1. Nintendo kondigt MPEG-4/MP3 speler aan

Nintendo kondigt MPEG-4/MP3 speler aan

Nintendo heeft bekend gemaakt een MPEG-4/MP3 SD kaartenspeler in ontwikkeling te hebben onder de naam 'Play-Yan' (werktitel). Het apparaat stelt je in staat om MP3 geluid (muziek) en MPEG-4 filmpjes af te spelen op je Nintendo Game Boy Advance, Game Boy Advance SP en Nintendo Dual Screen.

Het apparaat zal februari 2005 op de Japanse markt verschijnen. Over een Europese lancering is nog niks bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • so doe maar lux

 • Dus dan krijg je een aparaat die je op een apparaat moet aansluiten zodat je muziek kan luisteren. Zo geweldig is dat niet.

 • Geld klopperij noem ik dat.

  Ze hadden het net zo goed meteen in de DS kunnen stoppen.

  Maar goed het komt, maar ik vraag me dan af hoe de kwaliteit van de MPEG 4 zal zijn, gezien de mindere resolutie van de DS.

 • Mortal, Sony verplicht je om die functies te nemen en daarom dus meer te betalen voor de PSP … DAT is pas geldklopperij.  Veel mensen vergeten ook voor het gemak dat het afspelen van een game veel meer kracht kost dan het afspelen van een film, tuurlijk zal de film op een DS mindere kwaliteit kennen dan de kwaliteit op de PSP maar ik denk dat het verschil veel kleiner is dan veel mensen nu denken.

 • Ik vind het juist beter dat het niet ingebouwd is… Er zijn zat mensen die dit niet willen, als het dan ingebouwd was, moesten ze extra betalen voor iets wat ze misschien niet eens wilden. Ik vind het sowieso niks, filmpjes kijk ik wel op mijn TV/PC of Pocket PC…

 • Altasia : Maar Nintendo VERPLICHT je niet om die functie te kopen … je hoeft hem niet te kopen, mensen die iets minder te besteden hebben kunnen kiezen voor een "kale" ds en dan later alsnog die x-tra functie erbij kopen.

 • ach ik kan al op mijn telefoon mp3 en mp4 bekijken. koop ik de psp dan zit ik direct met een dubbele mp3 en mp4 speler. maar voor mensen die dit toch wel graag willen op hun gba of ds is het toch een uitkomst. tis natuurlijk wel even aanzien wat de kwaliteit en prijs van dit apparaatje is, maar gezien het van nintendo zelf komt heb ik er wel hoge verwachtingen voor.

 • het is volgens mij geen apparaat maar gewoon een spel casette, waar je een SD kaart in kan stoppen. het lijkt mij wel lekker om het als MP3 speler te gebruiken, maar niet om er Films op te kijken, ik vind het beeld scherm er te klein voor net als bij de PSP. het lijkt mij dat films kijken op je GBA dan wel goedkoper is dan op de PSP omdat je ze niet hoeft te kopen op een appartte disc.

 • Opzich vrij aardig maar ik betwijfel of dit buiten Japan komt. Op de Cube had je ook al een SD kaart geheugenkaart. Je stopte dat ding waar je een memory card in stopte allleen kon je in het apparaat ook nog een SD kaart duwen zodat je gigantisch veel blocks op je GC tot je bschikking had. Je kon zo ook savegames uitwisselen. Deze is ook nooit naar Europa toe gekomen… :(

 • Lekker om dat allemaal in je binnenzak te proppen als je wachtend op de trein even lekker een muziekje wil luisteren.

 • goh.. wat toevallig :D

  maar niemand koopt zo'n ding.. want Gameboy users willen alleen maar gamen! en hoeven niet al die poespas, toch?

  (althans dat posten ze altijd bij nieuws over de PSP)

 • @ Maxcre8  Nee idd, en bij de PSP zijn er dus mensen die hiervoor betalen terwijl ze misschien wel alleen maar willen gamen. Dat is dus voor veel hardcore gamers een minpunt. Ik vind het juist wel relaxed dat ze je bij Nintendo de keus geven of je het wilt kopen of niet. Al is dit wel errug duidelijk een reactie op de mogelijkheden van de PSP.

 • wahahahhahah (80.127.126.215)

  Je hebt helemaal gelijk. Nintendo-fanboys zijn het dan hè.  De kwaliteit van de mpeg4 gaat minder zijn dan voor de psp. Dat is alvast zeker. Maar dit betekent waarschijnlijk dat de batterij van de ds langer meegaat met films kijken dan op de psp. Kan je mischien wel 2 of 3 film gaan kijken. Maarja, kwaliteit van film vind ik veel belangrijker dan kwantiteit. Maar het is beter, want ik ga ze tog allebij halen.

 • Ik weet niet of die post op mij gericht was, maar ik vind het nog steeds niet bijzonder hoor, zo'n film kijken op een handheld. Maar wel zit het er niet standaard ingebouwd zodat je geen dure handheld koopt waar opties op zitten die je toch niet wil gebruiken. • Reactie van wahahahhahah (80.127.126.215) geplaatst op 15 december 2004 12:02

  lol en nu is het wel handig opeens????  toen psp dit aankondigde waren reacties dit  troep,kleine schrem,crap,b0000

  en nu toppie,cool,vet  kids kids kids zeg ik maar dan weer  how SAD

  Ik ben dus niet de enige die dat opviel.


 • Wat ik erop tegen heb bij de PSP, is dat het VERPLICHT is… Als ik de PSP zou gaan kopen, zou ik voor iets betalen wat ik nooit zou gebruiken. Nintendo bouwt het er niet in, zodat je zelf kan kiezen of je het wil of niet. Dat is vooral de kritiek tegen de MP3/Mpeg-4 in de PSP, mensen willen niet meer betalen voor iets wat ze niet gebruiken. Natuurlijk zijn er mensen die het juist wel ingebouwd willen hebben, maar veel mensen kopen een handheld om te gamen, en willen dan niet extra betalen voor dingen die ze niet zullen gebruiken.

 • Ik hoef t nog steeds niet te hebben, alsik films wil kijken doe ik dat thuis wel achter mn tv en niet onderweg in de trein met al dat lawaai, geroezemoes, klein scherm en slechter geluid. Ik blijf gewoon lekker games spelen op mn ds'je daar is ie tenslotte voor :)

 • 9 van de 10 mensen die de PSP kopen willen het ook, dus ze moeten ook niks.

 • Haha : D je praat tegen jezelf… Ofwel je broer ofzo… Maar Ramses… Ben jij niet van nvoy? IIg, goed van nintendo.

 • Dit doet me denken aan de actie die Sega destijds had met de Dreamcast in Engeland… Daar kon je een Dreamcast + dvd speler bundel kopen als alternatief voor ps2. Trouwens, films kijken op de psp blijft nog altijd aantrekkelijker vanwege het scherm.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren