1. StarCraft: Ghost

StarCraft: Ghost

Het Starcraft universum heeft een speciale betekenis voor fans van real time strategy spellen. Het spel behoort tot de beste in haar genre, en met de diepgang in de speelbaarheid van het spel is dat dan ook niet verwonderlijk.

Toen ontwikkelaar Blizzard Starcraft: Ghost aankondigde voor de drie consoles, wist dit bericht dan ook een heleboel los te maken in de spellenindustrie. Met een indrukwekkende achtergrond en miljoenen fans verwacht men dan ook van de makers dat er een toptitel van formaat neergezet wordt. En Blizzard stelt nooit teleur.

Starcraft Ghost is een actie georiënteerd stealth spel, waar het personage Ghost de hoofdrol in vertolkt. Soldaat Nova heeft de gave om ongezien toe te slaan. Een perfecte scout, spion en stille doder in één. Nova is een mysterieuze stof aan het onderzoeken genaamd Terrazine Gas. Niet alleen de Terran zijn geïnteresseerd, maar ook de Zerg en de Protoss, de andere rassen in Starcraft, hebben interesse in dit mysterieuze spul.

Ghost Nova is in het bezit van diverse wapens waaronder een gauge rifle die haar in staat stelt Terran mariniers uit te schakelen van grote afstanden. Starcraft: Ghost draait echter in eerste instantie om stealth kwaliteiten. Haar psychische krachten zorgen ervoor dat ze op verschillende manieren haar doelen kan bereiken. Onzichtbaarheid, warmtezicht, sneller voortbewegen en het inroepen van vliegtuigen die een desgewenst doel bombarderen: mogelijkheden te over, die alleen niet de hele tijd kunnen worden ingeschakeld. De kunstmatige intelligentie van haar tegenstanders is hoog, waardoor het met zorg omgaan met je superkrachten zeer belangrijk is. Maakt Nova teveel geluid? Ze wordt opgemerkt, zelfs als zij onzichtbaar langs bewakers sluipt. Schakelt Nova een camera uit? Bewakers merken dat er iets mis is en zijn voorzichtiger tijdens hun wachtrondes. Loop je onzichtbaar te dicht langs een vijand dan zal deze versterking inroepen en scanners inschakelen om je zo te vinden.

De verschillende rassen zullen allemaal anders aangepakt moeten worden. Hoewel de Terrans een stevig harnas dragen zijn er zwakke punten in de ogenschijnlijk ondoordringbare bescherming. Knal bijvoorbeeld een granaat aan stukken, die aan de Terrain’s riem hangt, en een dodelijke knal maakt een einde aan zijn leven. De Protoss vragen om een geheel andere aanpak, de Zerg idem dito.

Hoewel geheimzinnig sluipen en ongezien doden belangrijk is, wordt het actie element zeker niet vergeten. Voertuigen kunnen worden gebruikt én aangepast zodat problemen op geheel eigen wijze aangepakt kunnen worden. Op ieder moment van het spel kan in en uit het voertuig gestapt worden, zodat de aanpak van de missies iedere keer anders zal zijn, en de manier waarop ze volbracht zullen worden steeds weer verschillend is. Puzzels vragen daarnaast ook hun aandacht, net als een gedeelte dat je hack kwaliteiten op de proef stelt. Deze mini-game zorgt voor de nodige afwisseling die het spel sowieso al voldoende rijk is.

Starcraft Ghost ziet er op visueel gebied gedetailleerd uit, en fans van de Starcraft real time strategie spellen zullen veel herkennen in de titel die ook voor spelers zonder voorkennis interessant zal blijven. Het spel lijkt haar eigen draai aan het genre te geven, door meerdere mogelijkheden en een indrukwekkende kunstmatige intelligentie in het spel te verwerken. Met Blizzard achter het stuur van Starcraft Ghost is het eigenlijk van te voren al wel duidelijk dat dit spel een titel is die je in je bezit moet hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Starcraft was een van de beste spellen die ik ooit gespeelt heb, dus kan ik ook niet wachten op ghost. Hopelijk doen ze het beter dan Westwood deed bij de C&C serie.

  • Westwood deed het best goed hoor, alleen er was geen aandacht voor, grotendeels moesten de C&C fans niks van een FPS weten

  • lijkt me wel een leuke game

  • Lijkt me ook leuk ja

  • Starcraft is nog steeds het beste spel wat ik ooit gespeeld heb…    Dit is voor mij dan ook een must have… ik hoop dat Blizzard ons niet teleurstelt … maar dat hebben ze tot nog toe nog niet gedaan… =)

  • Ik weet het niet hoor, maarja wat we wel weten is dat Blizzard goed bezig is met WoW =D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren