 3 uur en 43 minuten

Resterende tijd (lage helderheid): 4 uur en 42 minuten

04:30: Systeem uitgezet

06:00: Systeem aangezet

06:00: Spellen gespeeld

Everybody's Golf en Armored Core Formula Front op volledige lichtsterkte gespeeld.

07:00: Gestopt met het spelen van spellen

07:00: Status batterij

58% resterend

Resterende tijd (volledige helderheid): 2 uur en 35 minuten

Resterende tijd (lage helderheid): 3 uur en 5 minuten

07:00: Spellen gespeeld

Everybody's Golf en Armored Core Formula Front op lage lichtsterkte gespeeld.

07:45: Gestopt met het spelen van spellen

07:45: Status batterij

45% resterend

Resterende tijd (volledige helderheid): 1 uur en 39 minuten

Resterende tijd (lage helderheid): 2 uur en 7 minuten

07:45: Systeem uitgezet

Ze zijn nog steeds bezig met de test. Zodra er nieuwe resultaten binnen zijn wordt dit artikel bijgewerkt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Conkert Welkom op mijn profiel. Mijn naam is Roy Abbink. Op het moment van schrijven ben ik 23 jaar en woonachtig in Leeuwarden. In deze stad studeer ik 'Communication & Multimedia Design' aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Mensen kennen mij mogelijk van InsideGamer (waar ik dezelfde nicknaam heb). Ik werk bij InsideGamer als ontwerper en af en toe schrijf ik ook nog eens een stukje.

Reacties

 • Dan houd die batterij het volgens mij toch nog wel langer vol als volgens mij eerst gezegd werd :P

 • @Jordyyy: er staat ook een samenvatting bij. 3 uur en 45 minuten gebruikt en nog 45% van de batterij over.

 • Iedereen maar lopen lullen dat ie het maar 2 uurtjes zou volhouden. Zo te zien houd ie het minstens 5 en een half uurtje vol. Tog knap hoor met zulke graphics. Ben ook benieuwd hoe lang de psp een film kan draaien. Hopelijk wat langer dan 2 uurtjes.

 • kon slechter toch?

 • wat een gezuer.. je moet gewoon zelf dat ding gebruiken en kijken hoe lang hij mee gaat… aangezien idereen het op een andere manier gebruikt.  wat wel cool is is dat ie na een uur of 2 vol is en dat je zelf als ie aan de accu zit je nog door kunt game terwijl hij dan wel gewoon opgeladen wordt.

 • Ziet er wel positief uit

 • @wardog 5/7 uur is helemaal niet zo chill. 10 uur is minimaal imo.

 • Netjess! :D Ik dacht eerst dat her 2-3 uur zou zijn… ALs het rond de 5 is ben ikverkocht! Alleen wacht ik dan wel als de europese er is, leuke spellen aanwezig zijn en hij een 'beetje' afgeprijsd is :)

 • ik ga gewoon 2 batterijen kopen =P

 • @Terminator: 10 uur is minimaal voor een handheld die geen verwisselbare accu heeft. De PSP heeft dit wel dus ik zie echt het probleem niet.

 • heel erg netjes.  @ Terminator

  5/7 uur is minimaal.


 • Dat valt me mee. Ik was/ben zo'n persoon die erg sceptisch tegenover de batterijduur staat ja. Dat komt vooral door Sony die in eerdere berichten zélf aangaf dat de levensduur van de batterij ongeveer 6 uur was. En face it, voor een draagbaar game apparaat is dat gewoon belachelijk weinig! Zéker in vergelijking tot GBA/SP en DS.  Zoals het er nu naar uitziet zal levensduur dus gelukkig iets hoger uitvallen. 8 uur intensief gebruiken. Dus misschien 10 uur wanneer je hem niet met geluid op max. en alleen als game apparaat gebruikt?:)  Anyway, sommige mansen hier moeten kappen met loze opmerkingen over 2 uur. Die uitspraken zijn NOOIT gemaakt. Hooguit door Nintendo fanboy's, die jullie nu als een stel Sony fanboy's terug aan het uitkafferen zijn. ;) Grow up! • Zo, dat is ook weer opgehelderd. Conclusie: de hele heisa rondom de batterijduur is simpelweg gezeik. De resultaten zijn prima, en batterijduur is iets wat met de volgende versies van de PSP alleen maar beter kan worden, omdat die ontwikkeling onafhankelijk van de PSP doorgaat.

 • IS dit nu niet een doorn in het ook van de Nintendofans? ik bedoel, hun grootste verwijt naar de psp is hierbij vernietigd…

  Kheb wel een beetje medelijden

 • IS dit nu niet een doorn in het ook van de Nintendofans? ik bedoel, hun grootste verwijt naar de psp is hierbij vernietigd…

  Kheb wel een beetje medelijden Och, moet er altijd weer een flame worden gestart? Kinders, kap eens en wees gewoon blij met de console waar je fan van bent. Zit niet te zeiken op de concurent.

 • hahaha volgende psp laten hebben mensen het al over kom op zeg ding is net uit, doe eens normaal eerst maar eens afwachten of het gaat verkopen

 • Wouter…

  Hier moesten ze op terug gepakt worden..

  Zij waren BTW de mensen die zaten te brullen: "2uur , schandalig!"..

  Ze schroefde de batterylife zelfs al terug tot 2 uur!.

  Maarja, nu zie je maar… • Lang leve de technologie.

 • 0eps.. =$ (ging perongeluk)

 • Gewoon een 2de batterij erbij kopen en je kan, zoals velen nds fanboys eisen, 24 uur per dag gamen. Aangezien je in 2 uur die batterij oplaad.

  Dit is echt geweldig nieuws, want dit is weer een +punt om hem te kopen en niet die zielige nds.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren