1. The Future

The Future

Iedereen moet naar school. Daar kunnen we niet omheen. Ikzelf zit door dyscalculie ( rekenprobleem ) voor de 2de keer in het 6de leerjaar. Conclusie : ik zal op mijn 19 afstuderen aan de middelbare school. Mijn andere vakken zijn goed dus ik kan niet klagen, maar wat mij toch wel irriteert zijn de reacties van kinderen met een 16 op 20 :

Wat ? 16 op 20 ! Mijn moeder vermoord me !

Oke, ze zijn misschien geschokt denk je dan, maar een week later lullen ze daar dan nog over. Als ik 16/20 heb ben ik meestal blij ! Maar voor sommigen is het nooit genoeg, dan hebben ze hun les niet geleerd en vragen ze mij om het antwoord op te schrijven. Ik schrijf zeer lelijk, dus meestal kunnen ze het niet lezen en meestal schrijf ik het foute antwoord. Eigen schuld zeg ik dan ! Dat ze niet leren maakt mij niets uit, maar vervolgens huilen ze om hun slechte punten ! Eigen schuld ! Dan is er nog iets anders waar veel leerlingen zich over opwinden, de studiekeuze. De meeste willen Latijn of Moderne doen. Puur omdat de rest dat ook doet. Ik weet het nog niet. Latijnse zou ik aankunnen maar dan zou ik 70 ofzo halen, terwijl de rest 90 haalt. Ik ben niet zo graag de " hekkensluiter " als je begrijpt wat ik bedoel. De meesten klasgenoten weten wat ze later willen in hun leven :

Trouwen, twee kinderen, een jongen en een meisje.

Dat vind ik dom, je kan het geslacht toch niet kiezen ?

President van Amerika worden !

Je bent Belg idioot !

De meeste willen in Belgie blijven wonen, ik denk daar dan weer anders over. Ik zou naar het buitenland willen gaan. Naar Amerika, of Italie of Spanje. Als ik dat zeg tegen mijn klasgenoten reageren sommigen : " Waarom ? Belgie is toch ideaal ! " . Voor hun is Belgie ideaal ! Ik ben Italiaans/Spaans en persoonlijk zit ik liever in een warm land ! Geen idee waarom ik Belgie niet zo ideaal vind, maar ik zou liever in New York wonen dan in Boom. Omdat er in New York nu eenmaal meer te doen is, het is weliswaar niet zo'n warm land als Spanje of Italie, maar er is iets te doen. Op dit moment weet ik ook niet of ik kinderen wil. En trouwen lijkt mij ook niets. Maar dat is allemaal toekomstmuziek.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.