1. YOFL: Damnit Capcom, dit moeten jullie doen!

YOFL: Damnit Capcom, dit moeten jullie doen!

Street Fighter IV komt over een maand uit. Ja, dat wordt genieten geblazen met die game. Ik zal hem ongetwijfeld ook gaan spelen op een vriend zijn PS3. Sterker nog, ik moet wel spelen van hem anders word ik getrakteerd op een can of whoop-ass door die maat van me. Anyway, die maat van me houdt dus ook van games. Ondanks dat hij de laatste tijd veel games gekocht heeft, vindt hij nog steeds dat hij geen serieuze gamer is. (Binnen 2 maanden 10 games!!) Jullie zullen denken van niet, maar hij vroeg me het volgende; “komt Street Fighter IV niet op de Wii uit? Kun je thuis oefenen voordat we elkaar naar de klote slaan.” Ik zo; “Gast, Street Fighter IV komt niet uit op de Wii, leuk ben jij”. M’n maat kijkt me fronsend aan en vraagt: “Waarom niet?” Begonnen we eerst een heel gesprek over de huidige staat van de Wii, dat game publishers best wel close minded zijn en dat er geen fatsoenlijk onderzoek is geweest naar de demografie. En natuurlijk de plaagstootjes van Capcom die wel interesse hadden om SF IV naar de Wii te brengen.

“Heeft Capcom geen alternatief voor de Wii?” “Jawel” zeg ik. “Maar die blijft in Japan.” Capcom kennende komt SF IV uiteindelijk naar alle platformen, omdat Capcom niet vies is van geld. (Capcom is kampioen porten) Maar, Capcom heeft een alternatief voor de Wii, die door licensie problemen in Japan blijft; Tatsunoko vs. Capcom. Een cross-over tussen de ontwikkelaar Capcom en animatie bedrijf Tatsunoko. Die laatste zal je natuurlijk niet zo bekend voorkomen, maar een aantal tekenfilms van de studio hebben ook Nederland bereikt; Honeybee Hutch, Saban’s Pinocchio, Little Bits, Bob in the Bottle, Teknoman en natuurlijk de Samurai Pizzacats. Voor meer info moet je even hier klikken. Zoals jullie weten is Capcom koning van de crossover games, als je kijkt naar naar Marvel vs. Capcom of SNK vs. Capcom. Ik hoef jullie dan ook niet te vertellen dat deze game rockt; bekijk hieronder de intro en gameplay video’s.

Opening Movie

Gameplay hier

Inderdaad, deze game komt dus never nooit hier in Europa. Dat krijg je ervan als de licencies van de Tatsunoko personages overal en nergens zijn. Capcom USA zag wel dat er veel interesse is voor de game, maar helaas sandwich spread. Terwijl sommige Capcom liefhebbers met een Wii morren dat deze game niet naar de USA of EU komt (en die kut opmerkingen over dat SF IV Wii wel mogelijk is!!! aldus forum posters) gebeurt er dus niks meer met deze game. Ben ik dan de enige wie dan meer mogelijkheden zien? Capcom, jullie hebben nu een prachtige fighting game engine liggen. Waarschijnlijk gaat er niks mee gebeuren. Jullie zien toch waar ik naartoe wil, mag ik hopen? Deze engine is tof. Er is interesse voor een fighting game van Capcom. Jullie hebben Sega als voorbeeld. Nintendo fans vroegen om friggn’ Mega Man in Brawl. Maak Nintendo vs. Capcom!

Ik denk dat wanneer jullie Sega om advies zullen vragen, dat ze driftig met hun hoofd zullen knikken. Van Mario & Sonic at the Olympic Games zijn er waarschijnlijk al meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht voor de Wii en DS. Daarnaast, de Tatsunoko vs. Capcom game heeft maar vier knoppen nodig. Ideale oplossing voor mensen met alleen een Wiimote en anders verkoop je een speciale editie inclusief Classic controler. Zien jullie het al voor je? Een game zoals hierboven, (geen Smash Bros.) maar dan met een gelijke verdeling tussen Nintendo en Capcom characters. Neem van de Nintendo kant Mario, Peach, Bowser, Link, Ganondorf, Samus, Ike, Captain Falcon, Pikachu, Ness en Little Mac. Neem je van de Capcom’s kant Ryu, M.Bison, Chun-Li, Mega-Man, Jill Valentine, Leon S. Kennedy, Amaterasu, Viewtiful Joe, Morrigan, Frank West en Samanosuke Akechi. Nou, dan heb je een vrij epische game zou ik zeggen.

Vraagje Capcom; is dit nu heel raar bedacht of is het gekkenwerk? Capcom heeft sowieso al succes geboekt op de Wii, maar dit is natuurlijk een inkoppertje. Kom op... jullie houden van geld Capcom. Dan moet dit toch aantrekkelijk klinken? Nou ja... het is enkel maar een droom. Wel een hele mooie droom, dat wel. Toch?

Dit artikel delen

Over de auteur