1. Top of the Flops (Part 1)

Top of the Flops (Part 1)

In het afgelopen jaar zijn er veel, heel veel, filmtitels uitgekomen die allemaal hoge verwachtingen hadden, maar een enkeling heeft ze ook echt waargemaakt. Daarboven op komt ook nog eens dat dankzij BitTorrent en sites zoals Guugle.nl we bijna, zo niet alle, films die uitkomen bekijken. Sommige mensen zijn dan zo hersenloos dat ze een actiefilm zonder verhaal, plot of iets dergelijks leuk vinden en zij geven dan ook lovende kritieken. Kijk ik dan op rottentomatoes en zie ik dat die film helemaal is neergesabeld door de critici, net zoals ik zou hebben gedaan. Daarentegen zijn er ook films uitgekomen die een groot plot in hun middelmatige verhaal hadden gepropt, maar daardoor ook het tempo van de film verhoogd hebben met de factor vijf. Gelukkig blijven films zoals The Dark Knight en Wall-E mij hoop geven op een betere wereld én betere films. Maar wat zijn nou echt de grote flops geweest van dit jaar? Ik het hier een rijtje opgesteld op basis van mijn eigen mening en de kritieken op rottentomatoes, watch and learn, moviemakers:

10.000 BC

Wat werd er van verwacht?

Een film over het leven van de oermensen, met hun culturen, bijgeloof en een historisch correct verhaal over een man die vecht voor zijn liefde. In de film zou prachtige natura en vergezichten zijn, waarbij onze held zich zou verplaatsen van ijslandschappen naar de droge woestenij.

Wat werd het uiteindelijk?

Een barslechte film met een zeer slap verhaaltje over een “held” die zijn liefde achterna gaat, wanneer zij wordt ontvoerd door Egyptenaren. Ten eerste, wat doen Egyptenaren in godsnaam in een afgelegen dorpje diep in de bergen, duizenden kilometers van hun thuis? Niet echt historisch correct, net zoals de flinterdunne visioen over de held die de mammoet zal doden en alles weer goed zou breien. Camilla Belle met haar oceaanblauwe ogen maakte wel veel goed, maar dat was niet vangwege haar acteerprestaties, die was barslecht zoals elke andere acteur in de film.

Eagle Eye

Wat werd er van verwacht?

Een bloedstollende thriller die goed laat zien wat de gevaren zijn van alle technologie van tegenwoordig, wat ermee gedaan kan worden en hoe afhankelijk we ervan geworden zijn. Dit gepaard met een goed verhaal en grote plotwendingen zorgen ervoor dat de kijker tot het einde gekluisterd aan het beeldsherm zou zitten.

Wat werd het uiteindelijk?

Een thriller met een flinterdun verhaal die de waarheid z’n tenen nog niet eens mag kussen. De snelheid van de film ligt wel goed, of zal ik zeggen veels te goed? Ik ben namelijk één keer wat te drinken wezen pakken en heb de film niet op pauze gezet, ik ben hoogstens 20 seconden weggeweest en de hoofdpersonen waren ineens op een totaal andere plek, er zijn tientallen dingen gebeurd en ik wist nog steeds niet wat er nou precies gaande was. Het is misschien volgbaar voor die die snel reageerd, maar voor de gemiddelde kijker zonder ADHD en speed is het onmogelijk om te volgen. Billy Bob Thornton heeft er echter wel een paar leuke quotes uitgepoept, maar dat was ook het weininge leuke aan de film.

Dit artikel delen

Over de auteur