1. Geniale commercials

Geniale commercials

Vaak zappen mensen weg tijdens de reclame blokken vanwege die altijd irritante rot commercials, maar soms zitten er ook gewoon geniale en grappige commercials tussen. Ik doe zelf de opleiding MBO MultiMedia Vormgeving en daardoor vind ik commercials best wel interessant om naar te kijken, zo kijk ik hoe die gemaakt is en of de boodschap goed overkomt. In deze weblog laat ik jullie een paar oude en nieuwe commercials zien die ik goed gemaakt en/of grappig vind.

Een van de bekendste Nederlandse reclames in de afgelopen jaren is die van Cup a Soup met Sjors nu even niet! (aka Ruben van der Meer). In die tijd had je ook de reclame van Nationale Nederlanden waarin het broodjes bedrijf Van Lunteren dagelijks een bestelling levert bij een bedrijf waarbij iemand telkens de spoorboom moet openen en op een gegeven moment ga dat mis. Wat er precies mis gaat kan je hier bekijken. Een paar jaar later had je een commercial van Delta Loyd waarin twee Sjonnies met hun oranje gepimpte bak een terrein oprijden waar een groepje 'gangsters' staat. Nu we het toch over 'gangsters' hebben, wie kent hem niet de commercial van Douwe Egberts met die twee oude oma's die straattaal tegen elkaar praten tijdens het koffie drinken. Voor de mensen die de straattaal worden niet begrijpen er is ook een versie met ondertiteling. Omdat we nu toch al op de koffie tour zitten, hier ook nog even de bekende Nespresso commercial van tegenwoordig met George Clooney, What else?.

Nu ga ik het even hebben over Auto commercials. Deze zie je haast wel elk reclame blok en elk merk heeft zijn eigen stijl van reclame maken zo kent haast iedereen wel de Citroen commercials van twee jaar geleden met Jeroen van Koningsbrugge als autoverkoper.

- Citroën reclame "Inbreker"

- Citroën reclame "Ik zie Ik zie"

- Citroën reclame "Mensen voor de deur"

Een andere bekende auto commercial is de 'Shaking that ass' van Renault waarin ze de Megane in de spotlight zetten die een opvallende achterkant heeft. Momenteel zie je op tv de volgende Audi commercial, hierin zie je een doos waaruit een getekend mannetje komt die van de doos de nieuwe Audi Q5 maakt. Deze is zeer knap gemaakt door middel van stop-motion techniek en wat bewerkings techniek op de computer.

De commercials van Albert Heijn, met die bekende 'filiaal manager' kent iedereen wel lijkt mij. Enkele daarvan kan je hier, hier, en hier bekijken. Dit keer komt Albert Heijn met een nieuwe actie/promotie stunt genaamd: 'Eredivisie, gewoon bij Albert Heijn'. Dit hadden we eigenlijk al kunnen verwachten aangezien Albert Heijn de plaats in neemt van Plus als (supermarkt) sponsor van de Eredivisie. Bekijk de twee commercials hieronder:

Eredivisie, gewoon bij Albert Heijn 1

Eredivisie, gewoon bij Albert Heijn 2

Verder kan je hier nog een korte video vinden waarin je El Hamdaoui een citroen ofzoiets ziet hooghouden bij de groente en fruit afdeling.

Zelf ben ik wel fan van de Apple commercials, deze zijn best simpel gemaakt door twee personen in beeld te zetten die met elkaar praten. Ene persoon moet een windows computer voorstellen en de andere een mac computer. Vaak is het gewoon zo dat de mac persoon de windows persoon helemaal loopt af te kraken op de dingen die hij (windows) niet heeft, je moet maar zelf even kijken wat je van die reclames vind:

- Windows Vs Mac - 'Make a home movie'

- Vista Vs Mac - 'V-Word'

- Windows Vs Mac - 'Restarting'

- Vista Vs Mac - Security

- Windows PC Vs Mac Computer - "Tech Support"

- Windows PC Vs Mac Computer - Box

Nou dit was het wel zo'n beetje tot nu toe, ben benieuwd wat jullie geniale, goede en/of grappige commercials vinden. Geef dan een reactie op deze weblog met een url in je reactie naar de video van de commercial :)

Dit artikel delen

Over de auteur