1. Pc gamen: dood?

Pc gamen: dood?

Veel mensen zouden zeggen dat pc gamen doodgaat. Pc versies van games verkopen minder goed dan de console versies, en er komen maar weinig exlusives voor de pc.

Desktop Vs. Laptop!

Welke is er nu beter? iedereen heeft zijn antwoord al klaar: Desktop! toch heeft een laptop wel degelijk voordelen.

Desktop, Tops en Flops:

+ De prijs - Niet draagbaar

+ Goede cooling - Kabels

+ Uitbreid mogelijkheden - Stroom verspilling

+ Veel ruimte binnen en dus.. - Neemt het ook veel ruimte in beslag.

+ Stevig

2008 was het jaar van goede voornemens. Een van die voornemens was minder energie verspillen. Met een desktop het je veel energie nodig om je games te kunnen draaien. Er zijn natuurlijk energie zuinigen voedingen, maar daar betaal je ook wat voor. Kabels is een nadeel omdat je een beeldscherm moet gebruiken, dit zorgt dus voor de nodige extra kabels en dus een hoop gekloot. Een desktop is niet compact, neemt veel ruimte in beslag, maar je kunt er prima mee gamen.

Laptop, Tops en Flops:

+ Beeldscherm - Cooling

+ Handig toetsenbordje - Vorm (valt over te twisten!)

+ Neemt (minder) ruimte in beslag - Geen/Lastige uitbreid mogelijkheden

+ Energie zuinig(er) - Minder stevig

+ Gamen in de trein! - Drivers

+ Minder kabels - Redelijk hoge prijs

+ Webcam+microfoon

Een laptop heeft veel voordelen. Een ingebouwde beeldscherm+webcam+microfoon. Een redelijk handige toetsenbord, minder kabels en compatibiliteit zorgen ervoor dat je je laptop makkelijk op school kan gebruiken (als je school daar ondersteuning voor geeft). Handig voor kantoorwerk. Aan de andere hand hebben laptops een slechte cooling. Alle hardware zit krap tegen elkaar en dat zorg voor grote warmte toenamen. Een laptop cooler is bijna vereist (een platform die koude lucht in de onderkant van je laptop blaast). De vorm is over het algemeen handig, al is de breedte en lengte op sommige bureaus wat ongunstig. laptops zijn over het algemeen niet erg stevig (de accu van mijn laptop zit een beetje losjes). Meeste laptops maken gebruik van een geluidsaansluiting, zowel voor subwoofers als je hoofdtelefoon. afhankelijk van de plek van deze aansluiting kan het het gebruik van de subwoofer lastiger maken. drivers moeten door de fabrikant zelf worden uitgegeven. neem bijvoorbeeld mijn Acer: Nvidia Gforce 8600 GM (GM betekend dat de grafische kaart is aangepast voor stroomverbruik, toetsen gebruik en beeldscherm DOOR het bedrijf.) De NVidia forceware moet door acer worden uitgegeven. Dit doen ze maar eens in de 6 maanden dus ik kan nooit gebruik maken van de nieuwste forceware. Dit heeft tot gevolg dat sommige games crashen of andere ongewenste problemen bezorgt met bijvoorbeeld de framerate. Om even snel tot een conclusie te komen: een laptop is een geweldig ding, maar vanwege het formaat ook problemen oplevert. Super mooi ding voor werk/school, maar voor gamen is een laptop niet geschikt.

Windows:

Om een Personal Computer te laten draaien heb je natuurlijk een besturingssysteem nodig. De meest voorkomende is natuurlijk Windows. Microsoft is een goed merk zou je zeggen, als je kijkt naar de Xbox 360. Maar een programma als Windows moet natuurlijk probleemloos werken, en dat lukt niet altijd. De hoge eisen van de consument en beveiliging tegen hackers is natuurlijk niet altijd makkelijk te behalen. Windows XP en Windows Vista verschillen ook nog eens heel veel met elkaar. Elke nieuwe laptop heeft Windows vista ingebakken. Of Vista nou zo slecht is als mensen zeggen weet ik nog niet. Windows Vista Aero en Windos Vista Sidebar leveren problemen op men games, die daardoor regelmatig uitvallen. Overschakelen naar het oude thema, sidebar uitschakelen en drivers te updaten kan dit voorkomen alleen het zou niet hoeven. De nodige software als Windows Office, Mcafee en andere software kosten ook het een en het ander. Over het algemeen ben ik tevreden over Vista maar kun je met XP veel meer uit je prestaties halen. Direct X10 is zeker een verbetering maar het verschilt niet heel erg veel met DX9.

PC gaming:

[p]Games downloaden voor de pc is een fluitje van een cent. Iedereen denkt dat games downloaden zomaar mag. Consoles hebben vergeleken met de PC veel voordelen. Het is mogelijk met 4 vrienden te spelen op 2 Xboxen, dat makt de Xbox dus veel gezelliger. De PS3 heeft goede presaties en kan Blu-rays afspelen. Je hebt alleen wel een HD-TV te hebben alleen een TV heeft natuurlijk ook meer mogelijkheden. Dus een console aanschaffen om te kunnen gamen is goedkoper, speelt games af zonder problemen en er zijn veel meer leuke games voor consoles. Een pc is alleen supreme aan de console als het gaat om strategie en MMO. Een pc is dus niet dood, heeft genoeg leuke games en goede besturing. Maar een Xbox of een PS3 spelen games soepeler, hebben grotere aanbod aan games en is gezelliger.[p]">[p]Games downloaden voor de pc is een fluitje van een cent. Iedereen denkt dat games downloaden zomaar mag. Consoles hebben vergeleken met de PC veel voordelen. Het is mogelijk met 4 vrienden te spelen op 2 Xboxen, dat makt de Xbox dus veel gezelliger. De PS3 heeft goede presaties en kan Blu-rays afspelen. Je hebt alleen wel een HD-TV te hebben alleen een TV heeft natuurlijk ook meer mogelijkheden. Dus een console aanschaffen om te kunnen gamen is goedkoper, speelt games af zonder problemen en er zijn veel meer leuke games voor consoles. Een pc is alleen supreme aan de console als het gaat om strategie en MMO. Een pc is dus niet dood, heeft genoeg leuke games en goede besturing. Maar een Xbox of een PS3 spelen games soepeler, hebben grotere aanbod aan games en is gezelliger.[p]">

Dit artikel delen

Over de auteur