1. Mafia 2: Hot!

Mafia 2: Hot!

Hier op Insidegamer zijn ze het jaar begonnen met de potentiële toppers van 2009. Ik denk dat 2009 een iets minder gamejaar dan 2008 gaat worden maar toch komen er een aantal vette games uit. Te beginnen met Mafia 2. Dit is een game die me enorm aanspreekt en waar ik heel veel zin in heb. Waarom? Dat ga ik in deze weblog vertellen.

Ten eerste is er nog maar weinig over Mafia 2 bekend. Laten we dus beginnen met hetgene wat wel bekend is. Mafia 2 is de opvolger van Mafia: City of Lost Heaven. Ik heb deze game nooit gespeeld maar kenmerkend was de beklemmende sfeer, het verhaal, en de humor in dit spel. Het is natuurlijk een free-roaming game. Jij bent Vito en moet jezelf naar de top gaan werken in de maffiawereld. Dit is heel kort gezegd wat we weten over het spel tot nu toe, maar waarom kijk ik er dan zo naar uit?

Ten eerste puur en alleen omdat het een free roaming game is. Dit is gewoon een genre wat me erg aanspreekt vanwege de vrijheid die je hebt. Maar ik denk ook dat Mafia 2 hier meer mee gaat doen. De game wordt namelijk erg realistisch, maar op een andere manier dan GTA4 omdat hij zich afspeelt in de jaren 50. Ik hoop dat je door de sfeer van de stad waar je in speelt en de levendigheid van de stad een nog groter gevoel van vrijheid krijgt. En niet zoals in GTA4, waar de nadruk vooral op de serieuze kant ligt en waarin je constant het gevoel hebt dat je op moet passen omdat er op elke hoek van de straat een agent kan staan. Zeer irritant. Zo ervaarde ik het tenminste.

Sfeer dus, dit is ook een grote reden waarom ik zin heb in Mafia 2. De game draait namelijk om de maffia waarin jij jezelf omhoog moet werken. Als je naar de trailers kijkt dan snap je wel wat ik bedoel. Vooral de eerste trailer waarin voor het grootste deel een gesprek wordt gevoerd ademt de “good old” maffia sfeer uit. Dit geeft me een heerlijk gevoel, een gevoel wat ik ook hoop te hebben als ik straks in m`n oldtimer (toen nog moderne sportwagen) met radio met jazz muziek aan door de pitoresque Amerikaanse straten rij.

Als je aan sfeer denkt dan denk je al snel aan graphics. Iets wat de sfeer voor een groot deel bepaalt. Dit is in Mafia 2 ook dik in orde. De game maakt gebruik van de speciale Illusion Engine. Kijk maar naar de screenshots. Vooral buiten en op straat ziet alles er prachtig uit. Vooral de auto`s glimmen mooi wat belangrijk is omdat je de game waarschijnlijk voor een groot deel in een auto door zult brengen.

Als het goed is dan komt Mafia 2 nu binnen 6 maanden uit. Als we geluk hebben misschien wel binnen 3 maanden. We hebben nog geen gameplaybeelden gezien maar als de Tsjechische ontwikkelaar ook de gameplay goed voor elkaar krijgt dan gaan we een geweldig spel tegemoet. Natuurlijk ben ik wel een beetje bang voor een tegenvaller of uitstel omdat we nog maar 2 trailers en wat screenshots hebben gezien maar Rockstar heeft voor GTA4 ook maar 4 trailers zonder gameplay naar buiten gebracht.

Ik denk dat mijn punt nu duidelijk is. Mafia 2 wordt door de vrijheid, het “good old” maffia sfeertje, de humor en de prachtige graphics een toffe game. Weet de ontwikkelaar de gameplay ook goed voor elkaar te krijgen. Dan zal mijn 360 over een paar maanden weer overuren gaan maken.

Dit artikel delen

Over de auteur