1. Cold Winter

Cold Winter

Waarschijnlijk heb je het zelf ook al door. De winters in het noorden zijn niet bepaald warm te noemen; het ziet dit jaar ook weer naar uit dat we een koude winter krijgen. Terwijl wij ons steeds dikker aankleden zitten de medewerkers van de vrij onbekende ontwikkelaar Swordfish Studios met een kop warme chocolademelk aan hun PlayStation 2-titel Cold Winter te werken.

In Cold Winter neem je de rol aan van MI6-agent Andrew Sterling, die gevangen zit in een Chinese gevangenis. Bij geheim agenten van het kaliber Sterling begint het natuurlijk al snel te kriebelen en voordat je het weet is hij dan ook ontsnapt en begint met het omleggen van bewakers. Geen flauwekul: dat is Cold Winter. Een onvervalste first person shooter, waarbij er niet à la James Bond gebruik wordt gemaakt van elektronische spionage robotten, niet gereden wordt in flitsende schietende BMW’s en er geen Martini’s worden gedronken.

Op technologisch gebied ziet Cold Winter er veelbelovend uit. Niet alleen biedt het gedetailleerde omgevingen en realistische lichteffecten, boven dit alles maakt het gebruik van de Karma-engine. Dankzij de Karma-engine krijgt Cold Winter precies het realistische tintje dat het spel nodig lijkt te hebben. Vijanden reageren realistisch op de omgeving. Ze kunnen dan ook op vele manieren worden geraakt, zodat er heel wat ledematen door het beeld zullen vliegen. Iets wat de sadistisch aangelegde speler zeker zal waarderen.

Dankzij de interactiviteit van de Karma-engine is er ook een systeem gemaakt waardoor de vele voorwerpen en omgevingen realistisch reageren. Zo kan je de meeste voorwerpen oppakken, er mee gooien of gebruiken als verdediging. Duw een tafel om daarachter vandaan veilig je vuurgevecht te voeren, terwijl je ondertussen je eigen gemaakte molotov cocktail naar je vijanden toegooit. Naast molotov cocktails kun je nog veel meer voorwerpen in elkaar knutselen, overal zijn voorwerpen te vinden waarmee je iets kan maken. Zo moet je om verder te komen, eerst een lock-pick in elkaar knutselen.

Rond de dertig wapens zijn beschikbaar in Cold Winter. Denk hierbij aan shotguns, machinepistolen, en andere schietijzers, zoals de AK-47. De wapens zul je op zes verschillende locaties op de wereld kunnen gebruiken in een singleplayer-mode die ongeveer vijftien uur duurt. Gelukkig kan er ook via split-screen en online gespeeld worden. Zoals het er nu uitziet zal Cold Winter realistische first person actie gaan bieden.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

  • ben benieuwd, maar pff, ik word de laatste tijd nogal in de war gebracht met titels als cold winter, cold fear, en dan is er nog ergens zo'n titel..

    Ah, maar cold fear, dat is de titel waar ik naar uitkijk.    Ow, ja, deze tite: ik hoop echt op een coole game, maar ik weet nog niet juist wat te verwachten

  • klinkt niet verkeerd.. lijkt me wel lache online :)

  • Waarom moeten al die console shooters zo fucking kort zijn!!!! kutzooi!!!

  • 15 uur is tegenwoordig al heel wat.

  • Gaat ie online met 4 man of is dat nog onbekend??? Anders zijn het wel kleine maps. Nou mischien word dit nog wat, maar gelukkig komt ie pas over een tijdje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren