1. Srbija, moje Srbija.

Srbija, moje Srbija.

Laatst had ik een gesprek met Thom (Raving Rabbid 77) op MSN en op één of andere manier had hij mijn log over Kosovo gelezen. Hij begon daarover, dat hij een Amerikaan was etc. Dan komt dat hele verhaal over de 'slechte Serven' en de 'verschrikkelijke' genocide natuurlijk weer bovendrijven.

Bovendien ben ik sinds kort bezig aan een serie verhalen - 'Those Summerdays', morgen komt het nieuwe deel - en ook dat speelt zich af in mijn vaderland. In deze log wil ik jullie laten zien dat Servië helemaal niet het criminele landje is, dat jullie door Westerse propaganda is wijsgemaakt.

Allereerst wil ik zeggen dat ik met deze log niet nationalistisch wil overkomen of wat - afgaande van de reacties op mijn eerdere logs over Servië. Het doel van deze log is om jullie het ware Servië te laten aanschouwen en daarmee bedoel ik vooral zijn cultuur, natuur en monumenten. Dat doe ik vooral omdat ik trots ben op mijn afkomst en graag informatie over Servië en zijn geschiedenis zoek en met anderen deel. Bovendien is het één van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest en raad ik natuurliefhebbers en 'feestbeesten' aan om er een keer op vakantie te gaan.

Eerst dit filmpje, waarin een groot deel van wat ik hier boven heb beschreven al aan bod komt:

Dat ik Servië zo'n mooi land vind, dat zeg ik echt niet alleen omdat ik er vandaan kom. Misschien heb ik je al weten te overtuigen met het bovenstaande filmpje, zoniet: in Servië is het - naar mijn ervaring - net of je in een sprookje rondloopt. Ik haal er veel inspiratie uit voor verhalen en het is gewoon geweldig daar. Vader en zoon hakken nog altijd hout in bossen voor hun eigen haardje, bijna iedereen heeft zijn eigen grote groentetuin en staat 's ochtends op één van de vele markten in de stad. De muziek is prachtig ouderwets - dit is inderdaad een mening - de mensen ook. Hier mogen we dan iPod's en dergelijken hebben, daar mis ik het simpelweg niet. Je zou denken dat de eerder beschreven dingen allang uit de wereld zijn verdwenen sinds de middeleeuwen, maar dat is niet zo.

Serven hebben het niet zo op Westerlingen. Niet omdat ze oorlog met hen hebben gevoerd, maar hoogstwaarschijnlijk omdat ze hun prachtige cultuur kunnen vernietigen. Dat klinkt hard, maar ikzelf hoop dat Servië altijd zo ouderwets en magisch blijft als het nu is. Ookal zal ook Servië de komende jaren in de stroming worden meegevoerd. Daarom geniet ik er nú van, nu dat alles nog onaangetast is.

Peace. :)

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad