1. Marcel's oudejaarsconference 2008 BITCHES!!! WOOOOOOH!

Marcel's oudejaarsconference 2008 BITCHES!!! WOOOOOOH!

Dus dat was 2008...

Wat hebben we nou allemaal gezien in 2008, wat maakte dit jaar nou zo speciaal?

Natuurlijk waren er de verkiezingen voor de President van de VS, die voor het eerst in de geschiedenis van het land gewonnen werd door een neger. Ik zie de rol in de film gespeeld worden door Denzel btw.

Een historische gebeurtenis, die ik niet verwacht had mee te maken in mijn leven om eerlijk te zijn.

Nu mag de beste man, Obama, de puinhopen van de afgelopen 8 jaar gaan oplossen. Een kredietcrisis, 2 oorlogen en een derde die momenteel groeit, wereldwijd wantrouwen tegen bijna alles wat met regering of geld te maken heeft, delen van de wereld die zijn land vervloeken. Ja de beste man heeft genoeg op zijn bord voor de komende 4 jaren.

Naast dit wat hadden we nog meer?

Paar maand terug hadden we het hele buitenaards contact gedoe, waar een medium aangaf dat wij op 14 oktober 2008 door buitenaardsen bezocht zouden worden. Zoals ik op het forum had gezegd stond ik in de nacht van 13 op 14 oktober, en grote gedeeltes van 14 oktober naakt en verwikkeld in kerstverlichting op mijn dakterras naar de lucht te schreeuwen en raar te dansen om onze broeders van andere moeders uit andere sterrenstelsels te begroeten. Maar het mocht niet zo zijn, geen buitenaards contact, geen gigantisch licht in de lucht, geen pankiek, geen wereldwijde rape time. Het was zelfs een erg saaie dag op het net, ik had veel meer heisa verwacht, meer paniek, meer gedoe, maar dat viel reuze mee.

Buiten een paar loze berichten en filmpjes, viel er helemaal niks te zien op het net of in de lucht. Door dit geintje heeft de UFO-wereld wel imo een ontzettende deuk opgelopen in zijn of haar geloofwaardigheid op het net. Mevr. Goodchild, zij die met de voorspelling kwam, heb ik sindsdien niet veel meer gehoord op het net. Na één of andere lame "My Bad aan iedereen voor de hele Aliens op 14 Oktober bullcrap" hield ze haar mond. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik na de week van 14e oktober er verder niet meer naar gekeken heb, de gein was er wel weer af.

Op een wat persoonlijker front is 2008 werkelijk een jaar van verandering geweest, niet in de hele lichamelijke en/of geestelijke metamorfose als bepaalde members hier over zichzelf beweren by the way. Mijn veranderingen waren voornamelijk in sociale aspect, promotie bij werk, verloofd, officieel oud geworden. Ja ik heb de old man grens bereikt! Iedereen dit jaar die ik op straat tegen kwam en niet kende zei u tegen mij, dat is voor mij het teken dat mijn jeugdigheid echt verdwenen is. Ik ben nu officieel oud, toch wel even een moment als jij het je bij jezelf eindelijk realiseert. Gelukkig heb ik nog altijd het Peter Pan Syndroom, ik word denk ik die gast van 50 die ieder weekend in de plaatselijke disco tegen 16 jarige meisjes aan probeert te rijden en vervolgens de tent uit wordt gezet omdat ik ze "lastig" val. Hey als je er als een skank bij loopt, dan vraag je om penis wrijving tegen je bovenbeen, wees blij als het daarbij blijft.

In 2008 waren er weer genoeg mensen waar Ome Marcel zich stierlijk aan ergerde, bijvoorbeeld de mensen als het vliegveld die Marcel zijn koffer per ongeluk in een vliegtuig naar Quebec Canada hadden gezet inplaats van naar New York VS. Waardoor Marcel de eerste 2 dagen geen schone kleren bij zich had en onnodig geld uit moest geven aan een nieuw pak en schoenen.

Of de mensen bij de douane op het vliegveld die bespraken of het nodig was om een holte onbderzoek bij Marcel te verrichten op JFK maar dit gelukkig toch niet nodig vonden.

Blijkbaar geeft een allochtoon uit Nederland, die voor zaken in de VS komt, toch bepaalde signalen af die het nodig maken om zulke maatregelen te overwegen. Maar gelukkig bleef mijn bruine ster ongedeerd en mocht ik toch verder het land in. Ik heb het die avond uitbundig gevierd by the way.

De domme Nederlandse toeristen die je daar tegenkomt en het raar vinden dat de mensen in de winkel hun belabberde engels niet kunnen verstaan. "Joe gief mie aardappels, ei gief you geld" is geen correct Engels! Te bedenken dat wij eens het Europese land waren die gemiddeld 3 a 4 talen sprak.

Ondanks dat ik in de VS zat heb ik het EK toch wel weten te volgen als ik tijd had om te kijken tenminste. In een land waar voetbal nog steeds als iets voor kinderen tot 14 jaar wordt gezien, leek het mij een moeilijke opgave om het EK goed te kunnen volgen. Gelukkig is Cabel TV in de VS echt meesterlijk en vond ik wel 20 zenders die het EK op de voet volgden en natuurlijk hebben we TiVo nog! Ik kende TiVo al en had er eerder mee gespeeld, maar nu had ik bijna 3 maand de tijd om er mee te spelen.

Oh de glorie die TiVo heet! Hoe zoet zijn zijn geschenken! TiVo is eigenlijk gewoon een soort van (tegenwoordig) digitale recorder maar dan wel goed uitgewerkt. Zie het zo: "Ziggo biedt zijn digitale TV dienst aan met een DVR die zij volledig ondersteunen en uitbuiten" Je kan real life programmas opnemen, doorspoelen, pauzeren, films bestellen, muziek clips opzoeken etc, etc. Het is een DVR systeem dat aangesloten kan worden aan een netwerk, wat je kan vergelijken met een beperkt intranet/internet. Het is dus eigenlijk een soort van DVR community achtig ding. Dit is waar Nederland zo spoedig mogelijk naar toe moet met hun Digitale TV service. Het is nu leuk en zo, maar TiVo geeft aan dat het beter kan, veel beter. Ik pleit voor een Nederlandse versie van TiVo in 2009!

De film van 2008 was The Dark Knight, daar kan iedereen het denk ik wel mee eens zijn.

Ik weet nog de eerste reacties die kwamen toen bekend werd dat Ledger The Joker zou spelen.

Als of de wereld verging! Maar de film komt uit en zie daar, Ledger zet de rol van zijn leven neer.

Jammer genoeg overleed Ledger kort na het filmen en zette hij dus letterlijk de rol van zijn leven neer. Ledger heeft voor elkaar gekregen wat niemand nog is gelukt, het neerzetten van de echte Joker op film. Dit en Brokeback zullen de rollen zijn waar hij voor herinnerd wordt.

Geen slecht iets voor een acteur lijkt me, wat wil je nog meer dan gaan op een hoogtepunt.

Swaffelen is het woord van 2008!

Wat mogen wij als volk trots zijn zeg! Literaire geesten zijn wij zeg, de engelen huilen van jaloezie over onze poëtische geesten. Het valt me mee dat het niet "Goeie Moggel" werd ofzo...

Ik pleit dat we komend jaar voor het woord "Keutelig" gaan(zoek maar op), want dat zijn wij als volk als we woorden als Swaffelen tot woord van het jaar verkiezen.

Buiten wat persoonlijke gebeurtenissen was dit het wel voor mij in 2008.

Ik hoop op een geweldig 2009 voor ons allen en laten we er een iets gezelliger jaar van proberen te maken. Alvast gelukkig nieuw jaar en haal geen rare stunts uit met vuurwerk! Dus geen strijkers aansteken in je broek gooien en dan kijken of jij de strijker er uit kan krijgen en weg kan gooien voor hij knalt.

Tabé!

Dit artikel delen

Over de auteur