1. De toekomst of gewoon stom?

De toekomst of gewoon stom?

Een aantal members op InsideGamer weten wel dat ik nogal gek ben van muziekgames. Sterker nog, ik heb eind vorig jaar al mijn geld besteed aan muziekgames waardoor ik niet meer toe kwam aan spellen als FallOut 3 en Mirror’s Edge, die ik toch graag had willen hebben. Niet iedereen is echter zo weg van muziekgames als ik en die mensen zijn dan ook meestal de eersten die zeuren dat het toch veel leuker is om echt gitaar te spelen. Complete onzin als het je mij vraagt, want er is een groot verschil tussen echt gitaar en Rock Band/Guitar Hero, maar kennelijk zag Disney dat anders.

Op de CES is namelijk hun nieuwste titel onthuld: Disney’s Star Guitarist. Het principe is simpel: de game wordt hetzelfde gespeeld als Guitar Hero, met een notenbalk en naar beneden vallende noten. Echter gebruik je deze keer geen plastic gitaar met knoppen, maar een daadwerkelijke gitaar met zes gekleurde snaren en natuurlijk een ‘leuk’ Disney logo. Deze gitaar stop je in je PC en vervolgens speel je het spel zoals je een echte gitaar zou bespelen.

Nu is het natuurlijk niet de vraag of het spel gaaf zal worden of niet (het zal vast wel leuk zijn om te proberen, maar de overdaad Miley Cyrus, Corbin Bleu en Jonas Brothers zullen het spel waarschijnlijk een stuk minder plezierig maken), maar het is natuurlijk wel interessant om af te vragen of dit inderdaad de toekomst zal zijn van muziekgames. Immers, je leert enigszins vingerplaatsing op deze manier en het voelt echt. Maar aan de andere kant is het natuurlijk vrij idioot om zoveel geld aan een gitaar uit te geven die je alleen gebruikt voor een spelletje. Ten slotte krijgt de term “Waarom zou je dit spelen als je ook echt gitaar kan spelen” met dit soort spellen opeens wel een kern van waarheid.

Bekijk onderstaande demonstratievideo maar even en beslis zelf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla