1. Fruity Loops en het effect

Fruity Loops en het effect

Whoop, daar dwalen we weer af van het onderwerp 'gamen'. Alhoewel, niet helemaal. Ik heb al meerdere logs gemaakt over (mijn) muziekkeuze en ik ben sterk van mening dat een game als Saints Row 2, NBA 2k9 of GTA IV lang niet zo vet waren geweest zonder de pompende beats. Muziek zorgt ervoor dat ik een game met meer plezier speel. Onder genot van een 'vreulijk deuntje zijn mijn prestaties op gamegebied nog beter ook en dan heb ik het nog niet gehad over spellen waar muziek de hoofdrol speelt - denk aan Guitar Hero en Singstar.

Vandaag laat ik jullie echter kennis maken met een - al jaren oud - fenomeen dat Fruity Loops heet. Een programma waarmee je eindeloos veel mogelijkheden hebt om je eigen muziek te maken. Met een beetje geluk en ervaring zet je misschien nog wel eens een echte hit neer op YouTube, die vervolgens door miljoenen mensen wordt bekeken (ala Basshunter, die bekend is geworden na verschillende hits te hebben gezet op YouTube). Wat InsideGamer bied voor mensen die in het schrijven over games zijn geintresseerd, dat biedt Fruity Loops voor de muziekliefhebbenden. Dit programma is echter nog veel groter; vele bekende artiesten gebruiken Fruity Loops om hun nummers in te creeëren.

Ikzelf heb ook een aantal beats gemaakt in Fruity Loops Studio 8, die ik graag met jullie zou willen delen. Ik zou het dan ook waarderen (nu je dit stuk toch gelezen hebt) als je even luistert naar het filmpje dat hieronder staat en een eerlijke en beargumenteerde reactie achterlaat. Alvast bedankt!

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad