1. Vriesweer kan wél leuk zijn!

Vriesweer kan wél leuk zijn!

Het heeft de komende weken flink gevroren hier in België. (En in Nederland vast ook?)

En aangezien de sneeuw hier niet van beste kwaliteit was kwam ik op het idee op met een paar vrienden te gaan schaatsen op de vijver zo'n 2 km verder, dicht bij een oude, verlaten fabriek.

We spraken af bij mij thuis omdat ik er het dichtste bijwoon en samen fietsten we er naartoe.

Het was écht een prachtig zicht! Heel de vijver dichtgevroren, niet veel mensen en het ijs was perfect!

Schaatsen hadden we niet bij dus verzonnen we zelf wat om te doen:

Een aanloop nemen en op het laatste moment jezelf zachtjes op het ijs laten vallen en verderglijden op je rug of buik. En wie er het verste verder gleed had gewonnen!

Of zo hard mogelijk recht op het hoge gras glijden en zien dat je op tijd stopt, anders lig je in het gras. En rare bewegingen doen zoals al glijdend je omdraaien deden we ook xD.

En nog zo van die spelletjes.

Misschien zullen sommigen dit wel stom vinden maar zulke dingen doen wij nu eenmaal, en het is eigenlijk wel leuk :P

En toen we terug bij mij thuis aankwamen, warmden we ons eerst even op door op de Playstation 3 Fifa 09 te spelen (wij zijn echt geflipte Fifa freaks xD) en daarna lekkere frietjes eten van de frituur! ^^

Het is lang geleden dat er nog eens op natuurijs kon geschaatst worden en het zou jaren kunnen duren vooraleer dat nog eens zou voorkomen, dus we hebben er flink van genoten!

Hoewel het spijtig is dat al ijs op de vijvers nu stilaan zal smelten, is het ook weer goed dat het al weer wat 'warmer' wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur