1. Van die irritante memberrecensies

Van die irritante memberrecensies

Velen van jullie zullen mij niet vaak op deze site zijn tegengekomen. Ik ben z’n type dat vaak, eigenlijk dagelijks, een bezoekje brengt aan deze site, maar nooit veel van zich laat merken. Licht denk ik in mijn karakter. Maar op dit punt ben ik zo ver om eindelijk wat van me te laten horen, omdat ik me begin te ergeren. En wel over het geen waar wij ‘ons’ allemaal aan ergeren: Van die leden die recensies plaatsen dat eigenlijk helemaal geen recensies zijn, maar een paar ongeïnspireerde regeltjes tekst. Soms omdat ze misschien echt niet weten wat een recensie is, maar soms ook om een poging te doen grappig te zijn, wat nou niet echt lukt.

Ikzelf heb nog nooit een recensie over een game geschreven (vaak aan gedacht, maar er nooit echt van gekomen). En toen ik z’n twee jaar geleden voor het eerst op deze site kwam, wist ik wel wat een recensie was, maar niet hoe het was om er zelf één te moeten schrijven. Veel nieuwe leden moeten datzelfde hebben. Dan ben je een jaar of tien en ken je het woord recensie nog niet eens. Betekent dat dan dat je er meteen één moet gaan plaatsen? Want dat gevoel krijg ik wel es als ik weer op de FrontPage een memberrecensie zie met 80 reacties en als ik dan op het profiel van de schrijver elf jaar zie staan. Deze ‘nog niet eens puberende’ jongetjes neem ik dan ook niet kwalijk dat ze niet een goede recensie kunnen schrijven. Wat ik ze wel kwalijk neem is dat ze er één plaatsen, zonder dat ze ooit een recensie hebben gezien. Noem het gezond verstand, maar bij mij gaat er dan een belletje rinkelen dat ik dat nog niet moet gaan doen en me er eerst even in moet verdiepen.

Dan heb je nog onze pubertjes die zich een beetje vervelen en het proberen voor de rest te verzieken. Der zijn op deze site personen die gewoon heel serieus een recensie willen schrijven en daar gewoon opbouwende kritiek op willen, zodat het de volgende keer beter kan. Daar zijn tenslotte de memberrecensies voor, gestimuleerd door de ‘meberrecensie van de maand’. Om beter te worden en om jou mening te geven over een bepaalde game. Deze kans worden sommige gewoon ontnomen omdat ze van de FrontPage worden afgestoten door deze vervelende ventjes.

Het beste zou zijn als we het allemaal zouden negeren. Dan zouden ze vanzelf ophouden, want wat is er nog leuk aan als er niemand op reageert? Maar dat kunnen we gewoon niet.

Ikzelf plaats nu eigenlijk ook een reactie op z´n waardeloze recensie recensie. De enige oplossing lijkt hard optreden. Meteen verwijderen die recensies en de schrijver een waarschuwing geven: ‘Volgende keer wordt je gebant!’ Alleen zo kunnen we het misschien verminderen. Want het wordt ook wel ernstig nu, het loopt een beetje uit de hand.

Ik snap ook niet wat er in de hoofden van deze mensen omgaat. Denken ze serieus dat het grappig is? Hebben ze een beetje aandacht nodig?

Wat het ook is zoek het alsjeblieft op een andere site, want deze site is daar te serieus en te gezellig voor :).

Dit artikel delen

Over de auteur