1. Nieuwsoverzicht eerste kwartaal

Nieuwsoverzicht eerste kwartaal

Tegen het eind van het jaar blik je altijd terug hoe je dat betreffende jaar hebt beleefd. Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Wat heb je verkeerd gedaan? Wat moet er volgend jaar beter? Wij als InsideGamer zullen dit jaar uitgebreid terugblikken, maar natuurlijk ook vooruit kijken. Dat doen wij door middel van verschillende rubrieken. Dit is daar één van, waar we per kwartaal een overzicht geven van het belangrijkste nieuws. Waarom? Omdat het gewoon leuk is!

Wij hebben helaas geen complete documentatie van het eerste kwartaal van 2004. De reden hiervoor is de lanceringen van InsideGamer versie 2 op 14 februari 2004, waarbij we met een schone lei zijn begonnen. Daarom laten we de maand januari, die normaal gesproken toch niet echt schokkend nieuws voortbrengt, dit jaar zitten, en beginnen we met de maand februari.

Februari

Februari begon met de bevestiging dat Burnout 3 niet naar de GameCube kwam. De reden daarvoor is tot op vandaag de dag niet duidelijk, maar het was wel een behoorlijke aderlating. Vooral omdat GameCube bezitters positief reageerden op het tweede deel, dat wél op de Cube uit kwam.

Maar dit slechte nieuws werd al snel vergeten toen IGN het nieuws bracht dat Pilotwings 2 in productie was genomen. Verwacht werd dat het spel op de E3 gepresenteerd zou worden, maar dat was niet het geval. Sterker nog, na dit bericht hebben we niks meer van het spel vernomen.

Dat Amerika vol met gekken zit, is inmiddels wel een beetje bekend. Maar dat er iemand zo gek zou zijn om een bom van een Game Boy Advance te maken, dat had niemand verwacht. Toch was er een gek die het klaar speelde. Gelukkig wist de politie hem op tijd te arresteren.

De Xbox zelf was in februari niet echt in het nieuws. Zijn opvolger echter wel. Zo waren er geruchten over de Xbox 2 controller. Naar verluidt zou hij afscheid nemen van de zwarte en witte knop, die we van de huidige Xbox controller kennen. Schokkender was het nieuws dat de Xbox 2 geen harde schijf zou bevatten. Een gerucht dat later nog meerdere malen terug zou komen, maar tot nu toe nog niet is bevestigd.

En Sony dan? De PlayStation 2 was in februari niet echt veel in het nieuws. De PlayStation Portable was daarentegen des te hotter. Het ging dan vooral om de functies en de datum van de PlayStation Portable.

Aankondigingen van de maand

Electronic Arts liet doorschemeren wat met de GoldenEye licentie te gaan doen. Later werd het spel omgedoopt tot GoldenEye Rogue Agent, wat wij vervolgens met een 6 beloonde.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16488

Konami maakte bekend bezig te zijn met een vervolg op Boktai: Boktai 2: Solar Boy Django. Hideo Kojima zou zich er wederom mee bemoeien.

Een andere licentie die Electronic Arts aan de haak sloeg was die van Catwoman. Achteraf gezien hadden zij dat beter niet kunnen doen… Daniël gaf het een 3.

Na het succes van het eerste deel, kondigde Sony in het Official US PlayStation 2 Magazine aan dat zij bezig waren met een opvolger van Sly Raccoon: Sly 2: Band of Thieves. Met een 8 was het een goed spel.

Timesplitters 3 werd ook aangekondigd. Momenteel staat de release op 17 maart 2005 gepland.

De PC hit van het eerste kwartaal van 2004 was Far Cry. Gelukkig werd het spel al snel voor de spelcomputer bevestigd. We kennen het spel inmiddels als Far Cry: Instincts.

Maart

Maart was een stuk interessant qua nieuws. Het begon met de aankondiging van Grand Theft Auto: San Andreas voor de PlayStation 2. Opmerkelijk was dat Take Two meteen een datum van 22 oktober wist te noemen. Uiteindelijk kwam het spel een weekje later uit, maar het is een zeldzaamheid dat in zo’n vroeg stadium een vaststaande releasedatum wordt gegeven.

Sony wist toen al dat ze een echte milion seller in hun handen hadden, maar vrolijker werden ze van het nieuws dat de PlayStation 2 in Amerika de grens van 25 miljoen verkochte exemplaren wist te bereiken.

