1. Gametalk : interview met...Ralphieboy

Gametalk : interview met...Ralphieboy

Hallo Ralphieboy, sinds wanneer game je ?

Bijna sinds heugenis. Ik begon met games zoals A2 Racer 2, Mario 64 en Pokemon. Vooral dankzij mijn vriendschap met Mitchell, Zalm_Salade, ben ik echt intensief gaan gamen en heb mijn hart eromheen gesloten.

Welke genres speelde je toen ?

Vooral racers, platform en adventure. Toen ik Red Alert 2 voor het eerst speelde ben ik me gaan bezighouden met RTS, maar tegenwoordig voel ik het meeste voor (MMO)RPG's en shooters.

Heb je een favoriet gamepersonage ?

Travis Touchdown! Nog nooit zo'n vet personage tegengekomen als de hoofdrolspeler in No More Heroes, zijn looks, zijn feel en vooral zijn humor zijn gewoon meesterlijk.

Je bent fan van Nirvana, bij welke game past het nummer Smells like teen spirit het best ?

Hmmm, dat is een lastige. Ik denk niet echt een game maar meer games van een ontwikkelaar, namelijk Rockstar. Zij maken namelijk games die (bijna) altijd de lieve huismoeders, kruisvaarders en dergelijke tegen de borst stoten. SLTP is vooral een nummer dat gaat over de woede en frustatie tegenover diezelfde soort groep die hun probeert te controleren.

Speel jij als muziekfan Rockband of Guitar Hero ?

Nee, simpelweg omdat het te duur is en omdat ik eerst maar een paar rocknummers leuk vond. Nu dig ik bijna alle nummers (behalve Tokio Hotel, BAH!) en overweeg ik om RB2 of GHWT te kopen, maar dan ga ik wel voor de Metallica versie. En omdat ik in de kerstvakantie meer dan duizend euro heb ontvangen (ELKE dag gewerkt) kan ik naar hartelust kopen.

Welk gamepersonage past het beste bij Nirvanafrontman Kurt Cobain ?

Ook een lastige... ik denk niet dat hij echt een goed representatief personage in de gameswereld heeft, maar dan denk ik dat Travis Touchdown het dichste bij komt. Hij heeft ook die "groofheid" die Kurt ook had, maar voor de rest moeilijk om Kurt een personage toe te schrijven.

Genoeg over muziek nu, jij schrijft memberrecensies, hoe gaat dat ?

Eerst bepaal ik over welke game ik een recensie wil schrijven, meestal is dat net een nieuwe game die ik gekocht heb. Daarna maak ik een lijstje over wat ik wil vertellen en doe dat dan ook . Ik ga echter alleen werken aan een memberrecensie als ik er ook zin in heb, niet als ik me rot voel of zin heb om wat te gaan skaten of iets dergelijks.

Wat is voor jou een succesvolle memberrecensie ?

Een recensie die er goed uitziet, volledig is en goed wordt ontvangen. Ook is het belangrijk om te zien of de recensist geluisterd heeft naar de kritiek of comments op, indien, vorige memberrecensies.

Op welke prestatie van jou op Insidegamer ben jij het meest trots ?

Hmmm, ik denk de vriendengroep die ik gecreeërd heb. Elke dag lig ik wel in een deuk om de droge humor van Limelight en Spam Fisher, ik heb heel wat aan de leuke comments of onderbouwde kritiek van Wessel en AzriaX. Zo kan ik nog wel even doorgaan en het zorgt er ook voor dat ik elke dag weer op IG een kijk kom nemen... oké minimaal 15x per dag!

Bedankt.

Geef jouw top 5 favoriete gamepersonages.

1. Travis Touchdown (No More Heroes)

2. Matias Nilsson (Mercenaries 2)

3. Dave Grohl (Guitar Hero: Metallica)

4. Sam Fisher (Splinter Cell)

5. Lara Croft (Tom Raider)

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.