1. Opties + De klas + Eerlijkheid = Caledonia.

Opties + De klas + Eerlijkheid = Caledonia.

Wat zou het leuk zijn wanneer je een leuke, gezellige klas zou hebben en dat je er goed mee kon opschieten. Ik wed dat je dan met een goed gevoel naar school zou gaan en dikke lol zou hebben met je vrienden. Ik wed ook wanneer je een leuke, gezellige en drukke klas zou hebben en dat je er dan minder goed mee kon opschieten dat je dan met minder plezier naar school zou gaan. Of optie nummer drie wanneer je geen van dit alles hebt en dat je er ook niet goed mee kan opschieten dat je dan pist-off bent wanneer je naar school moet, en dat je liever thuis bleef.

Maar welke optie geld nou voor mij? Optie drie in ieder geval niet want ik heb een leuke, drukke en gezellige klas. Alleen ik kan soms niet met iedereen door één deur. Waarom? Geen idee. Ja, ik heb nog wel eens andere reacties als de meeste, ik denk anders en ben niet van het ‘ik zal de klas missen’ of ‘wat is het leuk bij jullie in de klas’. Nee, ik ben meer een nuchtere Fries die daar niks van moet hebben. Nu kom ik misschien als een gevoelloze klootzak over maar dat valt reuze mee.

Als je dan een weblog schrijft over de toekomstplannen en de druk die er is vanuit school om dingen in te leveren krijg je gelijk commentaar. Ik citeer; “neej maar jij wil alleen maar weg naar Schotland en helemaaal alleen zijn, jij wilt geen drukte om je heen en geen mensen en alles! en al helemaal niet terug denken aan de middelbareschool!”. Ja, ik wil inderdaad naar Schotland en weg van de drukte en, waar het mij om gaat, alleen zijn. Heerlijk, de rust. En antwoord op de zin; “en al helemaal niet terug denken aan de middelbareschool”. Zoals de heer J. Clarkson zou zeggen; That’s complety wrong! That’s rubbish!

Ik wil er niet aan terug denken zoals ik er nu op terug kijk. Het is een rare tijd voor mij en ik denk daar niet graag aan terug. Als ik terug wil kijken, kijk naar mooie oude oldtimers, muziek of sport en niet naar school. Het is een teveel bewogen tijd geweest om helder, goed, rustig en – vooral – leuk over terug te denken.

“Jij denkt YES eindelijk nog maar 2 jaar dan kan ik naar schotland.” ; citeer ik. Ik wil niet over twee jaar al naar Schotland, nee later pas. Denken jullie dan zo over mij dat ik een gevoelloze vuile vieze arrogante kolere klootzak ben, die over twee jaar naar Schotland wil? Dan zeg ik bedankt! Jullie zouden eens moeten weten hoe wijs ik met iedereen ben. Ik zou me niet een andere klas willen wensen dan de klas die ik nu heb. Het klinkt misschien dat ik nu een vieze oude gore oude vent ben die slijmt. Maar het is wel zo.

Als jullie niet over het idee kunnen dat ik altijd roep dat ik naar Schotland wil en al het andere wat ik zeg. Zeg het dan! En verzwijg het niet! Wees een keer eerlijk! Praat niet achter elkaars rug om en zeg wat je denkt! Misschien niet altijd de beste oplossing maar een stuk beter dan iemand in onzekerheid te laten en niet weet hoe iedereen over hij/zij denkt. En dat zou ik nog wel een keer graag willen weten. Hoe denken jullie nou precies over mij? Goed of Slecht?

“And singing songs that make me think about, where I came from. And let me tell you, that I love you. That I think about you all the time. Caledonia has been calling me.

Now I'm going home.”

Dit artikel delen

Over de auteur