1. Eindelijk, xbox live!

Eindelijk, xbox live!

Ja mensen, lach maar. In november 2008 had ik mijn Xbox360 2 jaar, en nog steeds had ik GEEN xbox live. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Om eerlijk te zijn weet ik het niet. Ik ben gewoon begonnen met het spelen van games in de singleplayer en heb eigenlijk nooit behoefte gehad aan een online multiplayer. Ik kon me ook niet voorstellen waarom mensen een game kochten, alleen maar voor de multiplayer. Maar ik kreeg steeds meer vragen over of ik xbox live had en moest daar steeds betreurend “nee” op antwoordden. Ik moest er dus uiteindelijk toch aan geloven.

Maar het grote probleem was, de internetverbinding. We hebben hier in huis een foutloos lopend (*kuch*kuch) draadloos netwerk. Ik kon niet zomaar een kabel van 30 meter lang gaan trekken van het modem beneden naar mijn console op zolder. Ik had dus een Wireless Network Adapter nodig. Aangezien Bill Gates niet voor niets de rijkste man van de wereld is geworden vreeste ik al voor de prijs. Deze lag tussen de 60 en 80 euro. Uiteindelijk heb ik bij GCshop toch zo`n ding besteld en op mijn 360 aangesloten. Klaar is Kees, zou je zeggen. Maar hier begon de ellende.

Het was namelijk net nadat het nieuwe “Xbox Experience dashboard” het levenslicht voor het eerst had gezien. Hier is opzich niets mis mee. Maar toen het dashboard geïnstalleerd was en ik me wilde inloggen op xbox live had ik nog een update nodig. Hiervoor had ik dus geen ruimte op m`n memory unit!

Ik werd doorverwezen naar de website. Microsoft had al bedacht dat het geheugen dat het nieuwe dashboard nodig heeft voor een kleine groep gamers een probleem zou zijn. Klantvriendelijk dat deze mensen zijn kon ik dus met korting een 20GB harde schijf kopen of gratis een memory unit van 512mb opgestuurd krijgen. Dit zou wel weer wat tijd in beslag nemen. Omdat ik geen zin had om weer geld uit te gaan geven liet ik de memory unit opsturen. Na een weekje viel die op de mat en kon ook ik deel gaan nemen aan de grootste online gaming community van het moment.

Eindelijk, xbox live!

EDIT: voeg me gerust toe als je wil, FreeRoamer17

Dit artikel delen

Over de auteur