Een ander project waar Sony lang mee bezig was, was de lancering in de harde schijf. In maart was het voor de Amerikaanse markt eindelijk zover. Als klap op de vuurpijl wist Namco nog leuk nieuws te brengen. De eerste beelden van Ace Combat 5 lieten vele gamers versteld staan.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=11726

Maart was ook de maand van de eerste beelden van de PlayStation Portable. Op de Game Developers Conference was het de eer aan Death Jr. om te laten zien waar de PlayStation Portable toe in staat was.

Over de GameCube viel in maart ook genoeg te melden. Zo was het apparaat bijna uitverkocht. De reden hiervoor was de laatste prijsverlaging die Nintendo had doorgevoerd. Electronic Arts trok zich daar niet veel van aan en besloot het voetbal spel Euro 2004 niet naar de GameCube te brengen.

In dezelfde maand stegen de geruchten rondom de Nintendo Dual Screen naar een kookpunt. Eén van de belangrijkste was die van de touch screen. IGN kwam er mee en bleek het later bij het juiste einde te hebben.

Het paradepaardje van de Xbox liet ook van zich horen. Fable had tijdens zijn ontwikkelingsproces veel dingen beloofd. Helaas werd in maart al duidelijk dat Lionhead veel van die beloftes niet waar kon maken. Zo werd de multiplayer mode geschrapt.

Konami wist de teleurgestelde Xbox Live bezitters vervolgens op te fleuren met de bekendmaking van Pro Evolution Soccer 4. In augustus werd overigens pas duidelijk dat het spel over een Xbox Live mode zou beschikken.

Microsoft haalde met twee grote berichten ook hard uit. Eerst kondigden ze aan de nieuwe Oddworld niet uit te brengen. Inmiddels weten we dat Electronic Arts het spel Oddworld Stranger exclusief op de Xbox gaat uitbrengen. Ten tweede kwam Microsoft met het nieuws dat ze de Amerikaanse Xbox in prijs liet zakken naar 150 dollar, waardoor het apparaat in april in Amerika meer dan de PlayStation 2 wist te verkopen.

Aankondigingen van de maand

Sammy, een bedrijf dat inmiddels met Sega aan de weg timmert, kondigt Iron Phoenix aan. De belangrijkste mode lijkt de Live mode te gaan worden.

De Nintendo 64 had een aantal uitstekende worstelspellen en daarom was het logisch dat THQ het spel WWE Day of Reckoning voor de GameCube aankondigde.

Electronic Arts was zeer tevreden over Def Jam Vendetta en kwam daarom in maart met de aankondiging van Def Jam: Fight for New York. Op de E3 heb ik dit nog even met een presentatrice van PlayBoy TV gespeeld, waar ik expres verloor. InsideGamer beloonde het spel met een 7.

Epic was zo lief om de nieuwe Unreal Championship voor de Xbox aan te kondigen. Op de E3 werd het spel omgedoopt tot Unreal Championship 2: The Liandri Conflict. Ik heb Kris uren aan moeten horen over hoe goed het spel gaat worden.

Eén van de langstlopende vechtseries krijgt een vervolg. In maart kondigde Namco de ontwikkeling van Tekken 5 aan. In de arcadehallen in Japan is het spel op moment van schrijven een grote hit.

Nintendo maakte vele fans blij met de aankondiging van Paper Mario 2. Wij waren ook blij, en met een 8 is het zeker een goede aanvulling op het GameCube assortiment.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • geinig en ik was gister jarig :D

 • leuk artikel. beter ook niet het hele jaar in een keer. veel te veel lezen had dat geweest, maar als jullie de overige 3 kwartalen ook nog zo doen is het wel leuk om te lezen. (ik heb zelf als er te grote lappen tekst in 1 keer zijn dat ik het liever oversla)

 • Leuk om zo alles terug te lezen :)

 • Leuk. Ben aanstaande zondag jarig :S.

 • jah leuk jongens ik bne morgen jarig.:D leuk artikel trouwens

 • ja is heel leuk… Ik ben volgende week woensdag jarig

 • Ik ben in Feb jarig:P

  Ok nu iedereen hun verjaardag neer zetten:LS:S:S:S

 • wnneer komt de volgede (2e kwartaal) uit?

 • ik ben 1 oktober jarig <_<

 • jeej ik ben over 2 dagen jarig (A)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren