1. YOFL: Glazenbol, oh glazenbol...

YOFL: Glazenbol, oh glazenbol...

Inmiddels is het alweer het jaar 2009. Eigenlijk best bizar natuurlijk, maar we gaan ervan uit dat het een tof jaar wordt. Wat natuurlijk ook leuk is, de videogames die we gaan spelen. Misschien ook leuk, koffiedik kijken. Het jaar 2009 zal natuurlijk weer de nodige verrassingen met zich meebrengen en genoeg what the fuck momenten. Ik heb hier ergens een glazen bol liggen, misschien dat die nog grappige dingen heeft te vertellen. Kijk met me mee... kijk met me mee... *pets* schnitzel, niet te dicht bij, je beslaat de bol.

De dood van de E3:

Dankzij de economische crisis en dat steeds meer studio’s niet meer bulken van het geld, worden ze voorzichtig. Nintendo, Microsoft en Sony spelen het daardoor erg safe en willen op de E3 eigenlijk niet hun troefkaarten presenteren. Wederom komen er zoutloze shows van alle drie de platform houders, wat resulteert in teleustelling. Ook derde partijen zullen teleur gesteld zijn in de grote drie en zeggen deelname voor de E3 2010 af. Uiteindelijk ziet de organisatie niet meer het nut in van een nieuwe E3. De beurs wordt dood verklaard.

More Lego games:

Klinkt als een inkoppertje, maar dat is het niet; het gerucht op de frontpage lijkt me te bizar voor woorden. Zeker met de dalende sales van Guitar Hero en Rock Band dit jaar. Daarom komt Travelers Tales zeker met een nieuwe Lego game gebasseerd op een film/serie/comic in 2009. Welke dat is, ik weet niet hoe het zit met de rechten van Harry Potter. EA moet nog zijn HP & the Halfblood Prince uitgeven wanneer de nieuwe game wordt gereleased. Anders gok ik op Harry Potter. Zo niet, aangezien Travelers Tales bij Activision zit, gok ik op het gebruik van een Marvel licensie. Dus, Lego Spider-Man/Hulk/X-Men etc.

The Battle for de tweede plek in the consolewars:

Wordt beslist in het voordeel van Microsoft. Ondanks dat Sony in 2009 met wat verrassingen zal komen op het gebied van software aankondigingen en wellicht op het gebied van online, weet Microsoft zich te ontdoen van Sony en weet het de tweede plek te bemachtigen. We zullen wel een aantal meltdowns krijgen (gelijk aan die van de Nintendo fanbase tijdens de vorige generatie) en dan begint iedereen zich een beetje normaal te gedragen. Hopelijk.

Lolololololol Nintendo:

In 2009, gaat de irrationele haat tegenover de Wii verder. Terwijl 2009 qua games voor de Wii zich lijkt te verbeteren, zullen genoeg posters op de fora niet snappen waarom de Wii verkoopt, kut games heeft en dat de 360/PS3 beter zijn in hun ogen. Dat wordt weer lachen dus, in 2009.

Sega gaat meer richting Wii:

Nadat Mario & Sonic at the Olympic Games bakken met geld hebben opgebracht (zowel Wii en DS versie) en dat ook weer kwijt zijn dankzij het het verliesgevende Sammy, zal Sega meer kijken naar Wii development. Aangezien ze daar alleen geld aan verdienen tegenwoordig en Iron Man voor de PS2 (!) en een paar titels voor de Wii, zullen ze misschien een nieuw samenwerkingverband aangaan met Nintendo. Qua titels van Sega kan het niet liggen; zij brengen zelf sowieso House of the Dead Overkill, Sonic & the Black Knight en Let’s Tap! komend jaar en ze publiceren ook Mad World en The Counduit.

Take Two gaat een andere richting op:

Met Rockstar aan je zijde, dan kan het toch niet misgaan? Toch heeft Take Two geen super jaar gedraaid en via een aantal interviews komen we er achter dat men aan andere opties denkt. Persoonlijk denk ik dat ze naast meer DS en Wii development, ook de bedrijfsstructuur gaat op de schop. Een beter en winstgevend model zeg maar. Ik verwacht dan ook een enorme push achter Grand Theft Auto China Town Wars en ook Bioshock 2. En ik verwacht eigenlijk meer Carnival Games... daarnaast, dat L.A. Noire als het nog leeft, wordt dan een multiplatform titel als het nog leeft.

En nu wat losse voorspellingen;

- Capcom poort wederom een HD game naar de Wii (Vermoedelijk Street Fighter IV)

- Bayonetta gaat ontzettend knallen

- Pro Evolution Soccer ’10 gaat niet imponeren

- Eidos is de volgende studio die in de problemen raakt vanwege de financieen

- Guitar Hero en Rock Band verkopen gaan in wederom 2009 achteruit

- EA Sports laat de All-Play label vallen

- Alan Wake komt toch echt in 2009. Denk ik.

- Iwata gaat niet stoppen met lachen in 2009

Of ze uitkomen, dat is nog maar de vraag. Happy new year!

Dit artikel delen

Over de auteur