1. Playboy: The Mansion

Playboy: The Mansion

Wie kent het blad nou eigenlijk niet? Playboy is misschien wel het meest bekende en verkochte blad ooit, en natuurlijk een enorm goede keus om een spel van te maken. Cyberlore maakt die droom werkelijkheid door Playboy: The Mansion in ontwikkeling te nemen. Helaas voor de vrouwen onder ons mag je niet in de huid kruipen van de hoofdredactie van de Margriet, maar wel in die van Hugh Hefner, de oprichter van het blad Playboy!

Dat in de huid kruipen mag je overigens behoorlijk letterlijk nemen. Hugh moet immers iedere maand een nieuwe Playboy in de winkelschappen zien te krijgen. Dit is overigens niet zo moeilijk. Er is namelijk geen deadline, je kunt er dus net zo lang over doen als je wilt. Wel moet je er voor zorgen dat je blad goed verkoopt. Je kunt niet de gehele inhoud van het blad bepalen, maar bijvoorbeeld wel de fotosessies met de dames regelen. Geef een spetterend feest, babbel met de dames die het aandurven om te komen, en regel een fotosessie. Het is niet zo dat hoe mooier de vrouw, hoe mooier de foto’s, hoe beter het blad verkoopt. Dit zou ook redelijk gemakkelijk zijn, aangezien er slechts één soort vrouw in het spel rondloopt: de vrouw met de ‘perfecte’ maten. Nee, het gaat er voornamelijk om hoe goed de fotograaf en de dame in kwestie met elkaar (en uiteraard met Hugh, jij dus) overweg kunnen. Voor je het weet rolt er een nieuwe Playboy de winkelschappen in. Leuk om te weten is dat het spel ook de licentie van Playboy heeft, wat inhoud dat honderden playmates die in het blad hebben gestaan, ook in het spel zitten.

De feesten zijn trouwens niet alleen belangrijk voor de fotosessies met verschillende dames. Je zult namelijk ook contacten moeten leggen met belangrijke of bekende mensen. Immers, als bekende mensen jouw blad promoten en op jou feesten komen, zal dat de verkopen zeker goed doen. Ook moet je zorgen dat je de juiste ‘mix’ van mensen op je feesten hebt. Nodig je alleen vrouwen uit, dan raken ze al snel verveeld. Een paar (bekende) heren uitnodigen is dan ook helemaal geen slecht idee.

Je kunt dit spel op twee verschillende manieren spelen. Allereerst de mogelijkheid om het imperium op te bouwen, waarbij je net als Hugh begint in de jaren ’50. Ook is er een sandbox modus, waarin je dus voor eeuwig door kan spelen. De missies bestaan hier vooral uit het verzamelen van nieuwe meubels en andere extra’s voor in huis.

De gameplay splitst zich dus grofweg in twee delen op. Het ‘De Sims’ gedeelte, waar je de mansion inricht en de sfeer bepaalt, - en daarmee ook de achtergrond van de fotosessies - en het ‘maak het blad’ gedeelte. Voornamelijk houdt dat in dat je feesten geeft, fotosessies met enkele dames doet, een blad publiceert en vervolgens het geld uitgeeft aan nieuwe feesten en meubels voor je huis.

Visueel gezien oogt het spel behoorlijk en vooral de sfeer is goed neergezet. Personages zullen met elkaar praten, of andere dingen doen die in de Playboy Mansion aan de orde van de dag zijn. Voornamelijk zoenen, maar af en toe zal je ook een stelletje de struiken in zien duiken. Overigens is er weinig bloot in het spel te vinden. Dit zal zich dan ook beperken tot topless fotosessies.

Playboy: The Mansion ligt 11 februari 2005 in de winkel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • kan nog best een leuke game worden, maarja waarom noem je het playboy als het niet nude is????….of zit ik nou fout????:D

 • Lijkt me wel een geil spel ;p

 • het lijkt me voor de zielige zaadloze rukkers onder ons, die geilen op virtuele meisjes, get a life zoek een vriendin man

 • maar wat als ik de ps2 of xbox versie haal(wat dan met zo'n patch:P:D), maar zo bedoelde ik het niet eens, maar je noemd toch anders je game toch niet playbot the mansion als het niet nude is toch?……O trouwens heb een vriendin……(tenminste als je mij bedoelde)…en ik vind idt soort games nou eenmaal leuk, net als de sims enzo, is gewoon leuk enzo….:D…..dus wat is daar meej?….

 • Dit lijkt mij egt zo'n domme game te gaan worden.

 • best triest als je dit koopt… beetje geilen op een computerspel

 • virtuele tieten, geeeeillll!!! (*kuch, welke loser koopt zoiets?, kuch*)

 • DEZE KOOP IK :P :P

 • IK OOK!!!  Heerlijk spel, heb Leisure Suit Larry ook al uitgespeelt, wordt tijd voor nieuwe virtuele tieten! Won't you agree Nick? :P

 • lameness

 • leisure suit larry is vdenk ik leuker

 • En wie doet de impressie? Onze enige echte NickTeef natuurlijk :D

 • Bedoel je niet, iedereen die dit spel koopt moet maar eens een 'life nemen'?

 • hij komt niet 11 februari uit, op 25 januari Bron? Dacht ik al…  En wat betreft de gedachte 'dat iedereen die dit spel koopt een oversexte puber met veel puistjes is, en nog geen meid heeft gehad (behalve dan die ene die geownt is met UT2004 ofzo :P)' moet maar eens naar zichzelf kijken. Als de gameplay oké is, waarom zeuren?

 • Rukgames lijken in te worden ofzo :/ het is slechts wachten totdat de eerste kid : BUSTED @ WANKING BEHIND CONSOLE.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren