1. [:.THUD. :] The Return of THUD!! Playing God !?

[:.THUD. :] The Return of THUD!! Playing God !?

Ja hoor hier is hij weer, the one and only thud. Sommige die hebben mij de afgelopen gemist en andere dan weer totaal niet. Ik ben vorig jaar voor kerst gebanned voor een lullige reden, het posten van een link naar goatse. Het was gewoon een grap, anyway ik kreeg geen warning of whatsoever, gelijk boem ban. Maah goed ik kreeg er scheit aan, aangezien ik wel betere dingen te doen heb. Toch nog een paar woorden wijden voordat ik overga op de orde van de dag. Het is namelijk zo als je gebanned wordt voor een tijd, dan moet op weer op IG te komen of een admin die keihard werkt(die we hier niet hebben => rano) of wat er dan staat contact opnemen. Dit laatste is een geval en dit is krom. Je bent gebanned, misschien wil je verduidelijking of wil je weer unbanned worden, omdat de tijd erop zit. Dan heb je natuurlijk een mailadres nodig, maar fail die staat op de site waar je gebanned voor bent. Dus ik had zoiets van fuck it. Uiteindelijk deze week heeft legendary ervoor gezorgd dat jullie thud weer terug is. En deze vakantie heb ik niet niets gedaan.

Zo vlak voor kerst gebanned zijn, was eigenlijk niet zo erg. Ik had nog allerlei films, muziek en tv-series die ik allemaal op mijn iPod en computer had staan. Dus daar heb ik me flink mee vermaakt. Toen kwam kerst, waar ik okami voor had gevraagd. Okami is gewoon zo'n spel, waarvan ik dacht, dit is focking vet, ookal heb ik er niets van gezien of gespeeld. Het was liefde op eerste gezicht, maar ik stelde dit stukje goddelijkheid even uit tot na de feestdagen die we als kerst labellen en mijn verjaardag de dag na 2de kerstdag. Hurray voor being a adult, nu kan ik pedo zijn. Maar goed, ik had okami op een dag nog voor het nieuwe jaar in mijn wii gestopt. En alleen al door het beginverhaal ben ik erin opgezogen wat nog sterker is als een spons in bak vol met 20 kuub water. Over dezze legende vertel ik u meer:

Okami

Mensen kennen dit spel waarschijnlijk van de ps2, waar men al eerder mocht kennis maken met dit stukje hemel. Nintendo heeft dit spel vorig jaar uitgebracht als remake, met wii controls. Ik was er al vanaf het begin op uit om okami ooit aan te schaffen. Waar het spel over gaat, mijn bevindingen en het leuke van god spelen komt hier terug. Dus als je geen zin hebt om een lang verhaal te lezen adviseer ik je om hier een pauze te nemen of te stoppen.

Okami is eigenlijk een verkeerde naam voor dit spel, het is ?kami. Maar door westerse spelling komt het er op neer dat het okami wordt. In het japans is het een meervoudige woordspeling. Okami betekent great deity of god (o = groot, kami = deity/god), maar het is ?kami. Dit streepje op de o betekent dat het een ou of oo klank heeft. Dus ookami en dit betekent wolf. Zo zijn er nog veel meer woordspelingen, verwijzingen en verborgen schatten die naar mythes,legendes, folklores en religion wijzen. Zo veel dat als je er naar gaat zoeken, ben je waarschijnlijk een paar jaar zoet.

Het verhaal

Het verhaal begint bij een oud japans legende. Orochi een slang met 8 hoofden die het kwaad in deze wereld voorstelt, the ultimate bad guy. Orochi is een demon, die elke keer op het festival van kamiki een pijl van puur kwaad op het huis van de gekozen maagd voor de offering afschiet. 99 Maagden leden onder het lot van orochi en de 100ste nadert snel. De pijl wordt afgeschoten op het huis van nami, een sakebrouwer met een goed figuur. Nagi een legendarische zwaardvechter verdedigd haar. De wolf die het dorp beschermde, shiranui hield nagi altijd tegen en versloeg hem met gemak. Totdat nagi besluit om orochi te verslaan voordat nami geofferd wordt, met behulp van shiranui en purification sake. Nagi verkleed zich als nami om orochi in de tuin te leiden, nagi vocht en vocht, maar verloor telkens van orochi. Shiranui beschermde nagi, hij liet zien dat hij met een brush divine krachten opriep., Orochi die de purification sake ophad en knock out ging, was machtig sterk. Shiranui liet uiteindelijk de maan verschijnen die het zwaard van nagi de kracht gaf om orochi te verslaan. Dit zwaard is omgedoopt tot tsukuyomi en deze sealde orochi voor altijd in de mooncave.... Totdat er iemand dit legendarische zwaard na 100 jaar eruit haalde en orochi weer op de wereld kwam om zijn kwaad te verspreiden. Sakuya, een sprite van een sakura(cherry blossom) boom, die kamiki village beschermde was ten einde raad. Het standbeeld te ere aan shiranui werd tot leven gebracht, Omikami Amaterasu(godin van de zon) is deze wolf. Vergezeld met een sprite tot hoogte van een insect genaamd isshun, moet jij die amaterasu of ammy in het kort heet, besturen om de orde op zaak te stellen. Jij moet als god spelen die in de afgelopen 100 jaar haar krachten is kwijt geraakt. De celestial brush techniques moeten terugkomen. Aan jou de taak om je krachten en het kwaad te verslaan.

Besturing & Gameplay

De besturing werkt echt super, ik kon rustig op mijn gemak ammy besturen. De brush techniques, waarbij je met een kwast goddelijke krachten tovert werkt fijn als je niet zoals ik aretarted bent en niet eens een horizontale streep kan trekken of een cirkel maken. Het werkt gewoon hartstikke goed, waarbij ik me afvraag hoe de fuck je dat ooit op een ps2 hebt kunnen doen. Met de wii erbij worden deze brush techniques leuk en dat heb je nodig, want je kan niet zonder en je moet er aardig veel mee doen. De besturing laat ik nu achterwege en ik ga verder met de gameplay. Je bent dus Amaterasu, godin van de zon en je moet naast het kwaad bestrijden, celestial brush techniques ook de mensen/dieren/natuur helpen. Mensen geloven niet meer in goden. Het doel is om door allerlei kleine dingen, de natuur herstellen die orochi corrupted heeft met zijn kwaad. Hiervoor maak je de plekken niet alleen weer bewoonbaar voor de mensen, dieren en planten, maar je krijgt er ook praise voor. Praise is zoals de naam al zegt, complimenten die jij als god in de vorm van een wolf krijgt. In de game wordt dit Divine Intervention genoemd. Met praise kan je solar energy wat de hartjes in dit spel, inkt pot voor je brush techniques, bag voor al je geld in yen en astral pouch(deze geeft je de kans, als deze vol is en al je solar energy op is, kom je opnieuw tot leven) vergroten. Hierdoor kan je meer inkt dragen, meer geld dragen, een 2de leven krijgen of meer solar energy. Praise kan je ook verdienen door dieren eten te geven, offering geven aan standbeelden. Geld verdien je door de monsters die roamen in het land te verslaan. Het spel lijkt heel erg op zelda maar op een ander niveau, goddelijker. Het heeft net als zelda temples, puzzles, maar het ijzersterk verhaal, de japanse stijl en alle mythes/folklore/legends maken het een zo mooi geheel. Na 40 uur spelen had ik eindelijk het einde gehaald en ik ben nu bezig met mijn 2de playsession.

Mijn bevindingen & Mening

Bij het spelen van okami onder de dekens naast een kacheltje in de vakantie tot 3 uur was bij mij een normaal verschijnsel in de vakantie. Het greep me en elke keer als ik keek op de klok, wou ik stoppen, maar ik kon het niet laten om even verder te spelen. Dit even werd al gauw verlengd bij een uur en zo heb ik een aantal keer vast gezeten. Vanwege het feit dat ik te moe was om met de paint brush een cirkel achtereenvolgend te maken, waarbij ik niet kon saven. Dit heeft mij dus weer 2 uur extra gekost, met veel gevloek op mijzelf. Maar het was het allemaal waard, zo goed schijnt okami op het sombere gameleven dat ik had de afgelopen jaren. In de game zitten zoveel characters bij waar je van gaat houden, zoals isshun. Hij is de bron van wijsheid die je door het spel leidt, zijn opmerkingen zijn van puur goud en I like his perverted mind. Om maar weer eens te benadrukken dat het duidelijk een japans spel is, het visuele aspect is niet voor iedereen aangelegd. Voor mij is okami waarschijnlijk de beste match in mijn gamegeschiedenis, nog beter dan zelda, nog beter dan fire emblem, nog beter dan metroid of mario of resident evil. Het is een stukje hemel dat uit de lucht kwam vallen. De muziek, de stemmen die banjo&kazooie; achtig zijn, de animatie, het gevoel van een god te zijn en het hemelse verhaal, dit zorgt er voor dat okami is wat het is een geschenk van god. De game wordt ook de hemels in geprezen door elk die het heeft gekocht en gespeeld heeft, ook zijn de ratings hoog. Toch heeft okami 1 fatal flaw, het heeft geen aantrekkingskracht tot het grote publiek. Met belabberde sales, waarbij een B game nog meer binnen haalt. Dit is jammer, omdat okami eindigd in een half open einde. Je snakt naar meer, maar de makers hebben gezegd dat ze geen vervolg maken, door deze slechte sales. Heartbroken ben ik. Daarom heb ik deze log geschreven, naast het feit dat ik terug ben.

Ik dank u allen voor het lezen van deze log, ik heb zelfs nog het gevoel dat ik heel veel mis. Okami is echt een geweldig spel, wat je de kans moet geven om te spelen. Als je het speelt en je hebt een beetje interesse in de stijl, word je net als mij hooked. Ik ben door deze game weer vrolijk het nieuwe jaar in gegaan en het oude jaar ook mooi afgesloten. Onderhand heb ik fire emblem DS gekocht en al uitgespeeld. Hier komt binnenkort ook een log van

Dit artikel delen

Over de auteur