1. Verwachtingen van 2009

Verwachtingen van 2009

Happy New Year!

Het is inmiddels 2009 en dat houd in dat we weer een heel jaar kunnen uitkijken naar een aantal fantastische games. Omdat ik in het bezit ben van een Xbox 360 en een GamePC zal ik me natuurlijk voornamelijk richten op de releases op die platforms.

Xbox 360

Voor de 360 zijn er een aantal titels waar ik me in ieder geval erg op verheug. Om te beginnen zijn dat 2 Halo games. Dit zijn Halo Wars en Halo: ODST. Als groot Halo fan moet ik deze natuurlijk hebben, ondanks dat ik deel 1 van de serie niet meer heb. Halo wars blijft een gok maar meerdere testers hebben al bevestigd dat de besturing revolutionair is en dan we ons geen zorgen hoeven te maken betreft dat. Over Halo: ODST heb ik niet veel te zeggen, Halo 3 was misschien wat aan de korte kant en ik ben dan ook blij dat ik nu de kans heb om nog verder te gaan. Bovendien ken ik het verhaal van Halo en ben ik ook benieuwd wat er verder gaat gebeuren, en of het verhaal nog steeds leuk is.

Een andere game waarvan ik eigenlijk hoop dat die nog in 2009 uit komt is Forza 3. Ik heb heel erg veel tijd in Forza 2 gestoken en het is volgens mij de beste racegame die er ooit is geweest (op Grand Prix 2 na).

En als laatste wil ik toch Mafia II nog even noemen, want die game belooft heel wat =)

Pc Games

Voor PC vind ik het moeilijk om te zeggen waar ik echt naar uit kijk, er komen meestal wel spellen uit die ik leuk vind, maar dan liever op de 360 speel. Mafia II is hier een voorbeeld van. Ik speel ook geen WoW dus eventuele uitbreidingen zit ik ook niet op te wachten. Wat ik echter wel hoop is een vervolg op Warcraft 3 (Frozen Throne). Al is het maar een aankondiging dan ben ik al blij, ik heb pas kort geleden kennis gemaakt met deze game maar ik ben er helemaal weg van en dan met name de custom games. Een vervolg op W3 zal dan ongetwijfeld de topper van het jaar worden.

Een andere release die wel eens flink zou kunnen scoren is Mass Effect 2. De game is net aangekondigd en deel 1 is nog altijd de game met de meeste tekst ooit. Ik vermoed dan ook dat deel 2 van de serie ongeveer net zoveel tekst heeft maar dan nog beter is en spannend tot in elk moment en minder 'dooie punten' waar je zoveel rondloopt in een immens groot gebouw.

Tot slot!

Ik verwacht komend jaar weer een gezond aantal games en ook een hoop games die nog niet aangekondigd zijn. Eerst maar even wachten op de releases in Februari en dan zullen we in de loop van het jaar nog wel meer tegemoet komen. Ik voorspel een jaar dat minstens zo goed is als afgelopen jaar, want elk jaar is het weer beter!

Dit artikel delen

Over de auteur