1. NFL Street 2

NFL Street 2

We mogen trots zijn op de Amsterdam Admirals. De American Football club uit Amsterdam is de club die Nederland op de Europese Football map moet zetten, en dat doen ze al jaren zonder succes: een prestatie op zich. Nee, dan Amerika. In Amerika is American Football big. En eerlijk: wat is er nou níet leuk aan een beetje rennen met een bal terwijl je je tegenstander de meest harde beuken mag geven? Behalve op school en bij clubs wordt de sport in Amerika ook ‘gewoon’ op straat gespeeld. Dat ook dit een vermakelijke variant is, moet blijken uit NFL Street 2, de opvolger van NFL Street dat begin 2004 verscheen.

In dat eerste deel kwam de charme van het spel duidelijk naar voren: harde actie in complete chaos. Het spel kende enkele echte spelers, die op de veldjes en pleintjes nog indrukwekkender waren dan dat ze in een stadion zouden zijn geweest. Uiteraard zit dit alles ook weer in NFL Street 2. Behalve een aantal spelers is nu ook rapper Xzibit van de partij. De Amerikaanse rapper, die de laatste tijd wel vaker in games opduikt, verschaft de speler wat uitleg over het spel, en is zelf uiteraard niet te beroerd een potje mee te beuken.

Wat de gameplay betreft zijn er logischerwijs enkele veranderingen. Zo is de omgeving belangrijker geworden. Haal je geen rare dingen in je hoofd, er zullen geen auto’s of treinen door het spel heenrijden. Nee, het gaat om de muren die langs het speelveld staan. Deze muren kun je uiteraard gebruiken om je tegenstanders flink tegen aan te kwakken, maar andersom zijn ze nu ook erg bruikbaar. De muren kunnen namelijk gebruikt worden om allerlei Matrx-style bewegingen op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld tegen de muur aanrennen om zo via de muur over een speler heen te springen. De manier waarop deze beweging wordt uitgevoerd verandert ook naar mate je verder komt in het spel. Eerst zul je niet al te hoog kunnen springen, maar later kun je jezelf echt een paar meter de lucht in lanceren. Ook leuk voor de verdediging: iemand in de lucht tackelen doet alleen maar méér pijn!

Nog hebben we niet alles gehad wat de muren betreft. Op de muren vind je namelijk in elke wedstrijd een stuk of vijf Hotspots, in de vorm van banners. Wanneer je een dikke beweging doet op zo’n plek krijg je Style points. Zo vul je, net als in het eerste deel overigens, een balkje. Wanneer dat balkje vol is kun je een GameBreaker uitvoeren. Dit houdt kortweg in dat je spelers in staat zijn bovenmenselijke bewegingen uit te halen. Dit is nu niet meer alleen een korte animatie, je hebt ook een speciaal playbook. Zo kun je dus kiezen hoe jouw spelers de speciale bewegingen inzetten.

Een van de nieuwe modi in de singleplayer, de Street Challenge modus, klinkt op zichzelf ook interessant. Je begint met het maken van een speler. Met die speler (een verpersoonlijking van jezelf in het spel, zeg maar) moet je een reputatie opbouwen. Je zult hem moeten trainen (punten toewijzen) en kleden. Wanneer je goed genoeg bent zullen spelers waar je mee hebt gespeeld naar je toe komen om te vragen of ze bij jou in het team mogen spelen. Wanneer je dan een team hebt opgebouwd kun je gaan beginnen de baas te worden van elk veldje. Uiteindelijk ben je de grote man in de stad. Wanneer je dat bereikt hebt, en de singleplayer dus voltooid is, heb je de mogelijkheid je speler te kopiëren naar het nog te verschijnen Madden NFL 2006.

Het spel kent ook multiplayer modus. De Xbox en PlayStation 2 versies gaan online. Hoe dat precies zal werken is nog even afwachten, dat zal te zijner tijd in de recensie duidelijk moeten worden.

NFL Street 2 klinkt niet alleen als een waardige opvolger van het eerste deel, maar vooral ook gewoon als een erg leuk spel. Hoe het uiteindelijk allemaal zal uitpakken, dat is nog even afwachten. Het spel moet eind januari verschijnen, dus houd tegen die tijd InsideGamer in de gaten voor de recensie van dit veelbelovende football spel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • NBA Street heerst. NFL Street zuigt zwaar.

 • volgens mij moeten voortaan ook van die domme fanboy stukjes worden verwijdert  zijn erg irritant

 • ik vond de officiele games van ea en espn/sega wel gaaf hoor (madden nfl!)….maar vond nfl street 1 stom!, misschien word deze wel lijp?:D!

 • Ik snap echt niet wat die amerikanen nou zo boeiend vinden aan deze sport. brrr

 • mmm ik ben geen amerikaan:P…maar vind het een lijpe sport!…:D

 • Reactie van Vice geplaatst op 18 december 2004 15:38

  Ik snap echt niet wat die amerikanen nou zo boeiend vinden aan deze sport. brrr

  Dat zeggen zij dus ook over voetbal.

  Maar Football is wel redelijk vermakelijk imo. • terwijl er daar ook veel gevoetbald word net zoals Footbal hier wel word gedaan maar ook niet zo populair is…..

 • ik denk dat nba street vetter is dan nfl street

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren