1. Rainbow Six 4

Rainbow Six 4

Na een kort kijkje in het verleden van de Rainbow Six serie kijken we vandaag vooruit. Ubisoft heeft namelijk twee weken geleden aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een nieuw deel van de serie, dat in de lente van 2005 uit moet komen.

Erg veel informatie is nog niet vrijgegeven over het vierde deel, maar dat het een titel is om naar uit te kijken zullen de PC- en Xbox-gamers met mij eens zijn. Het derde deel wist namelijk enerzijds liefhebbers van tactiek te bekoren door nog meer mogelijkheden, anderzijds liefhebbers van actie toch ook op hun wenken te bedienen doordat er meer actie in het spel zat. Het werd een ideale mix van tactiek en actie en door als toetje te komen met een goede online-multiplayer mogelijkheid werd het spel een enorme hit.

Het spel zal uitkomen op Xbox, PS2 en de PC en opnieuw lijkt er sprake te zijn van verschillende ontwikkelteams. In elk geval is beloofd dat de diverse versies voor de consoles verschillende missies zullen bevatten. We hoeven maar naar Ghost Recon 2 te kijken om dit meteen te geloven. Ook dit spel werd afzonderlijk voor Xbox en PS2 gemaakt en waar de Xbox versie goede cijfers wist te scoren, viel de PS2 versie, zeker in het licht van de Xbox versie, toch een beetje tegen.

De AI is een van de punten waar volgens Ubisoft verbetering in gaat komen. Nu vond ik de AI in het derde deel ook al een van de sterke punten, in het vierde deel moet je dus nog meer je stinkende best doen om de terroristen een kogel door het hoofd te jagen. Een beetje eenvoudig als een rambo een missie uitspelen was er eigenlijk al niet bij, maar je hoeft het je vanaf lente 2005 niet eens meer in je hoofd te halen, want het zal niets uithalen; je zult alleen maar zelf eerder je Waterloo vinden. Om het realisme nog wat te verhogen zullen ook de geluiden wat realistischer en spannender klinken.

In het derde deel voor Xbox en PS2 kon je alleen spelen met Ding Chavez, maar om wat meer afwisseling te bieden kun je nu ook nog een ander personage kiezen, namelijk Dieter Weber. Hij is een sluipschutter, dus je mag ook verwachten dat je in diverse missies van deze vaardigheden gebruik moet maken. De keuze voor een sluipschutter bewijst ook maar weer eens dat als je in Rambo-stijl wilt rondrennen, je dit spel beter links kunt laten liggen. Overigens kan je ook met Ding Chavez in nieuwe uitrusting rondlopen, dus je kunt weer een vernieuwing aan vuurwapens en andere gadgets verwachten.

Voor de PS2 is een nieuwe engine ontwikkeld, waardoor de graphics er op vooruit zullen gaan. Dat was wel nodig ook, want hield je de PS2 versie van deel drie naast die van de Xbox, dan kon je toch moeilijk beweren dat de PS2 versie er schitterend uitzag. De keuze is dus verstandig, maar hoe het zal uitpakken is nog even afwachten, al zien de screenshots er in elk geval prima uit.

Natuurlijk ontbreken de online mogelijkheden niet. Op de PS2 zal een andere extra modus aanwezig zijn dan op de Xbox. Dit is ook al te zien bij Ghost Recon 2, maar hier vallen de verschillen eigenlijk best tegen. Dit zal vooral worden gedaan om echt te kunnen spreken van twee verschillende versies, maar veel indruk maken deze woorden niet op mij. Zolang echter het online-niveau gelijk of hoger ligt dan dat van Rainbow Six 3: Black Arrow op de Xbox zul je mij niet horen klagen!

Over de PC versie is nog geen extra informatie vrijgegeven en het is dan ook niet te hopen dat deze versie gebaseerd wordt op de Xbox versie, want vooral de tactische planningen waren toch altijd een stuk uitgebreider op de PC en dat moet ook zo blijven. Ik hoop dan ook binnenkort blij verrast te worden met de nodige informatie over de PC versie.

Na deel drie vooral op de Xbox grijs te hebben gespeeld kijk ik gespannen uit naar het vierde deel. Niet van alle vrijgegeven informatie krijg ik spontaan tranen van blijdschap in mijn ogen, maar de genoemde verbeteringen en aanpassingen aan het spel en mijn ervaringen met het derde deel zorgen er toch wel voor dat ik deze titel nu al als ‘gewild’ bestempel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • het kapsel wat voor geen met staat bij die vent en een nerd er naast (onderste foto)

 • Het ziet er allemaal heeeeeel anders uit dan voorgaande Rainbow Six spellen, ben benieuwd.

 • Ben eigenlijk niet echt enthousiast van het beeldmatriaal e.d.

  Hopelijk kunnen ze me overtuigen

 • mmm zouden ze niet alfast nasst deze game al bezig moetten gaan met de next-gen versies?

 • Deze moetnik hebben :)

 • hebbe..hebbe..hebbe..hebbe

  what more 2 say

 • Vind de graphics niet echt geweldig..of het moeten PS2 screenshots zijn.

 • zeker mooi wilk ook zeker bij mn col hebben!!!!!!!!!!!!!

 • K vond rainbow six 3 eigenlijk wat saai. Verwacht niet zoveel van 4

 • Deze word zkkers vet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren