1. Een weblog...

Een weblog...

Een weblog is er voor je als je ergens mee zit, iets kwijt wil, niets te doen hebt, of als je gewoon een leuk stukje wilt schrijven. In dit geval wil ik graag wat kwijt.

De kou heeft Nederland namelijk weer eens gevonden en iedereen is gelijk in rep en roer. De Friesche Doorlopers worden na jaren weer uit het vet gehaald, kinderen hebben de grootste lol met sneeuw en het verkeer staat vast door de gladheid op de openbare wegen. Sindskort heb ik daar ook mee te maken, ik ben nu namelijk 3 maanden 16 en heb met de financiele steun van mijn ouders een gloednieuwe donkerblauwe Yamaha Neo`s gekocht. Elke dag rij ik de 5 kilometer die ik van mijn school woon vrolijk en zonder al te veel problemen op en neer. Tot op vandaag... Ik moest natuurlijk voorzichtig rijden, op sommige plekken op straat was het echt een ijsbaan. De heenweg verliep goed. Het was oppassen maar toch. Op de terugweg ging ook alles goed. Ik was al bijna thuis en reed over een parkeerplaats heen waarna ik een straatje insloeg. Door de laaghangende zon die mijn zicht belemmerde en mijn gedachten die waren afgdwaald gaf ik vol gas en BOEM! Daar ging ik. M`n scooter gleed onder me vandaan en ik moest machteloos toezien hoe die over het ijs verder gleed en vervolgens tegen een stoeprand tot stilstand kwam. Er kwamen gelijk wat mensen naar me toe: Gaat het? Gaat het wel? Heb je niks gebroken? Maar zelf kon ik maar aan één ding denken.

Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen. Buiten de krassen die natuurlijk erg jammer zijn moet de standaard vervangen worden en is het voorspatbord afgebroken (geen idee hoe dat is gebeurd). Gelukkig had ik in de vakantie al een afspraak met de dealer gemaakt voor morgen. Na 3 maanden zou de scooter een eerste onderhoudsbeurt krijgen.

Achja, het is dus wat ze zeggen, van vallen en opstaan leer je het meest. Dus morgen waag ik gewoon een nieuwe poging!

Dit artikel delen

Over de auteur