1. Waarom gamen met een meisje gevaarlijk kan zijn

Waarom gamen met een meisje gevaarlijk kan zijn

Dankzij de weblog van de redactieleden van Insidegamer kreeg ik weer hoop om mijn vriendin aan het gamen te krijgen. Jawel, ik had de perfecte game gevonden. Little Big Planet; Oh, wat schattig. Wat springen ze grappig. Hoe kan ik je terugslaan? Waren de woorden die ze zei bij de eerste spelsessie. Hoewel ik normaal gesproken veel bij haar was, werd er na de game-ontgroening van Monique voornamelijk bij mij afgesproken. Maar niet om klef met elkaar te doen, nee… om LBP te spelen natuurlijk. In het begin vond ik het wel leuk, bedoel… ik vind de Sackboy’s ook SCHATTIG. Na een tijdje begon het gamen met mijn vriendin me echter een beetje op de zenuwen te werken. Zelfs zo erg dat ik LBP snel uitleende aan een vriend van mij. Het ging weer een hele tijd goed, aangezien die kutsackboy’s niet op mijn tv te krijgen zijn als ik geen spel heb. Ja, serieus. Dat heb ik haar moeten uitleggen.

Eigenlijk was iedereen weer blij, en met iedereen bedoel ik mezelf. En mijn PS3, die overuren draaide. Helaas was het idee van ‘eennietgamendevriendin’ hebben snel verdwenen, ze vond namelijk mijn, onder het stof gelegen, PSP. Mag ik die lenen? Was haar vraag. Natuurlijk mocht dat, op voorwaarde dat er in je eigen tijd, dus niet in de tijd dat je bij mij bent, op gegamed wordt. Tot mijn grote ergernis werd de PSP meegenomen naar school, waar zij nu in de kleine pauze, in haar tussenuren, in de lessen zelf (godsklote, wat ben ik een slechte vriend. Ik hou haar van het leren af) en thuis als ze niet bij mij is. Het ergste is nog wel, dat ik haar moet helpen. Want tja, Loco Roco is natuurlijk een ongelofelijk complex spel.

Om te controleren of Monique in het geheim niet een gamefanaat is, heb ik met haar geprobeerd Resistance: Fall of Men te spelen. Met de nadruk op proberen, want ze vond het maar een stom spel. Enige leuke was dat ik haar alsmaar mocht reanimeren. Voor mij even geen gegame met een meisje, en ik zou oppassen als jongen. Want voor je het weet heeft je vriendin meer aandacht voor zo’n elektronisch ding dan voor haar geliefde.

Nu zou een reactie kunnen zijn: Jij doet gewoon wat fout. Maar geloof me, het overkwam me. Ik ben jarenlang verslaafd geweest aan games, en volgens mij heeft Monique ook al wat van die verslaving geproefd. Gelukkig heeft ze nu weer volledig oog voor mij, en als ik LBP weer terug krijg dan probeer ik het voorzichtig op te bouwen. En te stoppen voordat verslaving weer de overhand krijgt!

Dit artikel delen

Over de auteur