1. Midnight Club 3: DUB Edition

Midnight Club 3: DUB Edition

Midnight Club: Street Racing was één van de eerste straatracers die op de markt verscheen. Toch werd het genre pas echt populair door de komst van Need for Speed: Underground, waarin het mogelijk was om auto’s naar jouw voorkeuren te tunen. Tijd dus voor ontwikkelaar Rockstar San Diego om ook in de nieuwste Midnight Club het tunen een belangrijke rol te geven. Maar wordt het spel hiermee de nieuwe nummer één in het genre? In deze impressie kun je lezen of Midnight Club 3: DUB Edition niet al bij voorbaat een straatlengte achterstand heeft.

Dat er steeds meer straatracespellen zijn opgedoken, met de eerdergenoemde NFSU als belangrijkste concurrent, is voor de Midnight Club-serie natuurlijk een doorn in het oog geweest. Toch geeft Rockstar niet op en waagt opnieuw een poging om de fervente straatracer te overtuigen van de waarde van Midnight Club 3. Rockstar lijkt dit op het eerste gezicht te gaan proberen met de connectie van het spel met de hiphopcultuur en de bijbehorende ‘bling-bling’ uitstraling.

Hummers en Escalades, chromen velgen, een soundtrack met veel hiphop/rap en racen in ‘suburbs’ als Atlanta, Detroit en San Diego zijn typisch voorbeelden daarvan. En vergeet vooral niet de samenwerking die is aangegaan met het Amerikaanse tijdschrift DUB Magazine, een blad dat zelf sterk wordt beïnvloed door de hiphopcultuur. Ook heeft Midnight Club 3: DUB Edition zich verbonden met rapper Xzibit en zijn programma Pimp My Ride, allemaal om die bepaalde indruk achter te laten op het publiek. En dat is een knappe marketingtruc van Rockstar, aangezien er tot nu toe vrij weinig (bewegend) materiaal van het spel is vrijgegeven.

Midnight Club 3: DUB Edition zal dezelfde speelmodi bevatten als het vorige deel: Career, Arcade, Cruise en Online. In de Career-mode is het mogelijk om vrij door een stad te toeren en op verschillende plekken uitdagingen aan te gaan, die je bij winst geld opleveren. Met het geld is het uiteraard weer mogelijk om nieuwe voertuigen aan te schaffen, maar nu dus ook om je voertuigen te tunen. Naast auto’s zal je in Midnight Club 3: DUB Edition ook de beschikking krijgen over motoren, straatfietsen, pick-up trucks, klassieke auto’s en zelfs helikopters.

De gameplay die je voorgeschoteld krijgt in Midnight Club 3: DUB Edition zal net zoals in Midnight Club II erg arcade zijn, maar wel met de nodige physics, waardoor je niet vreemd moet opkijken als wagens dwars door de lucht vliegen. Wat veel spelers waarschijnlijk ook zal aanspreken is de aanwezigheid van zichtbare ‘schade’ in het spel.

Midnight Club 3: DUB Edition zal zowel op de PlayStation 2 als op de Xbox online gespeeld kunnen worden met maximaal acht spelers tegelijk. Stel: je speelt online een race via je PlayStation 2 of Xbox, maar degene die het spel host besluit z’n spelcomputer uit te zetten of offline te gaan. Normaal gesproken zou dit betekenen dat de race afgebroken wordt omdat de verbinding wordt afgebroken. In Midnight Club 3: DUB Edition gaat de positie van ‘host’ echter door naar een volgende speler op de server, waardoor de race behouden blijft en je gewoon door kunt blijven spelen. Handig.

Midnight Club 3: DUB Edition zal met de mogelijkheid van het tunen completer aanvoelen als straatracer. Tel daar de verbeterde graphics, gelicenseerde voertuigen, aanwezigheid van schade en de toegankelijke arcade-gameplay bij op en het is nu al zeker dat Midnight Club 3: DUB Edition het beste deel uit de reeks zal gaan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vond deel 2 wel goed dus deze zit wel goed.

 • in het filmpje wat ik had gezien heb ik helemaal geen schade gezien aan de auto…

 • Ik zie wel of ik deze ga halen, maar lijkt me wel een toffe game.

 • ik vind em wel mooi:)

 • Midnight Club 2 steld me wel echt teleur hoor. Ik denk niet dat daar verandering in komt met dit deel.De lol met racing games is er voor mij een beetje af.

 • Goeie impressie. Ik ben heel erg benieuwd naar Midnight Club 3.

 • Rockstar North claimt met MC3 de grootste tuning ooit in handen te hebben. En stickers zijn geloof ik wel te plakken

 • ehhhh nee szibit

 • Waarom zou je je eigen mannetje willen maken!!! Je zit tog achter het stuur of niet soms.

 • lijkt me een coolz game!

  Maakt mij toch niks uitPlaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren